Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ból palucha

Polecane posty

Gość gość

Witam, od 2 dni utrzymuje się u mnie ból w okolicy stawu palucha, od podeszwowej strony, każdy ruch sprawia mi ból może nie wielki ale jednak, staw jest lekko opuchnięty, mam stwierdzone haluksa, dodam iż miałam uraz w tym stawie i co ok roku pojawia się taki ból, ale w tym roku jest wyjątkowo silny i nie w paliczku tylko staw niżej. Co to może byc??

Gość gość
Wybierz się do lekarza.

Gość gość
A jakąś poradą jak można się leczyć domowymi sposobami?

Gość gość
Jakie domowe sposoby . Nie bądź śmieszna . Chcesz jodynę i liść babki przykładać.przeciez to zabobon. Ja jestem po operacji dwóch stop ....nauczyłam się dbać o moje " haluksy" nosze regularnie kliny silikonowe ,które zapobiegają wykrzywianie się palca i wkładki ortopedyczne zrobione na wymiar...Pozdrawiam

Gość gość
Musisz iść do lekarza, bo przyczyn bólu może być kilka. Może masz początki haluksów, zobacz: https://portal.abczdrowie.pl/paluch-koslawy a może zapalenie stawu palucha, uraz ścięgna, mięśni i wiele innych. Ale bez badań nie ma możliwości diagnozy ani leczenia domowymi sposobami.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Podstawa są wygodne buty. Od butów robią sie własnie takie problemy niestety.... ja kupue już od dłuższego czasu butki z firmy gamis i jestem zadowolona.

Gość gość
Jeśli wyrok został wydany, tj. macie już nad sobą widmo operacji, to spróbujcie ponosić aparat na haluksy (np. marcin). Mi pomogło to uniknąć cięcia.

Gość gość
Zdecydowanie wkładki są najlepszą metodą, zeby się halux nie powiększał, a tak jak coś boli to chodzę na zabiegi na Słomczyńskiego 12, zawsze mi tam pomogą, dobiorą to co trzeba i to w brdazo przystępnej cenie. Także polecam zadzwonić sobie na 698115115 i samemu się zapisać i sprawdzić.