Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oblana poprawka na studiach

Polecane posty

Gość gość

Czy jeśli obleję poprawkę to oznacza to koniec studiów? Czy są warunki i na czym one polegają (zdajemy przedmiot i kontynuujemy naukę? Czy też musimy zaliczyć przedmiot w innym terminie ale dalej się uczymy w swojej grupie) Co oznacza powtarzanie przedmiotu? Kontynuujemy go ale zdajemy w innym terminie? Powtarzamy całą naukę czy też oznacza on po prostu dodatkową sesję poprawkową?

jeśli oblejesz lab lub ćw to powtarzasz i chodzisz na wszystkie zajęcia o d początku i wszystko zaliczasz chyba że z nauczycielem dasz rade się daogadać żeby czasem nie przychodzić Bo będziesz musiał tak czy siak zajęcia jakieś ominąć jeśli będziesz mieć 2 na jednej godzinei. Jeśli oblejesz wykład to chodzisz tylko na wykłady i tylko wykłady zaliczasz za rok z młodszym rokiem. miałam tak i współczuje W tym przypadku nie masz możliwości zwolnienia z sesji za np. obecności na zajęciach i musisz wszystko uzupełniać

Gość gość
Jak oblejesz poprawke- masz egzamin warunkowy. Zazwyczaj jest on płatny ok 300 zl. Tzn jestes dalej na kolejnym semestrze ale pod warunkiem ze zdasz ten egzamin z oblanego przedmiotu. Umawiasz sie z profesorem na jakis termin i zaliczas egzamin, ale w tym czasie jestes normalnie na drugim semestrze ze swoja grupą . Nie musisz niczego powtarzać,

Gość gość
Jeśli masz tylko jedna poprawkę, a nie 2 to zostaje Co warunkowy wpis, jesli oczywiscie się na niego zdecydujesz. Nie wiem jak jest u was na uczelni, ale przeważnie to wygląda tak, ze w przyszłym roku chodzisz warunkowo na ten rok któr powinnaś pójść wg planu, ale powtwarzasz przedmiot,którego nie zdałaś ( wczesniej jeszcze zwykle musisz za niego zaplacic). Jezeli go zdasz to git, a jeśli nie to wracasz na tamten rok, w którym go nie zaliczyłaś czyli tracisz w sumie 2 lata

Gość gość
A i dowiedz sie ile macie terminów z warunku bo spotkałam się z tym, ze normalnie podchodziło sie do 2 terminów czy 3, a slyszałam tez o takim czymś ,ze jest tylko jeden termin wtedy To zalezy od Twojej uczelni, warunkow lepiej nie miec, ale skoro juz nie masz wyjścia to go weź, ewentualnie mozesz jeszcze zdawać egz komisyjny,moze tak jeszcze sprobuj? A i zeby mieć warunek musisz miec wszystko inne pozdawane i podejsc do wszystkich egzaminow