Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

współczesna młodzież

Polecane posty

Gość gość84
ja mam 32 lata k'urwa sierpień 84, jakieś pytania ? słucham wszystkiego nawet ku'rwa z disco polo 2, 3 kawałki lubie bo reszta to jednak nie moje klimaty ale KU'RWA NIE GARDZE innymi gatunkami jak pier'dolona szmata autorka tematu która leczy k'urwa kompleksy na forum

Gość gość
po słownictwie widać, że język dość menelski:)

Gość technometal
speed dath metal i hardcore death techno RULEZZZZ

Gość gość
No przeanalizujmy niektóre głębokie teksty Judas Priest... Breaking the Law - jak jesteś ofiarą losu to równie dobrze możesz zostać kryminalistą bo dlaczego nie. Hot Rockin - o gościu który chce iśc na imprezę I'm A Rocker - o życiu kogoś kto tylko imprezuje Living After Midnight - jak wyżej, ale koncentrując się na sypianiu z przypadkowymi kobietami i zawijaniu d**y nad ranem.

Gość gość84
@22:06 z domu wyniosłem, a nie z muzyki ty P1ZDO

Gość gość
czyli jednak podsumowując widać gołym okiem, że u Judasów chodzi o zabawę, a nie kasę. Być, a nie mieć:)

Gość gość84
posłuchajcie: unforgiven, nothing else matters, kryminalny rap, albański raj, A POTEM ZABIERAJCIE GŁOS

Gość gość
jak z domu wyniosłeś taki język, to współczuję domu. Niestety większość polskich rodzin to patologia. Na głos się tego nie mówi, ale tak jest.

Gość gość
Dalej... Turbo Lover - analogia między seksem i jazdą na motycklu. Parental Guidance - utwór napisany pod publikę zbuntowanych gówniarzy o tym jak to nie potrzebują nadzoru rodziców. Hot for Love - znowu o seksie Wild Nights. Hot And Crazy Days - znowu o zalewaniu łba na imprezach...i o seksie. Poezja....

84 po co Ty sie z prymitywem w polemike wdajesz... on lepiej wie kim jestes na podstawie JEDNEGO z gatunkow muzyki ktorej sluchasz, badz na podstawie jezyka ktorego uzywasz w rozmowie z taka ignorancka sciera. tak konformistyczny czlowiek odroznia innych ludzi na podstawie latek ktore przypnie im do kazdej cechy, bo byc moze sam ma cech w porywach 5 xx i o ile sam sluchalem od dziecka i metalu i hh... to zdecydowanie w obu gatunkach wiekszosc tekstow jest o chlaniu, cpaniu i ruchaniu... przy czym w hh trafiaja sie autorzy ktorzy rapuja o spoleczenstwie, socjologii, wnosza cos do spojrzenia kogos na swiat a w metalu sie to nie zdarza

Gość gość84
WY J'EBANE K'URWY ! (nie wszyscy) tylko ci co "myślą" (bo wy ku'rwa nie myślicie bo jak byście myśleli to nie kierowalibyście się stereotypami) stereotypami

Gość gość
pewnie, w ogóle nie ma odniesień do drogich motocykli (Turbo lover), robieniu kariery jako rocker czy do bycia dosłownie nadzianym (Living After Midnight). Ty w ogóle wiesz czego słuchasz? Poza tym zawsze są chłopaki z KISS którzy nawet nie ukrywali, że chodzi o d**y i kasę. I wiesz co? Nie ma w tym nic złego, bo to jest muzyka rozrywkowa.

dziś przeciez juz napisal ze slucha po angielsku, bo nie rozumie wtedy i jest ok... - bo muzycznie "instrumentalnie" to sa skille. potem sie zapowietrzyl we wlasnym poscie gdzie nie potrafil ustalic co jest potrzebne zeby robic hiphop, na czym to polega - czy wymaga jakichs umiejetnosci czy nie, i jakich

Gość gość
jak ktoś popiera osobnika używającego takiego języka to pogratulować kondycji polskiego społeczeństwa. Pora wybrać się na stałe do Norwegii. Powiem, że jak tam byłem, to nie widziałem takiego chamstwa jak w polsce.

Gość gość84
dzięki INTER coś tam, wiesz, piszę z fona więc się nie rozpisuję ale wku'rwia mnie takie dzielenie ludzi jak autorka, ale ten chłopak też nie jest bez winy bo ogranicza się tylko do hip hopu

Gość gość
a ktoś go popiera? Mnie tylko bawi to, że czepiasz się rozrywkowych utworów w hiphopie, a jednocześnie słuchaj Judas Priest. Sama lubię, ale nie będę palić głupa, że mięli tylko wzniosłe utwory.

Gość gość
napisałem akurat, że w metalu technika jest istotna, Nie będziemy przecież robić tu podwórka i uczyć się analizy tekstu.:)

Gość gość
ja myślę, że to po prostu jest takie wychowanie w tej rodzinie - walić stereotypami i jak ktoś się z tobą nie zgadza to zatykać uszy i wyśmiewać jego upodobania. Tylko akurat tak wyszło, że autor i ten jego nastoletni krewny mają inne upodobania. Więc oboje zatkali uszy i poobrażali się nawzajem.

Gość gość
o Boże, akurat Judasi może nie są najlepszym przykładem jeżeli chodzi o teksty, ale nawet u nich nie ma tak wulgaryzmów jak w hip hopie.

Gość gość
a w hiphopie rytm, to inny rodzaj muzyki więc liczy się inna technika. Proste. I teraz nie będziesz robić analizy tekstu, ale wcześniej krytykowałeś hip hop za teksty? Nagle okazało się, że w metalu też lubią zgrabne tyłki i pieniądze i już ci się śpiewka zmieniła?

Gość gość84
A WIECIE CO MNIE NAJBARDZIEJ WK'URWIA ? mimo że jestem w h'uj tolerancyjny ale jak słyszę ku'rwa wszędzie to disco polo to dostaje h'ujawicy, no ja pier'dole są pewne granice... można tego od czasu do czasu posłuchać dla beki ALE NIE KU'RWA NA POWAŻNIE, niestety ale strasznie jest dużo takich debili co słuchają tego namiętnie, przecież słuchanie tego dłużej niż 10 minut DLA MNIE to była by tortura

dziś akurat wole zdecydownaie zeby ktos co drugie slowo uzywal curva niz zeby stereotypowo i prostacko pojmowal rzeczywistosc. Mozesz uzywac najbardziej wysublimowanego jezyka tylko co z tego skoro obrazasz / wysmiewasz innych z przyczyny takiej ze sa inni? Mozesz tez uzywac przeklenstw nieskierowanych na obraze kogokolwiek jako przecinkow i nie obrazac innych... x i niby to pierwsze obrazanie ktore jest obrazaniem jest mniej obrazajce?

Gość gość
dla mnie hip hop to taka miejska forma disco polo.

Gość gość
to wypierdzielaj k***a do norwegii!

Gość gość84
@ INTERFELONALFA 22:27 świetnie napisane o tym obrażaniu używając wysublimowanego języka, ja napiszę też tak: można skończyć studia a być głupcem, a można skończyć zawodówkę i być mędrcem, bo wykształcenie NIE ZAWSZE idzie w parze z kulturą czy inteligencją (pozory mylą), choć jednak niestety częściej idzie, chcę tylko zwrócić uwagę że większość TO NIE WSZYSCY i tak jak polacy myślą o muzułmanach że terroryści etc. to w bardzo podobnie myślą o nas Niemcy że polacy to złodziej, pijaki itp. (piszę z fona, zrozumcie...)

Gość gość
Siema. Mam te 17 lat i powiem wam że dzisiejsza młodzież słucha przeróżnej muzyki. Nie tylko hip-hopu, znam takich co słuchają punka, metalu, electro-house czy dance. Więc wrzucanie wszystkich do jednego wora jest żenujące. W świecie młodzieży to muzyka ma g*******e znaczenie tam liczą się znajomości, układziki itp a nie MUZA !!! Sam jak byłem mały nie słuchałem rapu a teraz słucham coraz częściej, nawet niekiedy słucham Disco-Polo czy Polskiego Popu. Co do metalu czy rocka tego nigdy nie będe słuchał, nie w moim guście.

Gość gość84
nikt ci ku'rwa nie każe, wypier'dalaj, a tak na serio to co ci nie pasuje w rock'and'rollu ? NAWET POPEK NAGRAŁ PŁYTĘ BLUESOWĄ ty siedemnastoletnia ściero od podłogi, zszyłbym cie na ulicy z telefonu...

Gość bohed
Zamiast jechać jedni na drugich, dodajcie swoje kawałki na utalentowani.pl i pokażcie je światu. :)

Gość gość
Mam 16 lat i tez lubie słuchać muzyki jak ty Metalica itp a moja siostra lubi hip hop, rap ale osoba która nie lubi danego rodzaju muzyki i obraża go bo Ona akurat słucha innego rodzaju to jest osobą bardzo ograniczoną,bo ja szanuje muzykę siostry a ona moja

Gość gość
pewnie jest młodsza, co?