Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy. Nir zlozylam wniosku o urlop w ychowawczy.

Polecane posty

Gość gość

Macierzyńskie konczy mi się za 9 dn. Byłam pewna ze jutro zloze podanie o zalegly urlop wypoczynkowy a tu koleżanka mi mówi ze musze jednocześnie o wychowawczy (min 2 tyg przed końcem macierzyńskiego) i urlop? Jak to jest? Jutro sie dowiem u księgowej ale stresuje sie ze każą mi wracać do pracy ;)

Gość gość
Podanie składasz 2 tygodnie przed rozpoczęciem wychowawczego a nie przed końcem macierzyńskiego

Gość gość
Czyli mogę najpierw złożyć podanie o urlop wypoczynkowy a 2 tyg przed jego końcem o wychowawczy? Mogą mi nie udzielić wypoczynkowego i kazać wrócić do pracy?

Gość Jakie to żenujące
Takie sprawy załatwia się z dwu tygodniowym wyprzedzeniem.O urlopie też zakład pracy powinien wiedzieć wcześniej.Jesteś nieodpowiedzialna i nie zdziwiła bym się gdyby Ci wręczyli wypowiedzenie z pracy😡

Gość gość
Na pewno nie zakladali póki co mojego powrotu bo mieszkam w innym mieście. Nie mogą mi wręczyć wypowiedzenia. Co najwyżej zmusić do pracy

Gość gość
Up

Gość gość
Najpewniejsze info dostaniesz jutro od księgowej. Teraz i tak już nic nie zmienisz, dostając podpowiedzi od anonimowych wszechznawczyń ;p

Gość gość
Teraz wez wypoczynkowy,a potem 2 tyg przed planowanym rozloczeciem wych. Podanie o wychowawczy

Gość gość
Ja tak robilam 2 razy,warto wykorzystac wypoczynkowy najpierw,gdyz za kazdy miesiac wych przepada proporcjonalnie urlop wypoczynkowy. Informacje sprawdzone!

Gość gość
Dzieki. A ile przed pisalas podanie o wypoczynkowy?

Gość gość
Jakos na kilka dni przed. Pracodawca i tak musi udzielic po macierz.wypoczynkowego i nie ma tu czasowych terminow.

Gość gość
Dzieki, to tak zrobię :)

Gość gość
nie musisz jednocześnie składać podania o urlop wypoczynkowy i wychowawczy, pod waruiuznkiem że tego wypoczynkowego masz więcej jak 2 tygodnie (2 tyg to minimalny termin wyprzedzenia przy podaniu o wychowawczy). zakładam, że jeśli byłaś ma macierzyńskim to masz więcej zaległego urlopu niż 2 tygodnie więc nie masz się co martwić.