Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak przeszkadza mi to to

Czy wy też nie dostaniecie 500 bo sie wam nie nalezy

Polecane posty

Gość gość
Wszystkie jestescie patologie xD Kiedyś ludzie grosze nie dostawali od państwa i robili sobie po 7ro dzieci, a tu macie jedno i płacz i zgrzytanie. WSTYD!!!! Autorko. Weź sobie maść na ból d**y i zacnzij myśleć. Jak dzieci tej sąsiadki dorosną to ona g****o dostanie. Nic. Skończy się dofinansowanie. Nie będzie miała zusu, ubezpieczenie ypu NFZ z urzędu pracy, z rybnku pracy wypchana i będzie gryzła piach, a ty będziesz sobie co rok z jednym dzieckiem i mężem wspólnie na wakacje jeździć. Ogarnij się babo. x dokładnie czas pokaże kto lepiej czy gorzej na tym wyjdzie. To że sasiad nie pracuje zaprocentuje w przyszłości, niska emerytura, dzieci dorosną, pieniądza sie skończą i wtedy on bedzie zazdrościł tobie :)

Gość Milenia12
DO gość dziś "dostanie kolejną zapomogę , dotację do mieszkania , opłacone przedszkole ,obiady dla dziecka, zwrot za podręczniki i wiele innych przywilejów." Tylko przy wychowaniu, ale nic dla siebie. "Żal tylko że tych pieniędzy nie dadzą jako podwyżki dla babci co ma 800 zł i pracowała całe życie a na leki jej nie stać. Dla tych co płaca podatki ." - ale ta babcia cale zycie dobrze sie bawila, pracowala, jezdzila na urlopy z rodzina, kupowlaa pamiatki i mieszkanie sobie wyremontowala/kupila, a ta sąsiadka bedzie klepac biede i niszczyc sobie zycie. Tego jej zazdroscicie? Tak zal kasy na patologie, ale chcecie duo POPiS i i sld/psl to macie swoje panstwo socjalistyczne.

Gość gość
A jeżeli mieszkam w Uk i mam dwoje dzieci to też mi się należy nie zrzekliśmy się obywatelstwa. x to zalęzy czy bierzesz zasiłki na dzieci w UK, jęlsi tak to ci sie polskie nie należą. Jesli tam nie korzystasz z zasilków to mozesz wystapić o polskie.

Gość gość
Ja 18:55, Ja tez, sobie radzę, ale nie mówcie że te 500 zł tez by sie przydały, czy dodatkowe zajęcia dla dzieci, czy nawet odłozyć. ja od kilku miesięcy nie pracuję , moje dziecko było raptem 9 dni w przedszkolu a mamy koniec lutego, nie mam z kim zostawić , mam mame cięzko chorą a teściowa jest "światową kobietą" i nie ma czasu na takie rzeczy. Lecze dziecko prywatnie co dwa miesiące wydaję 350 zł plus 200 za leki . nie wspomne o chorobach innych typu przeziebienie, zapalenie oskkrzeli itp leki trzeba kupić, Ktos napisze , czemu nie leczysz na NFZ , terminy sa roczne, jeśli nie będę małej leczyc juz to będzie kaleką ...nie kwalifikuje sie ta choroba pod zasiłek pielęgnacyjny. Nie biore rodzinnego, zasiłków, itp. Dzieci sa dla mnie najważniejsze.

Gość gość
Milenia, tylko, zeby ta niepracujaca patola dostala, to nam pracujacym dop*****la podatku. Czaisz juz o co chodzi? Nie dosc ze sie u.je.biesz w robocie, placisz skladki, podatki, to ci dzieci podziela na bardziej potrzebujace i mniej smiesznie niskim kryterium. Piszecie, ze jak ktos ma 3 tys. dochodu to mu wystarcza przy jednym dziecku i niech sie cieszy. Chcialabym zauwazyc ze patola z 4 dzieci, a nawet i z 3, ma wyzszy dochod na osobe niz ta z jednym przy 3 tys.

Gość gość
Miałeś babcię co mieszkała na wsi? Całe życie przepracowała na polu bo tylko takie znała życie. Dziś gdy widzi w telewizji że można inaczej żyć ogląda je bo nie stać ją żeby pojechać do sanatorium.

Gość gość
gość 19.42 masz rację .

Gość gość
gość dziś Ślicznie zignorowałaś moje podsumowanie. Napiszę to ładnym powiedzeniem "Jak sobie pościelisz tak się wyśpisz". Macie swój PoPiS to nie zwalajcie winy na ludzi, którzy mają wyj****e na zasiłki. Wy głosowaliście, wy bierzecie za to odpowiedzialność. Bo teraz osoby bezdzietne rodziny/single, albo małżeństwa z 1 dzieckiem będą płacić podwójne podatki. Macie problem? Piszcie pismo o skasowanie tej durnej zapomogi, ale nie łudźcie się, że już opodatkowane rzeczy i instytucje aby miec na program 500+ zostana z tych podatkow z powrotem usuniete.

Gość gość
Ja nie dostanę i o to się nie burzę, wkurza mnie tylko fakt, że to ją dopłacę do tych 500 zł, dla kogoś kto ma więcej ode mnie. Długo wahałam się czy wyjechać z PL , ale już się nie waham :-D PiS mi pomógł zdecydować

Gość gość
Bardzo uogólniasz. Nie mieli 100% poparcia. Ktoś był i przeciw.

Gość gość
To ja z Uk. Skoro w Uk nie należą mi się żadne zasiłki bo mam za duży dochód to w takim razie składam wniosek o dofinansowanie 500+ super że Polski rząd myśli o ludziach:)

Gość gość
Policzmy Milenia. 3 dzieci, ona nie pracuje, on nie wykazuje dochodow, ale niech bedzie ze przynosi te 1500, a nawet niech ma 2 tys. Rodzina lapie sie na kryterium w opiece. 400 zl rodzinnego + obiad w szkole niech bedzie dwoje dzieci to jakies 300 zl dodatek do mieszkania od 300 nawet do 800 w zaleznosci od dochodu. Do tego zasilki celowe na zywnosc, ubranie, srednio ze 200 zl spokojnie mozna sciagnac. Masz 1200 do 1700 miesiecznie, w zaleznosci od wykazywanego dochodu, plus te pobory meza to daje 2700, dodaj 1500 zl z 500+ masz spokojnie 4200 miesiecznie. Sorry, ale jesli ta kobieta moze isc do pracy, bo dzieci w wieku szkolnym, to dlaczego nie moze isc do pracy? Pojechalas po babci, ze ta babcia dobrze sie bawila i jezdzila na urlopy. Ha ha, tylko na ten urlop pojechala, bo jak zap/ie/rda/la caly rok w robocie, to nalezy sie jejodpoczynek. Bawila sie? To dalas czadu. Zapomialas napisac, ze babcia byla niewyspana, czesto przemeczona i tego, ze praca potrafi zniszczyc zdrowie.

Gość gość
Cd. Ta kobieta nie pojdzie do pracy, bo wiecej sciagnie z opieki niz zarobi i tu jest problem. Po co ma isc, stresowac sie, niedosypiac itp? Skoro wychodzi na zero, albo i minus? I dokladnie o to chodzilo autorce. A teraz rzad zrobil im jeszcze bardziej dobrze nie doliczajac 500+ do dochodu. Masz 1500 na dzieci, doliczane do dochodu, wychodzisz na zero z opieka spoleczna, a nie maszwymowki, zzeby nie isc do pracy, bo nie tracisz, a zyskujesz.

Gość gość
Ja na wiosnę urodzę pierwsze dziecko. Staraliśmy się o nie wiele lat o kosztach nie wspomnę. 500 nie dostaniemy bo mamy dobre dochody. Nie zazdroszczę tym którzy dostaną ale wiem że muszę dołożyć do tych świadczeń i to mnie boli. Banki będą podnosić koszty usług bo je opodatkują. Towarzystwa ubezpieczeniowe też a mamy dwa auta i wiem że ubezpieczenie ich wzrośnie. Mając jedno dziecko będę dopłacić tym którzy mają więcej odejmując mojemu i to mnie wkurza. Zamiast tej kasy powinni znieść podatek VAT na artykuły dla dzieci. Zapewnić dobre warunki i miejsca w przedszkolach, zapewnić naukę języków na dobrym poziomie, dofinansować wycieczki i kolonie, pomóc dzieciom niepełnosprawnym. To może przekonałoby mnie do starań o kolejne dziecko. Gdybym miała pewność że państwo pomoże mi w zapewnieniu mu dobrej edukacji i opieki. Myślę że takie postępowanie rządu zachęciliby wartościowych ludzi do powiększania rodziny. 500 zl zachęcić patologię do rozrodu. Namacalne pieniądze będą dla nich przynętą. Tylko że oni dadzą Polsce kolejne pokolenia leniwych, roszczeniowych obywateli żeby nie powiedzieć trutni społecznych.

Gość gość
Po tych reformach widać na jakich Polsków stawia partia rządząca. Rzucic patologii po 500 zł na dziecko i niech baluja za pieniądze pozostałych podatników. x Ciekawa jestem, jak długo ten program będzie. Do następnych wyborów?

Gość Ale to już było
Dajcie już spokój z tą zazdrością.Zróbcie sobie więcej dzieci i też otrzymacie kasiory od zarąbania.Dlaczego nie mieliście pretensji do PO, a teraz rościcie pretensje do nowego rządu?! Uważacie ze 500 zł. na dziecko to tak dużo? Wychowałam dwoje dzieci i nic nie otrzymałam od państwa, jedyne 70 zł. rodzinnego i dzieci mają się dobrze.