Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do pracownikow...

Polecane posty

Gość gość

Pewnie wiele z Was pracuje w firmach o ktorych mozecie powiedziec iz widzicie szanse rozwoju marnowane przez slabych wlascicieli. Czy nigdy nie chcieliscie wziasc nadgodzin popytac wszystkich pracownikow o kazdy istotny szczegol, zglebic dany rynek kompletnie a potem zdobyc nawet na wlasna reke wiedze o zarzadzania i jesli nie macie kapitalu szukac inwestora na zalozenie konkurencyjnej firmy, a potem ja rozwijac badz jesli macie kapital zainwestowac go w taka dzialalnosc zamiast np budowac dom albo kupowac nowy samochod. Dlaczego i co jest glowna przyczyna ze ludzie zadawalaja sie byle czym i nie daza do tego aby wykorzystac wszystki ale to naprawde wszystkie mozliwosci aby sie bogacic. Temat kieruje do wszystkich ale w szczegolnosci do handlowcow...

Gość gość
A co moze byc piekniejszego od 600 metrowej rezydencji z basenem i nowa S klasa ludzie nie zartujcie...

kochający facet u boku, dwa koty na kolanach i pięknie kwitnący ogródek działkowy chociażby jeszcze 100 innych rzeczy jest piękniejszych od beki i hawiry, którą musza sprzątać ruskie, bo samemu sie nie ogarnie

Gość kalisky
pracując w kilku firmach widziałem nalepki, tabliczki zawieszone z napisem KAIZEN i mam takie wrażenie , że Boss albo Szef nie ma pojęcia co oznacza ten napis KAIZEN i chyba zawiesił takie nalepki i tabliczki , ponieważ taka jest moda a co oznacza ten napis KAIZEN na produkcji albo w firmie produkcyjnej ? To oznacza pomysł, postęp , mam wyobraźnię i chcę o tym rozmawiać aby poprawić produkcję , to oznacza i pracownicy o tym wiedzą , że pracownik widzi na przykład zagrożenie w czasie produkcji i powinien pójść z tym do pracownika BHP i opowiedzieć , że od wielu tygodni kwas azotowy się wylewa z pojemnika na beton i na nas pracowników a pracodawca ma to głęboko w zadzie ! kierowca TIR-a wielokrotnie zgłasza problem do pracodawcy , że ten TIR ma zupełnie łyse opony i maj KAIZEN aby wymienić łyse opony w tym aucie na nowe oraz sprawdzić system hamulcowy w tym aucie , kierowca TIR przychodzi w poniedziałek nad ranem do pracy i widzi , ten TIR jest w takim samym stanie jak był w piątek i ma łyse opony i hamulce nie działają i zadaje pytanie, czy dzisiaj muszę kogoś zabić na drodze i to jest mój KAIZEN ? a pracodawca odpowiada, nie musisz tu pracować , więc wynocha i to jest mój KAIZEN