Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nędzny_barista

Tchibo cafissimo POMÓŻCIE ...

Polecane posty

Gość nędzny_barista

Witajcie. Mam taki problem. Niedawno dostałam ekspres do kawy Tchibo Cafissimo i nie wiem już sama czy to ja jestem jakaś tępa czy ten ekspres. Instrukcje obsługi znam już na pamięć, obejrzałam wszystko o tym ekspresie na youtubie, ale nawet idąc ścieżką instrukcji obsługi nie udaje mi się spienić mleka. Jak włączam ekspres i przycisk pary, czekam jak przestanie mrugać, kiedy świeci światłem ciągłym spuszczam trochę wody następnie podstawiam mleko i próbuje spienić... mleko bulgocze ale nie pieni się a po chwili wszystkie przyciski zaczynają mrugać!!! i koniec! jak trzymam wciąż dysze w mleku i przekręcam pokrętło w kierunku przeciwnym do kierunku zegara to strumień pary zmniejsza się aż w końcu znika, ekspres zachowuje się jakby się po prostu odpowietrzał... nie mam już na to siły, za każdym razem jest to samo. Przycisk pary zaczyna świecić jakby był gotowy a po kilkunastu sekundach wszystkie przycisku mrugają i ekspres mi się "spuszcza" w mleko... możecie coś poradzić...?

Gość gość
nie mam takiego ekspresu ale zasada działania jest podobna we wszystkich jeśli chodzi o spieniacz mleka. Podstawiasz duży kubek pełen mleka czy tylko trochę? Wlej do kubeczka trochę jeden kieliszek mleka i tak spróbuj, jak jest za dużo to nie da rady. Zaczyna spieniać od wierzchu.

Gość gość
Wlewałam mało i dużo, spieniałam od dna, od środka i od wierzchu... i bez zmian... chodzi o to że te wszystkie przyciski nie powinny mrugać, w instrukcyjni jest wyraźnie, spienia się tyle ile się chce a potem znów włącza się przycisk pary i zaczyna się schładzania (odpowietrzanie), a ja zaczynam spieniać a nagle mi zaczynają wszystkie przyciski mrugać i bye bye moja piana... :/

Gość nataliaczka
Ja piję różne kawy. Ostatnio zrobiłam zapas w tym sklepie https://ekoitalia.pl/ Jest bardzo duży wybór. Są też ekspresy do kaw. Moim zdaniem najlepsze są te co można zmielić pełne ziarno. Kawa ziarnista ma najlepszy aromat.

Gość gość
Może poproś o pomoc specjalistów? Może z ekspresem jest coś nie tak? Warto zapytać. Kiedy mój ekspres zaczął się psuć, poszłam z nim do http://www.kawaserwis.pl/ i bardzo pomogli mi z jego obsługą.

Gość gość
Może warto przejść się do serwisu ekspresów i zobaczyć czy wszystko na pewno jest ok? Ja znam bardzo dobre miejsce - http://flintespresso.eu/ . Naprawiałam tam swój ekspres i wszystko było ok.