Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamillllla

Strasznie mi gorąco i pot mnie zalewa!

Polecane posty

Gość kamillllla

Mam 19 lat i straszny problem, już od co najmniej kilku lat otóż jest mi ciągle gorąco i przy tym okropnie się pocę prawie na całym ciele a konkretnie: -pod pachami -na twarzy i szyi -na klatce piersiowej -na plecach. Nawet teraz pomimo tego że jest zimno, chodzę tylko w podkoszulce i na to letnia kurtka a zamiast kozaków, trampki lub balerinki. W bluzie i zimowej kurtce po prostu nie wytrzymałabym. Niestety nawet tak lekki ubiór nie pomaga, np, wczoraj po przejściu zaledwie 200-300 metrów w tak niskiej temperaturze i w tak lekkim stroju musiałam się zatrzymać i obetrzeć się z potu bo zaczął zalewać mi oczy. Gdy wróciłam do domu koszulkę miałam jakbym przebiegła maraton całe plecy mokre, na klatce plama od szyi do piersi, pod pachami ogromne plamiska. Gdy temperatura w pomieszczeniu przekracza 17 stopni nie potrzebuję żadnego nawet minimalnego wysiłku by spocić się tak jak wyżej opisałam. Najgorsze jest jednak lato, wtedy praktycznie nie jestem zdolna do funkcjonowania a koszulkę mam całą mokrą. Badałam tarczycę jest ok, byłam u endokrynologa, zrobiłam test w kierunku cukrzycy, też wszystko w porządku. Zrobiłam badanie poziomu witaminy D3, badania hormonów nadnerczy, RTG klatki, USG jamy brzusznej, wszystko jest ok. Morfologia krwi w porządku, EKG też!!! Nie mam nadwagi, jestem wysportowana, okres dojrzewania raczej też odpada. Gdzie jeszcze mogę się udać, gdzie szukać pomocy? Mam już dosyć wiecznie mokrych ubrań, ukrywania tego i pytań czy nie robi mi się słabo gdy co chwilę wycieram twarz!

Gość ffinka
Może pomóc Furalgin .Ogranicz picie płynów.

Gość gość
Na pocenie: - kawa - alkohol - nadczynnosc tarczycy - objaw chłonniaka złosliwego - za ciepło w pokoju - menopauza - niektórzy (ok. 10% ludzi) tak mają Jak zatrzymać pocenie? 1. Nie znam innego sposobu jak Electro Antiperspirant 2. Inni tylko obiecują, Electro Antiperspirant działa 3. Moje życie było zamknięte w jednym pokoju, wlasnie przez pocenie, Electro Antiperspirant zmienił moje życie 4. Terapia zdrowa, nieinwazyjna, bezpieczna, niemal dla każdego 5. Electro Antiperspirant 6. Electro ANtiperspirant 7. Probowałam wszystkiego, tylko Electro Antiperspirant mi pomógł