Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżast

POMOCY ! żołądek

Polecane posty

Gość dżast

Hej ;) mam ogromny, uprzykrzający mi życie problem, a mianowicie ciągły ból żołądka :( 30 lipca 2015 byłam na gastroskopii, okazało się, że mam nadżerki żołądka, dostałam leki, jadłam je a i tak on mnie bolał, no ale niedawno miałam powtórną gastroskopię i okazało się, że już nie mam nadżerek a mój problem nadal istnieje :( czuję silny ucisk:( zauważyłam np. , że jak zjem pierogi to boli mnie żoładek o wiele bardziej, i to przez kilka dni, nie wiem co robić, gdzie się udać , jak dalej zyć, błagam o pomoc!!!

Gość gość
Za dużo stresu. Dużo pij i mało jedz. I oczywiście staraj się być rozluźniona. Nie przejmuj się wszystkim tak bardzo.

Gość gość
Nie jedz pierogów!!!

Gość dżast
też myślałam, że to może przez stres, ale moja mama powiedziała, że skoro przez stres to dlaczego boli mnie jak coś konkretnego zjem, naprawdę boję się, ze to jakiś rak czy Bóg wie co:(

Gość dżast
nie będę ich jeść, to na pewno! tylko gdzie w tym wszystkim jest przyczyna...?

Gość gość
W pierogach ruskich moga byc niedogotowane ziemniaki, które mogą powodować wzdęcia i bóle.

Gość dżast
Raczej tu chodzi o ciasto, a nie o farsz, bo to czy zjem pierogi z kapustą czy ze szpinakiem jest ten sam ból

Gość gość
No to już nie wiem. A teraz cię boli?

Gość gość
Zrób badanie na helikobacter pyroli. Robi się je prywatnie koszt około 30-40 zł.

Gość dżast
tak, boli :( odkąd wczoraj zjadłam te nieszczęsne pierogi :( ostatnio żyłam trzy tygodnie na kaszkach bobovity:( a i tak bolało, to praktycznie bez ustanku boli

Gość dżast
kupiłam ten test niedawno w aptece, wynik wyszedł ujemny

Gość gość
Pewnie, że chodzi o ciasto, a nie farsz! Po prostu musisz "wsłuchać się" w swój organizm i postępować pod jego dyktando np. jeżeli po pierogach boli cię żołądek przez kilka dni, to chyba nader wyraźny sygnał wysyła ci organizm, że masz ich nie jeść, dodatkowo, powinieneś przeprowadzić "test", czy po makaronie dzieje się tak samo i dojść do wniosku co rzeczywiście ci szkodzi. Ja bardzo lubię knedle ze śliwkami, ale mój żołądek już nie bardzo, szkoda mi było z nich rezygnować i gdzieś usłyszałam, że chora wątroba, żołądek nie lubią skórek niektórych owoców i to chyba prawda, bo faktycznie bez skórek nic mi nie dolegało/

Gość dżast
dziś jadłam rosół z makaronem i w sumie ciężko mi stwierdzić czy boli mnie tez żołądek po makaronie, bo boli mnie od wczoraj bez przerwy, więc nie wiem, będę musiała wyłapać moment kiedy przestanie boleć i wtedy zrobić test z makaronem

Gość dżast
Ogólnie staram się jeść zdrowo, jem warzywa, owoce, nie smażę, piję dużo wody, nie piję kawy, alkohol okazjonalnie i to w małym ilościach, no bo oczywiście żołądek na więcej nie pozwala

Gość gość
A czemu nie zrobisz w laboratorium. Wydają mi się bardziej wiarygodne.

Gość ffinka
Dieta!!! Nic kwaśnego ,ostrego!!! Zakwaszenie organizmu. Wzmocnić błonę śluzową żołądka Jeść zasadowo .....Ziemniaki,banany ,płatki owsiane buraczki ,migdaly,popijać kisiel z mąki ziemniaczanej ..Pić glinke Chume .Unikać napojów gazowanych ,alkoholu- jak ognia!!!Jeść często i mało.

Gość dżast
No chyba będę musiała zrobić je w labolatorium. Naprawdę nie wiem do jakich lekarzy mam już chodzić :(

Gość gość
Jeżeli boli cie nieustannie żołądek, to być może masz jakieś zapalenie. Wywar z siemienia lnianego na ciepło rano na pół godziny przed posiłkiem i wieczorem przed pójściem spać! Nic ostrego, nic smażonego, nic gorącego, nic zimnego, tylko temp. ciała, nic surowego, żadnych napojów kolorowych, zwłaszcza gazowanych, wszystko łagodne co najmniej przez miesiąc. Wracać stopniowo do normalnej diety w miarę postępów zdrowia, unikać ciężkich potraw, nie jeść kupnych.

Gość dżast
Gdyby to było zapalenie żołądka wyszło by to podczas gastroskopii

Gość gość
Co by było, to by było, nie gdybaj, tylko spróbuj a się przekonasz. zdarza się, że ból przechodzi od razu. Siemię lniane jest zbawienne dla całego układu pokarmowego, do tego jest odżywcze jest jak najbardziej wskazane na choroby układu pokarmowego. Jeżeli masz bóle, absolutnie nie możesz jeść SUROWYCH owoców, ani warzyw.

Gość dżast
Spróbuję to siemię, na pewno :) pestki czy mielone ?

Gość gość
Pestki, na opakowaniu pisze, jak robić wywar.

Gość gość m1
Siemię lniane, kisielki, praktycznie sama woda..... , też tak miałam. Znam ten ból doskonale. Bolało ciągle. Żyć mi się nie chciało. Test na Helicobactera ujemny. Na kolejnej gastroskopii okazało się że mam refluks oraz dodatkowo przepuklinę rozworu przełykowego. Musiałam zrezygnować z wielu potraw zakwaszających organizm ( to ze względu na refluks) , a dodatkowo posiłki muszą być małe i lekkostrawne. Żadnego alkoholu, papierosów i najlepiej jak najmniej słodyczy ale z tym u mnie bywa różnie

Gość gość
Katar żołądka. Na bank.

Gość dżast
jej...:( i jak z tym teraz zyjesz?

Gość gość m1
Jakoś. Są lepsze i gorsze dni. Po tylu latach bólu już wiem co mi szkodzi i staram się unikać tego. No ale czasem sobie popuszczę. Wtedy, jeśli mnie dopada mam przepisane tabletki, którymi się ratuję przez parę dni, a potem wracam do życia. Bardzo ważne jest też żeby jeść śniadania, zawsze. Nie powinno się rozpoczynać dnia z pustym żołądkiem.

Gość gość m1
No ale moja przypadłość wyszła na gastroskopii, a ty piszesz, że u ciebie niczego oprócz nadżerek nie wykryto. Dziwne to trochę bo jak piszesz o swoich objawach, to jakbym o sobie czytała. Sama nie wiem. Może powinnaś jeszcze raz iść do lekarza, może do kogoś innego?

Gość gość
Jak Ci nie wyjdzie helikobacter to zrób jeszcze test na nietolerancje laktozy. Moją córkę też tak bolał żołądek,aż się jej słabo robilo. Wszystkie wyniki oki. W końcu wylądowała w szpitalu i wyszło ze ma nietolerancje laktozy.

Gość dżast
ja nawet już tych nadżerek nie mam, bo wyleczyłam je farmakologicznie