Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xxroxett

Przetłuszczające się włosy

Polecane posty

Witam serdecznie. Chciałabym zaczerpnąć porady na temat włosów. Otóż od ponad miesiąca zauważyłam, że na następny dzień moje włosy nie wyglądają na świeże :( są lekko tłuste u nasady i nie są takie lekkie.. bardzo mnie to denerwuje. Próbuje znaleźć przyczynę przetłuszczania się włosów lecz bez skutku. Wcześniej moje włosy przez jakieś 2 dni nie wyglądały na tłuste dopiero przy trzecim dniu delikatnie pojawiło się przetłuszczenie. Dodam, że moje włosy są do pasa jestem brunetka farbuje co 3 miesiące i zaczełam ostatnio zmieniać nawyki co do włosów. Myje chłodną wodą, używam szczotki tangle teezer, zażywam tabletki biogarden na włosy ze skrzypem polnym i pokrzywą i nie pocieram włosów ręcznikiem by ich nie uszkodzić tylko trzymam w ręczniku.. Bardzo proszę o pomoc bo ja juz sama nie wiem co może być nie tak :(

Ja też miałam podobny problem. Poczucie dyskomfortu było tak ogromne, że zaczęłam myć codziennie rano włosy.... a jak wiadomo to nie działa zbyt korzystnie na ich kondycję. Teraz stosuję szampony L'biotica z profesjonalnej serii REPAIR - nie są najtańsze, ale efekt jest zadowalający... poleca je jakiś mistrz fryzjerstwa. Może warto spróbować?

Gość werlinka
Mi sie włosy przetłuszczają. Są cienkie i słabe i staram się nie używać odżywek, które mogłyby je obciążac. Jak nałóżę z rana odżywkę to wygładam wieczorem jak szczur :( W ostatnim czasie odkryłam szampon, który jako jeden z niewielu mi pomaga. Jest to szampon Perfect Me ( zielona wersja). Sam w sobie zawiera olejki tak więc nawilża moje suche na końcówkach włosy ale jednocześnie ich nie obciąża u nasady tak wiec się tak nie tłuszczą. Jedyny szampon , po którym wieczorem nie mam tłustych włosów. Jakbyście chciały kupić to jest do kupienia w Hebe. Niestety nigdzie indziej nie widziałam.

Gość gość
przetłuszczające się włosy mogą być oznaką, że coś w organizmie się dzieje albo że... źle pielęgnujesz włosy. Dlatego najlepiej iść w pierwszej kolejności do trychologa (w hair medica są darmowe badania do końca sierpnia). Taki specjalista zbada włosy i skórę głowy i powie czy jest to kwestia pielęgnacji czy warto zrobić jakieś dodatkowe badania

Gość gość
ja jak mam zle dobrany szampon, za duzo maski po myciu wlosow naloze albo w upaly pod czapka z daszkiem za duzo obornika przerzucam to mi sie szybko przetluszczaja

Dzień dobry, oczywiście, wśród produktów Oillan Med.+ znajdzie Pani aż 3 różne szampony: Delikatny szampan dermatologiczny dla skóry wrażliwej, Kojąco-nawilżający szampon, który łagodzi świąd i łuszczenie skóry oraz Geratolityczny szampon przeznaczony dla skóry głowy ze zmianami łojotokowymi. Dodatkowo może Pani również kupić Żel do skóry głowy - szybko się wchłania, łagodzi podrażnienia i reguluje pracę gruczołów łojowych. Wszystkie produkty można kupić w aptekach (ich dostępność można sprawdzić na stronie www.ktomalek.pl). W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl Pozdrawiam, Online Ekspert marki Oillan

Gość majka

Ciężko będzie powiedzieć, co zastosować, bo przyczyny mogą być różne. Ja też miałam kiedyś taki problem i testowałam różne preparaty i dopiero ten ostatni mi pomógł. Zobaczyłam gdzieś reklamę tego szamponu http://kv-1.pl/pl/p/Shampoo-Greasy-Scalp-Balance-3.1-200ml/385 i jak stosuje go regularnie, to włosy mi się nie przetłuszczają.