Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto zaszedł przy bardzo nieregularnych cyklach?

Polecane posty

Gość gość

Bo mi się właśnie to zdarzyło. Na razie zrobiłam test, nie bylam u lekarza, ale tak sie zastanawiam, ze skoro mialam nieregularne cykle to znaczy przeciez ze mialam zaburzenia hormonalne. I tu moje pytanie, czy te zaburzenia mogą miec wplyw na ciaze? Mozliwe, ze nadal je mam i to może zaszkodzic?

Gość gość
up

Gość gość
a skąd mamy wiedzieć jakie masz zaburzenia hormonalne? jeżeli masz problem z prolaktyną czy progesteronem, to owszem jest to dla ciąży bardzo niebezpieczne

Gość gość
'Kto zaszedl"to pytanie jakby do mezczyzn i kobiet haha.

Gość gość
A może to było też do mężczyzn, nie wolno??

Gość gość
Dobra, spytam inaczej. Czy KTÓRAŚ KOBIETA zaszła w ciążę przy nieregularnych cyklach = zaburzeniach hormonalnych i mimo tego w ciąży hormony były ok? Czy te zaburzenia są też w ciąży? Jakie objawy mogą wskazywać w ciąży na zaburzenia hormonalne?

Gość gość
Nie wiemy jakie miałaś zaburzenia. W takim przypadku powinnaś się jak najszybciej skontaktować się z lekarzem najlepiej z tym który leczył cię. Lekarz najlepiej bedzie wiedzieć czym ewentualnie wspomóc ciąże jesli miałaś problemy.

Gość gość
Kobiecino, idź do lekarza i on na pewno więcej prawdy Ci powie, niż my

Gość gość
ty jesteś jakaś przytępawa? idź zrób badania, to się dowiesz jakie masz zaburzenia, czy ktoś ci tu wywróży z fusów, co było przyczyną nieregularnych cykli? zbyt wysoka prolaktyna prowadzi zazwyczaj do poronienia, za niski progesteron tak samo

Gość gość
w ciąży objawy wskazujące na zaburzenia to najczęściej, skurcze bóle brzucha połączone z krwawieniami. O krwawieniach i plamieniach powinnaś poinformować lekarza jesli takie masz nawet jak nie sa związane z bólami brzucha. To może byc niski progesteron. Przy nieregularnych cyklach można zajść w ciąże tylko trzeba trafić w owulację. Mówi się że to jest trudniejsze ale powody tej trudniejszości są takie że: - duzo kobiet nie wie jak wyznaczyć ta owulację (często przy takich cyklach gdzie jest wielokrotne podejście do owulacji to testy owulacyjne nie wystarczają) - cykle są zazwyczaj dłuższe niż normalne czyli jest mniej tych podejść. - cykle sa nieregularne zazwyczaj z jakiegoś powodu, czy wysoka prolaktyna czy niski progesteron, czy niedomaganie jakiegoś innego hormonu, co może mieć wpływ na ciążę.

Gość gość
Kto zaszedł to znaczy sugestia,że mężczyzna tez moze zajść w ciążę hehe. Zaszedł dokąd?itd. Wyrazajcie sie kobiety precyzyjnie,was naprawdę trudno zrozumieć.

Gość MamaMloda39
Ja. Cykle od 28 do 45 dni. W pierwszą ciszę zaszlam po 4 miesiącach starań i po odstawieniu tabletek. W druga po miesiącu. Więc nawet nie wiem tak do końca jaki był mój cykl

Gość gość
ja... mialam nieregularne cykle i stwierdzona niedrożność jajowodow a tu niespodzianka:)