Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa94

Co myślicie o Bogu?

Polecane posty

Gość Gość

(za)uważam, że Bóg lubi jak się chorych rodziców wyzyskuje, wykorzystuje albo ma się ich w dpie a nie jak się  im w chorobach pomaga, jak się im poświęca. 

Gość Gość

Ona sobie karierę robi, mąż z bratem zakład wyremontują by sobie mogła za niemałą kasę się autorealizować, chora mama zajmie się dziećmi a od państwa jeszcze Bóg da jej finansową pomoc. Gdyby tak Bóg traumami rozbijania związku/małżeństwa naparzał jak mi, gdyby jej w pracy przeszkodził jak mi... a ta jeszcze ma spokój na długie miesiące, bo ma nagranych klientów. I nie wynika to tylko z jakości tego co wykonuje. 

Gość Gość

...

Gość Gość

ok, inaczej...Bóg gnebi ofry pdfilii, ofry traum,zdrad,wdowy, gnebi i upokarza, nprdl bolem samotnoscibiedychorob

Gość Gość

a cwnm zgrbnym złodziejskim jescze wynagradza i udaje ze nie bierze udziału w tej uderzajacej niesprawiedliwosci

Gość Gość

istny potwór chcacy nazywac sie dobrym i sprawiedliwym  podczas gdy fanaberyjczyk, postepujacy wbrew morali, taki nie jest

Gość gosc

(za)uważam, że Bóg lubi jak się chorych rodziców wyzyskuje, wykorzystuje albo ma się ich w dpie a nie jak się  im w chorobach pomaga, jak się im poświęca. 

Wiecie?  ostatnio przeszłam kolejna traume, pan z którym spędziłam rok czasu oznajmił mi ze mnie zdradzil, że jest inna BO MA JĘDRNE CIAŁO. Ja nie potrafię juz poradzić sobie ze swoimi zdrowotnymi problemami a ten frjr oznajmia mnie zdradziles mnie zdradza bo ona ma jędrne ciało. Po czym rzucajac mnie w taki podły sposób, zostawiając sama z problemami i obietnicami których nie spełnił oznajmia TERAZ JESTEŚ WOLNA, CIESZ SIĘ WOLNOŚCIĄ. Wyobrażacie sobie doznać radość takiej wolności?  Zostawia was ktoś ze wszystkim samemu sobie boleśnie zdradzając bo ktoś inny ma lepsze ciało i nazwać to dawaniem radości nazywając to wolnością? Tak samo robił Bóg,  rozjbć życie zostawiając w jednym wielkim bajzlu gorszym niż w jakim mnie zastał, a już wtedy sobie z życiem nie radziłam, i przez Zielonoświątkową gebe nazwać to radością wolności która mam się cieszyć. Gębę,  której z kolei Bóg dał wszystko oprócz traum (w przeciwieństwie do mnie). Mi traumy, choroby, biedę,  samotność,  a cwaniarze z guza uzdrowić,  dał miłość,  pieniądze,  posadę,  nie napracuje się a kasę wielka na wycieczki za ocean dostaje. Ot tak, bo Bóg który sprawiedliwym chciałby być nazywanym a nie jest ma swoje fanaberie kogo jak i czym obdarzyć. Niech autoagresje im da jakie dawał mi przez lata.

Gość gosc

Bóg - jbnqrv ktora ze sprawiedliwoscia nie ma nic wspolnego. ofiary, cierpiacych gnebi, cwaniakom błogosławi

Gość gość
12 minut temu, Gość gosc napisał:

Bóg - jbnqrv ktora ze sprawiedliwoscia nie ma nic wspolnego. ofiary, cierpiacych gnebi, cwaniakom błogosławi

Bóg jest sprawiedliwy.

Psalm 73 przeczytaj sobie.

I nie bluźnij.

Gość gosc

te szczęsliwe radujące się życiem, miłością, zdrowiem, siłą, witalnością, bedace w cebtrum pozytywnej uwagi niech zaczna przezywac od Boga te traumy, cierpienia i bóle, izolację, samotność, upokorzenia, otyłość i wszystkie związane z nią problemy!, choroby, biedę, strachy i lęki a mi niech Bóg w końcu wynagrodzi wyleczy te wszystkie cierpienia, sytuacje do jakich mnie doprowadził, miłość, zdrowie. Wtedy powioem, że Bóg jest sprawiedliwy, a nie ciagle tylko puste słowa z Biblii, ktore nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Gość gosc

Psalm, w którym tłuste ciało nazywane jest zdrowym? Chyba Cię pogieło.

Gość gość
9 godzin temu, Gość gosc napisał:

te szczęsliwe radujące się życiem, miłością, zdrowiem, siłą, witalnością, bedace w cebtrum pozytywnej uwagi niech zaczna przezywac od Boga te traumy, cierpienia i bóle, izolację, samotność, upokorzenia, otyłość i wszystkie związane z nią problemy!, choroby, biedę, strachy i lęki a mi niech Bóg w końcu wynagrodzi wyleczy te wszystkie cierpienia, sytuacje do jakich mnie doprowadził, miłość, zdrowie. Wtedy powioem, że Bóg jest sprawiedliwy, a nie ciagle tylko puste słowa z Biblii, ktore nie maja odzwierciedlenia w rzeczywistości.

A Tobie się wydaje, że tylko Ty masz problemy  ?

Wiele osób przeżywa tragedie nie terroryzując swoimi nieszczęściami otoczenia.

Złorzeczysz innym, więc dlaczego oczekujesz, że Tobie będzie dobrze ?

I nie pisz, że to Bóg doprowadził Cię do nieciekawych sytuacji, bardzo często jest tak, że

człowiek wini za swoją beznadziejną sytuację wszystkich, ale  siebie wcale.

Gość gość
5 godzin temu, Gość gosc napisał:

Psalm, w którym tłuste ciało nazywane jest zdrowym? Chyba Cię pogieło.

W tamtych czasach nadmiar jedzenia to był u królów i faraonów...

Gość Gość

Bóg jest był i będzie.                                  I czlowieka wieczność z nim lub upadłym aniołem Szatanem, w zależności od jego życia, pomimo braku wiary w to wielu. 

Gość gosc
Dnia 24.07.2019 o 08:24, Gość gość napisał:

A Tobie się wydaje, że tylko Ty masz problemy  ?

Wiele osób przeżywa tragedie nie terroryzując swoimi nieszczęściami otoczenia.

Złorzeczysz innym, więc dlaczego oczekujesz, że Tobie będzie dobrze ?

I nie pisz, że to Bóg doprowadził Cię do nieciekawych sytuacji, bardzo często jest tak, że

człowiek wini za swoją beznadziejną sytuację wszystkich, ale  siebie wcale.

Po prostu stul japę, jeśli nie wiesz jak było i jak jest.

Gość gosc

One tragedii traum od Boga nie dostały, ich do autoagresji BÓG nie doprowadził, jak mnie!

Gość gosc

TAK BÓG! NIKT INNY, A TYLKO ON!

Gość gosc

I skoro nie wiesz jak było to po prostu stul japę,

Gość gosc

Oczekuję sprawiedliwosci, bo nie ofiare pedfila, złodziejstwa, wdowę ma Bóg gnębc

Gość gosc

a cwane złodziejskie, które myślą, że im się należy zdrowie, miłość, dostatek, na który sobie nie zasłużyły.

Gość gosc

więc jesli nie wiesz jak było, to stul japę. Jeśli Bóg taki sprawiedliwy to niech ich doprowadzi do depresji, autoagresji, traum, upokorzeń, samotności, by swoje żale z bezsilności wylewały w internecie (bo taką drogę wskaże im Bóg). Więc skoro nie wiesz jak było i jest to stul japę. No chyba, że chcesz z Bożej ręki zaznać te męki, cierpienia, traumy, bóle, które dał zaznawać mi.

Gość hmmm

Jesli Bog jest, jesli istnieje sad ostateczny, to dlaczego ksieza sa przeciwni aborcji? Czyz to nie jest sposob, zeby dusza dostala sie do raju? Wiem, ze uzywam paskudnego jezyka, ale przeciez wyskrobany plód nie zdazy nagrzeszyc.

Gość gosc

miesiącami będziesz w sobie dusił ból, który Bóg nieustannie będzie ci zadawał.

Gość gosc

W końcu nie wytrzymasz i zaczniesz krzyczeć z rozdartej duszy.

Gość gosc

Ktoś to usłyszy, dowie się, że Bóg istnieje naprawdę i zacznie dbać o swoje zdrowie, bo dostanie z tej wiedzy takiejk siły i bodźca, jakiej nie dostałby w ludzki sposób. Bo co? Bo Bóg w przeciwienstwie do mnie, jej chciał pokazać, że jest dobrem? Pokazał przede wszystki, że jest niesprawiedliwy

Gość gosc

Sytuacja,. w której wdowa poprzez zadawane jej przez Boga cierpienia wyje  z bólu a nad nią cwaniara, traktująca ludzi przedmiotowo, złodziejka usiłująca innych wkręcać w swoje wyłudzanie pieniędzy, joggistka, qrvy jedna z druga, ktore chcialy zebym szla sie qrvc jak one, jęczy z rozkoszy orgazmów.

Gość gosc

Sytuacja, w której pdofl dostaje miłość, żonkę, która mu jeszcze węgiel przyniesie jak go kręgosłupek boli,

Gość gosc

a ofiara miała z chiorym kregoslupem sama wegiel tachac, bez wlasnego zycia, bo ma chora matka sie zajmowac, bo rodzenstwo ma wyj...ne, bo ma druga zone (a mi nawet pierwszego męża nie dał), bo miłość Bóg ma nie dla ofiar ale dla pedfilw.

Nie przeszkadza mi to, że pomagam mamie, sama tego chciałam, ale Bóg zabiera mi ku temu siły i warunki.

Gość gosc

wręcz było dla mnie aż nieludzką przyjemnościa zarabiać na nią, nie na siebie, by jej kupić czego potrzebuje... w  przeciwienstwie do rodzenstwa, ktore tylko wysylalo ciagle zdjecia z wycieczek. a wdowy w domu same, chore, bez milosci, bez pieniedzy, zima ciezki wegiel dzwigac

Gość gosc

a zlodziejska rqva na gorze sie prdl zaspokojona, kombinuje z sasiadami by klamali, ze jest samotna matka by wyrwac kase z panstwa, obsypywana szacunkiem i kwiatkami od swojego glupiego pana, przez ktorego jeszcze wiekszej pychy dostala