Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czego nie jeść żeby schudnąć?

Polecane posty

Gość gość

Nie mogę zrzucić kilogramów po ciąży. Staram się racjonalnie odżywiać i ćwiczyć. Ale efekty żadne lub marne. Co powinnam ograniczyć w posiłkach? Wyrzuciłam z jadłospisu słodycze, soki, słodkie napoje, cukier, dużą część owoców. Ograniczyłam smażone, piję dużo wody. Moja dieta wcześniej składała się z dużej ilości produktów mącznych, nabiału i warzyw. Czego unikać a co mogę jeść? Jakie warzywa teraz kupować? Ograniczyć mączne? Gdzie może leżeć problem?

Gość gość
Napisz co dzis jadlas ale prawde I po daj jeszcze wage wzrost wiek :)

Gość gość
Przepraszam że wejdę w temat ale też się chetnie dowiem jak schudnąć. Mam 38 lat, 160 cm i 60 kg,chce schudnąć koło 7-8 kg. Wyrzucilam z diety przekąski typu chipsy i piwo, dzisiaj od rana zjadłam pół bułki ciabaty z polędwica bez masła, miseczkę zupy pieczarkowej z makaronem, pół bajaderki (tak, wiem, słabo), trzy łyżki stołowe kaszy bulgur z wołowiną z suszonymi pomidorami i surówką z jabłka i marchewki, dwie kromki chleba mieszanego z boczkiem, lampka wina czerwonego. Pije kawę, zielona herbatę i wodę.

Gość gość
Jadła dzisiaj. Kaszka owsiana z kiwi pół talerza. 2 kanapki jasne pieczywo z pomidorem kawałek łopatki pieczonej ( wielkość jak mały kotlet) łyżka ziemniaków surówka z kapusty kiszonej kanapka z wedlina ciemny chleb tyle

Gość gość
Zdecydowanie zmniejszyć mączne produkty.

Gość gość
*jadłam tu autorka wzrost 162 waga 52

Gość gość
Za duzo miesa za malo warzyw! !! No i trzeba sie ruszac. Np rower basen hula hop cool wiek ale najlepiej co 2 dni tak po 30 minut (na poczatek) cos cwiczyc/byc aktywnym

Gość gość
to co jest zamiast tych mącznych?

Gość gość
Z czego ty chcesz się odchudzać?

Gość gość
Autorko Ty wazysz super! Ja mam 164 cm waze 57 kg I jestem bardzo szczupla (biegam mam miesnie )

Gość gość
Autorko, miałam Ci napisać dłuższy tekst, jak ja skutecznie zmodyfikowałam swoją dietę, żeby przyspieszyć metabolizm i schudnąć, ale nie chce mi się, bo masz BMI w normie i na pewno nie potrzebujesz odchudzania. Ważne jest nie tylko to, co jesz i ile, ale przede wszystkim kolejność i komponowanie posiłków.

Gość gość
Jeśli przy tym wzroście i wadze źle wyglądasz, to nie powinnaś się odchudzać a zacząć ćwiczyć.

Gość gość
autorko dobrze wazysz tylko pocwicz na silce a bedzie dobrze ja waze 54 kg mam 160 uwazam ze jestem pulchna , nawet prubowalam cos tam sie odchudzac zmieniac ale w koncu pomyslalam sobie ze mam to w d***e nie bede sie katowac i zmuszac do jedzenia czegos co mi staje w gardle i rosnie w buzi , jedzenia jest tez czescia przyjemnosci w naszym zyciu ktore i tak jest czesto z wybojami

Gość gość
Tu autorka. To że mam dobre bmi wcale nie oznacza, że dobrze wyglądam, nie mówiąc już o dobrym samopoczuciu. Wiem, że grubasem nie jestem. Byłam u mojego lekarza rodzinnego, który mnie zna i nie stwierdził, że mój wygląd jest w porządku i że mój problem jest wydumany. Moja waga przed ciążą to około 45 kg i wtedy wcale nie wyglądałam jak kościotrup. Przed ciążą sporo ćwiczyłam, basen. Mam chude łapy i małe cycki, ale został mi brzuch po ciąży, duża dupa i uda. Mam typową figurę gruszki.

Gość gość
mam tensam problem wczesniej wazylam 48 kg i bylam w sam raz teraz mam 55 i dokladnie te 7 kg poszlo w biodra cycki i o zgrozo w twarz , mam wrazenie ze jest nalana i moj lekaz tez twierdzi ze wszystko ok bo moje bmi bla bla bla :o

Gość gość
No jak ci poszlo w biodra i cycki to w koncu wygladasz jak kobieta, a nie wychudzony chłopak :)

Gość gość
Dokładnie, ćwiczyć a nie odchudzać się, bo tu problemem jest nie waga, a figura. A co do jedzenia- święte pięć posiłków dziennie, raczej równych (nie że na śniadanie byle co, a obiad solidny). Ja nie rezygnuję z mącznych, po prostu wybieram mąkę pełnoziarnistą, makarony pełnoziarniste. I chociaż często widzę zasadę żeby węglowodanów nie łączyć z białkami, trafiłam na inną dietę która mi pasuje i daje efekty. Na każdy posiłek jakieś węglowodany, byle nie puste (ciemny makaron, ciemne pieczywo, gotowane ziemniaki, ciemny ryż, kasza), białko (jajko, ryba, mięso, twaróg itd), i warzywa albo owoce. Po prostu nie jeść syfu, jeżeli potrzebujemy coś zjeść wybierać produkty które nam dadzą składniki odżywcze, a nie tylko kalorie. Miód zamiast cukru trzcinowego, jogurt naturalny z owocami zamiast paskudnego "o smaku owocowym" ze sklepu.

Gość gość
Ja mam problem bo waze 63 kg i mam 165 i najgorsze to to ze nie wyglądam zle. Wręcz przeciwnie , nie wiem z czego to jest każdy mówi ze wyglądam na 56-57. Mam mięśnie i bardzo duży biust. Chciałabym do tych 58 schudnąć bo tyle wazylam w lo:). Boje sie tylko ze zejdzie z biustu. Zalezy mi na udach i brzuchu. Twarz tez w sumie. Ale ręce ramiona biust lydki mam ok.ogólnie od pasa w dol gorzej ale dalej nosze 38.

Należy zrezygnować z cukru ( słodyczy, ciast), wysoko przetworzonych produktów, ograniczyć ilość nasyconych tłuszczów, a wzbogacić dietę w warzywa i owoce ( z przewagą tych pierwszych). Dieta powinna być urozmaicona i w odpowiednich proporcjach. Nie można zrezygnować z białka, węglowodanów i tłuszczy. Wszystkie te składniki są nam niezbędne. Chodzi tylko o ich właściwy dobór. Pozdrawiam! Bożena