Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicja 9870

Oficjalne zaręczyny

Polecane posty

Gość Alicja 9870

Mój narzeczony chce mi się niedługo oświadczyć. Powiedziałam o tym rodzicom. Oni powiedzieli że mają to być zaręczyny oficjalnie ale ja ani mój narzeczony nie chcemy takiej szopki. Zareczyny mają być tylko we dwoje. Chcemy ich poinformować po fakcie tylko nie wiemy jak zareagują . Co sądzicie?

Gość gość
Troszkę się obrażą, ale nie możecie się dostosowywać, to Wasze życie, wasze marzenia.

Gość gość
Nie chcę żeby się obrazili ale nie chcemy ulegać

Gość gość
Bardzo dobrze po co wam jakaś tam szopka w końcu on tobie się oswiadzcza a nie im

Gość gość
skoro chce się tak zaręczać po cichu to znaczy że nie chce ślubu! na zaręczynach ustala się datę ślubu a on chce ci tylko gębę zatkać pierścionkiem żebyś o ślubie przestała marudzić!

"skoro chce się tak zaręczać po cichu to znaczy że nie chce ślubu!" Nie uważam tak, moja siostra też nie miała oświadczyn przy rodzicach a jakoś do ślubu doszło i to już jakiś czas temu :P Moim zdaniem młodzi robią jak chcą - niektórzy wolą kameralnie, niektórzy przy rodzinie. Ja osobiście wolałabym być tylko we dwoje w takim momencie, chociażby dlatego, że padają wtedy słowa, które są tylko dla dwojga. Ale potem można zorganizować spotkanie z rodzicami i poinformować ich o planach, opowiedzieć o swojej wizji wesela, planowanej dacie ślubu, itp. To dla mnie jest jakieś wyjście.

Gość gość
Dziwne ze ci o tym powiedział. Mój to zrobil bez zapowiedzi. A po kilku dniach powiedzielismy o tym rodzinie i znajomym.

Gość Alicja 9870
Powiedział ze ma zamiar się oświadczyć ale nie powiedział kiedy . Tylko wiem że będzie to wtedy gdy będę się tegi najmniej spodziewać

Gość gość
Macie racje jak nie chcecie to takich nie róbcie

Gość Metbud konstrukcje stalowe
Propozycja idealna na piękny ślub w plenerze! Zachęcamy do zapoznania się z nasza ofertą. MET-BUD Konstrukcje Stalowe jest młodą, prężnie rozwijającą się firmą z siedzibą w Siedlcach. Zakres naszej działalności obejmuje: konstrukcje halowe, sprzedaż hal namiotowych, wynajem hal namiotowych, wynajem podnośników koszowych. Idealne do wynajęcia na piękny ślub w plenerze!

Gość gość
Bardzo dobrze ze są ludzie którzy nie żyją średniowieczem dla mnie to jest tandeta

Gość gość
Zawsze możecie sobię zrobić zaręczny we własnym gronie a potem przy rodzicach. My mielismy oficjalne zareczyny ale wczesniej ustalone. Bylo spore przyjęcie mój narzeczony jest dość zamązny i wynajął taki wielki namiot i w plenerze zrobiliśmy przyjęcie. Pięknie to wyglądalo jak by koś chciał wynająć taki namiot na ślub w plenerze to polecam http://www.namiotyhalowe.pl/

Gość gość
My mieliśmy tylko we dwoje i nikt nie miał żadnej pretensji.

Gość gość
To niech narzeczony urządzi zaręczyny w podróży, w jakimś miłym miejscu. Wtedy będziesz mogła zadzwonić wzruszona do rodziców i obwieścić ten fakt dokonany :)

Gość gość
Jajby mój chłopak najpierw by pytał się moich rodziców czy moze mi się oświadczyć to bym go rzuciła odrazu