Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak przeszkadza mi to to

Czy wy też nie dostaniecie 500 bo sie wam nie nalezy

Polecane posty

Gość tak przeszkadza mi to to

trochę dołuje mnie ten temat .... mąż zarabia 3 +- tyś ja marne 1500 mamy jedno dziecko. Znajoma nie pracuje jej mąż robi na czarno mają trójkę dzieci i będą brali 2000 miesięcznie. tak macie racie szkoda mi !!!!! jestem zła!!!! bo ja rybie jak osioł a znajoma siedzi w domu! uuuu wygadałam się

Gość gość
Jakim cudem 2 tysiące skoro mają 3 dzieci?

Gość gość
3 dzieci to tysiąc złotych no chyba że jakaś patologia bez dochodu no to tysiąc pięćset bo i na pierwsze to skąd twoja kwota ???

Gość gość
A ty masz dochód 4,5tys to co mało ci? Biedę klepiesz? Zrób sobie drugie.

Gość gość
a takim że ona nie pracuje a on pracuje ale na czarno więc w zasadzie nie mają dochodu. moja koleżanka wychowuje samtnie dziecko to już jej się nie należy! szlag mnie trafia na taką sprawiedliwość

Gość gość
Ale to i tak 1500 zł na 3 dzieci a nie 2000 zł. Coś pokręciłaś.

Gość gość
Ja tez mam dwoje jedno studiuje, drugie jest przedszkolakiem i nie dostane bo dochòd przekroczy nieznacznie. A uwazam , ze kazde dziecko powinno dostac juz nie mowie o pelnoletnim bo dziecko dziecku jest rowne obojętne z jakiej grupy spolecznej siecwywodzi.

Gość gość
wszędzie te ciężarne SAMOTNE MATKI wiatropylne ja nie mówię tu o wdowach naturalnie tylko tych samotnych co rok to prorok masakra

Gość gość
Autorko nie zazdrość ja siedzę w domu 7 lat choruj****ardzo bym chciała pracować .maz pracuje zarabi 2000 .ciesz się ze jesteś zdrowa

Gość gość
Wiem o czym mówisz. Mnie też to wkurza. Sama wychowuję dziecko. Zarabiam 3 tys z czego prawie 500 zł wydaję na dojazdy do pracy. Zostaje mi 2,5 tys opłacam mieszkanie i inne media .Zostaje mi 1600zł. Wstaję po 4 rano żeby dojechać do pracy a następnie mam na noc .Przespaną mam normalnie co trzecią noc. Dobrze że są rodzice bo jakby przyszło mi opłacić kogoś do opieki to kaplica. mi się nie należy dotacja i pomoc opieki bo pracuję a te lenie co śpią do południa dostają pieniądze bo im się należy .W tym kraju nie opłaca się pracować.

Gość gość
Co Wy macie do tych samotnych matek?? Ja jestem samotna matka i nie czuje się patologia, skończyłam studia, pracuje, dobrze zarabiam ( tez nie dostane 500 zł na dzieciaka), ciągle czytam tu, że każda szuka jelenia do utrzymywania jej dzieciaka, ja się pytam skąd te wnioski?? Nigdy nikt, nie utrzymywał mojego dziecka( Nie licząc mnie oczywiście). Ojciec mojego dziecka, zostawił mnie i odszedł do innej kobiety, z którą miał 2 dzieci i tez ja zostawił. Taki typ i tyle, teraz ja mam słuchać, że jestem patologia od osób które nawet mnie na oczy nie widziały.. Smutne jak potraficie oceniać ludzi, szybko ich szufladkowac nie mając pojęcia o ich życiu. Pamiętajcie, że każda kobieta może być w takiej sytuacji, ja byłam z tym człowiekiem 8 lat, więc to nie była przelotna znajomość. Nigdy nie jesteś w stanie poznać kogoś w 100%, pojawiła się nowa sytuacja (dziecko) i uciekł. Ja dałam z siebie wszystko, córka ma teraz 7 lat i jestem dumna samotna matka! !

Gość gość
nie mało ale wkurza mnie to że ja na 1500 muszę rypać. Zresztą nie tylko ja wiele jest takich osób. Nie wiem tak mi ostatnio mówiła że wezmie 2000

Gość gość
może doliczyła sobie to rodzinne 100 pare złotych miesiecznie ? nie wiem...

Gość gość
więc po co pracować ? róbmy sobie dzieci i będziemy mieli kasę za darmo

Gość gość
Taa. Patologia rzuci się na produkcję dzieci a tu po pół roku zabiorą kasę bo okaże się że już nie mają. ha ha ha

Gość gość
i ten temat dokładnie pokazuje że bardziej was boli że sasiad dostanie a nie wy! jak mnie wkurza taka zazdrość! to sa pieniądze od drugiego dziecka! kogo wina że macie tylko jedno??? zróbcie sobie drugie, te dostaniecie. co w tym niesprawiedliwego???

Gość gość
Czyli moje dziecko student to nie dziecko, ktoś powie że może sam sie utrzymać i dorobić ja tak nie uważam , studiuje dziennie od pon do piątku od 9 do 18, cały czas sie uczy nie wychodzi nigdzie bo ma tyle nauki siedzi w wekeendy do 2 w nocy i kuje , no ale zależy co kto studiuje. Drugie dziecko przedszkolak . Nie, nie jestem zazdrosna tylko uważam że inne dzieci sie dyskryminuje.

Gość gość
Tak, wkurza mnie że sąsiad - leń dostanie a ja nie .Tak, wkurza mnie że ja chodzę do pracy a sąsiad- leń gdy się spotkamy śmieje mi się w twarz że znowu po nocy wracam.

Gość gość
no to rzuć robotę i zyj jak sąsiad jak cie to tak wkurza! w czym problem?

Gość gość
Ja też nie dostanę.Jedno dziecko w liceum,drugie w pierwszej klasie.Wkurza mnie ta niesprawiedliwość,miało być na każde dziecko a w końcu nie ma ani na pierwsze,ani na drugie.Pierwsze w tym roku kończy 18 lat więc wg Pisu nie wymaga nakładów finansowych.Moje mieszka w internacie,koszt ok 250zl mies,do tego dochodzą korki ok 120 na miesiąc to już 370zl. Inne wydatki pominę ale wydaje mi się że więcej kosztuje licealista niż pierwszak.

Gość gość
a ja mam jedno i dostane chociaz nie zyjemy w ubóstwie wrecz przeciwnie :) dostaje prawie 500zl na wychowawczym i teraz jeszcze 500zl :) razem prawie 1000 a nie pracuje i nie zamierzam dawac dziecka do zlobka i isc do pracy tylko po to aby was krew nie zalewala planuje drugie dziecko bo mnie stac :)

Gość gość
myslicie ze taka kasa to rządu?? nie ma publicznych pieniedzy, to są nasze pieniadze - PODATNIKÓW mnie tez wkurza że nieroby będą kase ciagnąć, produkować kolejne nieroby - bo niestety takie zachowanie wynosi sie w większosci z domu

Gość gość
a mnie mało huj nie zastrzeli, że za p********ie sie tj. za darmo tyle dostaną a ja za pracę - orkę dostaję 1400 zł

Gość gość
gość dziś -samym cieszeniem się nie da żyć, no i co z tego, że ja się cieszyłam, że teraz jak się rozchorowałam nie mam na leczenie, a jakbym dostawała za darmo tyle forsy to zaoszczędziłabym i miała teraz na leczenie

Gość gość
A ja jestem szczęśliwa ze nie dostane bo to oznacza: -mam prace i nie najgorszy dochód - jestem zdrowa bo mogę pracować - jestem zaradna bo liczę na siebie -cały czas się czegoś uczę, rozwijam, idę z postępem -poznaje ciekawych ludzi Po co patrzysz na sąsiada? Ile ludzi na świecie ma lepiej niż ty?

Gość gość
A ja jestem szczęśliwa ze nie dostane bo to oznacza: -mam prace i nie najgorszy dochód - jestem zdrowa bo mogę pracować - jestem zaradna bo liczę na siebie -cały czas się czegoś uczę, rozwijam, idę z postępem -poznaje ciekawych ludzi Po co patrzysz na sąsiada? Ile ludzi na świecie ma lepiej niż ty?

Gość Milenia12
Wszystkie jestescie patologie xD Kiedyś ludzie grosze nie dostawali od państwa i robili sobie po 7ro dzieci, a tu macie jedno i płacz i zgrzytanie. WSTYD!!!! Autorko. Weź sobie maść na ból d**y i zacnzij myśleć. Jak dzieci tej sąsiadki dorosną to ona g****o dostanie. Nic. Skończy się dofinansowanie. Nie będzie miała zusu, ubezpieczenie ypu NFZ z urzędu pracy, z rybnku pracy wypchana i będzie gryzła piach, a ty będziesz sobie co rok z jednym dzieckiem i mężem wspólnie na wakacje jeździć. Ogarnij się babo.

Gość gość
Ja 18:55 Mnie jedynie co wkurza że dostaną pijacie mamusie , które dzieci narobiły, każde z kim innym , i mimo pomocy z mopsu nigdy nie uświadcza ciepłego posiłku w domu prócz przedszkola lub szkoły, Bo wszystko idzie na "przelew" . Przykład : sąsiedzi mojej mamy dostają talony seodexo czy cos takiego z mopsu i chodzą po marketach żeby im przy kasie wymienił ktoś jak płaci za zakupy, I co , wóda, wino i tytoń.

Gość gość
A jeżeli mieszkam w Uk i mam dwoje dzieci to też mi się należy nie zrzekliśmy się obywatelstwa.

Gość gość
do Milenia12 dostanie kolejną zapomogę , dotację do mieszkania , opłacone przedszkole ,obiady dla dziecka, zwrot za podręczniki i wiele innych przywilejów. Żal tylko że tych pieniędzy nie dadzą jako podwyżki dla babci co ma 800 zł i pracowała całe życie a na leki jej nie stać. Dla tych co płaca podatki .