Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mega wkw

Z łożenia na patologię jest tylko krzywda. Mam dość, nazywajmy rzeczy po imieniu

Polecane posty

Gość mega wkw

Ostatnia tragedia w Brodnicy dała mi do myślenia (czterolatek najstarszy z 5 rodzeństwa utopił się w weekendowe popołudnie, rodzice nawet nie zauważyli) ale było po drodze kilka innych min. sprawa Szymonka z Cieszyna. Pomijam nasze pieniądze z podatków ale te dzieci? Przecież one często są ofiarami przemocy, a zawsze są ofiarami zaniedbań. Nie wiedzą co to dom, rodzina, bezpieczeństwo. Matka wiecznie z piwem, papieroskiem i co chwila z nowym gachem. Ojciec....jaki ojciec? Często jedyny ciepły posiłek który, te dzieci jedzą to ten od opieki który dostają w szkole. Nie ściga się tych ludzi, nie goni do pracy za to, że pobieraja zasiłki, a mało to w gminie roboty przy zamiataniu, grabieniu, odśnieżaniu, zbieraniu śmieci? Dlaczego oni dostają zasiłki, mieszkania, opał, żywność i leżą? Dlaczego nie zabiera im sie dzieci, a jak się juz zabierze to wielki płacz wszystkich katolskich środowisk, bo "biednym" ludziom "zły system" zabrał dziecko zamiast DAĆ IM GÓRĘ PIENIĘDZY. Pamiętam też sprawę małej Róży z okolic Szamotuł, której matce podwiązano jajowody po porodzie i potem ta lekarka miała mega problemy przez tych śmierdzących, nieudolnych, bezzębnych dzieciorobów, bo zamiast jej dziękować poszli się pluć do sądu. Chałupa zagrzybiała, smród, brud, syf, 8 dzieci ale wielki foch, bo ją lekarka wysterylizowała nosz kur/wa mać! nie uważacie, że czas z tym skończyć, bo to jest tylko umacnianie krzywdy i patologii w imię politycznej poprawności względem dorosłych debili i leserów, a cierpią ich niewinne dzieci?

Gość gość
brawo dokładnie to samo sobie myślę już od dawna

Gość gość
Teraz dostana 500 + to bedzie takiej patologii jeszcze wiecej.

Gość gość
Autorko zgadzam się z tobą i tak samo już nie mogę na to patrzeć. Jak widzę te reportaże gdzie rodzice 4-5 dzieci beczą w telewizji, że im źle bo się chałupa wali więc dajcie,dajcie, daaaaajcie, bo my patolą nie jesteśmy, bo my się kochamy tylko jesteśmy bieeeedni to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Gość gość
Dość łożenia na patologię- zgadzam się. Dla mnie absurdem jest sytuacja w której rodzina ma najnowsze telefony albo tv, a dostaje zasiłki na życie. Powinien być przymus pracy społecznej jeżeli chce się liczyć na jakąkolwiek pomoc. Ale co do matki Róży to pojechałaś... lekarka popełniła po prostu przestępstwo, okaleczając człowieka bez jego wiedzy i zgody. Lekarz nie ma prawa bawić się w Boga i decydować kto zasługuje, a kto nie na zdolność płodzenia.

Gość gość
Kto ich teraz zmusi do pracy jak dostana 500 zl na dziecko+ wszystkie zasilki? Pomoc dxieciom tak ale dawanie kasy do reki zwyczajnie zaszkodzi takiej rodzinie.

Gość gość
No np moi znajomi już czekają na 500+ bo na trójke dzieci dostanę 1500 i kredyty będą z tego spłacać, a dzieci nic z tego nie dostaną. Moim zdaniem to zamiast gotówki to powinni bony jakies dawac na żarcie i cuchy tylko, a nie na alkohol i fajki

Gość gość
Owszem lekarka postąpiła niezgodnie z prawem ale to prawo jest do d...py. Te jełopy powinny trzymać te brudne pyski na kłódkę i po rękach ta lekarkę całować, bo wybacz ale krzywda im się jako taka nie stała, a wręcz przeciwnie. No tak 8 dzieci, a może chciała jeszcze 9,10....26 dziecko, a zła lekarka zabawiła się w Boga :o no nie bądź śmieszna. Won z patusami!

Gość gość
gość dziś na 3 dzieci to dostaną 1000zł :)

Gość gość
Jak dochod jest mniejszy niz 800 zl na os to dostana na 1500 zl.

Gość gość
moją dochód mniejszy niz 800, bo chłop ma umowe od najniższej krajowej

Gość gość
widuję takie dzieci chodzą brudne ,głodne,jedynym ich posiłkiem jest obiad w szkole ,ni uczą się ,mieszkają w piwnicy by schować się od pijanych rodziców i co mają kuratora i nic się nie dzieje dostaną 1500 zł na dzieci i super.

Gość gość
Reforma 500 + to dla mnie kpina. Oboje z mężem pracujemy, mamy jedno dziecko i kredyt na mieszkanie do spłacenia. Nie przelewa nam się, bywa ciężko. Ale nie wyciągam łapy do zasiłki od państwa. I szlag mnie trafia, że z moich podatków będę musiała płacić innym rodzimon na ich drugie dziecko!!! Kuźwa, gdzie tu wsparcie MOJEJ rodziny?! Do duupy treforma!

Gość gość
mnie wprost wkurza to cale wymyslanie - 500 na drugie, co daje realnie smieszne 250 na oboje, to, ze gdy to drugie dorosnie, to tak jakby rodzina nie miala juz dwoje dzieci wiec juz nie beda dostawali pieniedzy (ktory 18latek jest w stanie sie wyprowadzic z domu i sam sie utrzymywac???)... i wkurza mnie to, ze ja musze za...ac za 1500, moj maz wlasnie dostal aneks do umowy, gdzie mu z miejsca upieprzaja 1/3 pensji, bo kryzys, wiec nasze dochody to bedzie ok 3200?? przy kredytach (bo w naszym cudnym kraju nie stac z wyplaty nawet lodowki kupic) ale ze to bedzie tysiac !!!! na osobe :)) to nam sie nic nie bedzie nalezalo, tym bardziej ze jestesmy bezproduktywni i bezwartosciowi dla panstwa:) mamy JEDNO dziecko..

Gość gość
"No tak 8 dzieci, a może chciała jeszcze 9,10....26 dziecko, a zła lekarka zabawiła się w Boga pechowiec.gif no nie bądź śmieszna" Według Ciebie prawo jest głupie? I lekarz powinien mieć prawo decydować o tym kto może mieć dzieci, a kto nie? Wiesz do czego to doprowadzi? Do tego że prędzej czy później trafi się oszołom który podwiąże jajowody kobiecie rodzącej dziecko mieszanej rasy, bo sam jest skrajnym nacjonalistą, że trafi się lekarz podwiązujący jajowody niezamężnej nastolatce, żeby się nie puszczała tak więcej, bo jest kato-oszołomem... Podkreślę, zgadzam się w 100% w kwestii finansowania patologii, za pieniądze ciężko pracujących ludzi. Ale sprawa matki Róży dobrze utkwiła mi w pamięci, bo to było strasznie bulwersujące. Już były systemy w których przymusowo sterylizowano niektóre kobiety. Są granice których lepiej nie przekraczać.

Gość gość
Autorko ze sprawą Róży to przegięłaś. Dzieci tam nie chodziły głodne, nikt ich nie bił, nikt nie został zakatowany, dzieci bawiły się, były normalnie poubierane, a rodzice byli trzeźwi! Babie z urzędu nie spodobało sie że ojciec jest stary, że matka miała mało bystrą twarz i że na stole leżały okruchy. Szmata z ciebie jest

Gość gość
Patrzcie rozczuliły się nad babą która zrobiła sobie 8 dzieci i w brudzie i biedzie! Ja tak jak autorka nie zamierzam być super poprawna i moim zdaniem oni byli niespełna rozumu robiąc sobie 8 dzieci bez warunków. Co z tego, że nie pili i nie bili? To znaczy, że zaraz mają dostać wszystko na tacy od państwa? Bardzo dobrze, że ją wysterylizowali. Gdzie tu kalectwo i krzywda? Ludzie ona nie była w stanie zapewnić normalnych warunków dzieciom, które już miała. Szkoda tylko tej lekarki.

Gość gość
Ta lekarka co podwiązała jajowody to słusznie miałą problemy. Powinna iść siedzieć do paki. Zobaczcie jakie wy jesteście obłudne. Jak chcecie abortować dziecko to sie plujecie że należy sie wam wolność wyboru jako kobietom. A jak tam kobieta chce rodzić dzieci to sie jej wbrew jej prawu wyboru podwiązuje jajniki. Zastanówcie sie co piszecie. To nie jest sytuacja że ktoś w piwnicy wypycha dziecko i je zakopuje w ogródku. Wam już tak na dekiel siada że nie wiecie kogo do jakiego wora wrzucać i wrzucacie wszystkich do jednego tam gdzie jest troche biedniej to już powinni iść wszyscy do gazu. Wg mnie to wy jesteście patologiczne i jesteście szmatami bez serca i bez sumienia. Jak sobie skrobanki załatwiacie cichaczem to to jest okey. A innych śmiecie oceniać. Oczywiście tam gdzie dzieci są bite i głodzone to tam bezwzględnie powinna działać opieka społeczna i zabierać dzieci ale sorry jak słysze że baba chce zabrać komuś dziecko bo ma nadwage to sorry albo dlatego że stół jest ścierką nieprzetarty to sorry ale nóż sie w kieszeni otwiera. Tacy ludzie to powinni stracić prace i iść do paki siedzieć.

Gość gość
gość dziś ale nikt nie mówi o aborcji ani o mordowaniu narodzonych dzieci a jedynie o zapobiegnięciu dalszym ciążom gdzie żadne dziecko nie cierpi NIE WIDZISZ RÓŻNICY? Och jej wspaniałomyślnie CHCE RODZIĆ tylko, ze jedyne co poza tym rodzeniem robi to wyciąga łapy po socjal. Dlaczego ja mam utrzymywać dzieciory takich bezmózgich leserów?

Gość gość
Kiedyś też była akcja że zabrali dziecko rodzicom bo ci byli za bardzo wierzący. Ci sie bardzo przejeli i odwiedzali chłopca. Na jakim my świecie dziś żyjemy.

Gość gość
12:18 a dlaczego jak musisz utrzymywać np. więźniów albo sponsorować bezpłodnym in vitro to już sie tak nie szczykasz. Mój mąż kiedyś coś mu się stało w noge i stwierdził że chyba pojedzie na SOR. Tam oczekał sie jak osioł przez kilka godzin w kolejce aż przyjechała policja z więźniami i ci więźniowie sobie weszli bez kolejki. Mąż jak to zobaczył to zwątpił i stwierdził że chyba pojedzie do domu. Dlaczego nikt nie myśli o tym że ci więźniowie powinni pracować na swoje żarcie i media

Gość gość
Tylko dlaczego potem my mamy sponsorować te dzieci? bo leniwa mama mamusia z leniwym tatusiem są wolni i sterylizacja godzi w ich święte prawa?? Ja wiem, że takie jest prawo co nie znaczy, że muszę z tego powodu skakać z radości.

Gość gość
12:18 a dlaczego jak musisz utrzymywać np. więźniów albo sponsorować bezpłodnym in vitro to już sie tak nie szczykasz. x a skąd wiesz, że mi się podoba utrzymywanie więźniów albo opłacanie in vitro? Ja nigdzie tego nie napisałam więc nie projektuj sobie rzeczywistości i historyjek na mój temat świrusko!

Gość gość
Ale to są sytuacje marginalne. Ręce opadają jak się czyta te wasze wypowiedzi, ja uważam, że skoro wszyscy są przeciwni tym pieniądzom na dziecko, to nie składac wniosków, problem sam się rozwiąże. Polaczki, sami nie mają i drugiemu nie dadzą :D typowe

Gość gość
Tylko właśnie patola złoży,bo ona wyciąga brudne łapy po wszystko co się da :o

Gość gość
"Polaczki, sami nie mają i drugiemu nie dadzą typowe " x x x Nie rozumien Twojej wypowiedzi. Mam jedno dziecko, pracuję i zarabiam. Sama wychowuje syna. Bywa mi ciężko. Z MOICH zarobionych pieniędzy będę utrzymywała CUDZE dzieci. Moje dziecko nie dostanie pieniędzy od państwa (czyli od innych podatników). Chcesz dawac innym, to dawaj swoje, a nie rządź pieniędzmi moimi i mojego dziecka! Ale filantrop! Z cudzej kieszeni!

Gość gość
z jakich Twoich??? mniej dostaniesz wypłaty czy co? nic nie dostawałaś, nic nie dostaniesz to nic sie nie zmieni! Ciekawe czy tak szczekałaś jak PO podnieśli podatki z 22 na 23%, wszystko zdrożało, poszłaś strajkować? Jacy to ludzie są obłudni, jak psy, sam nie weźmie to drugiemu nie da! Ja nie biorę a cieszę się że jakieś biedne dzieci pojadą może 1 raz na wakacje, może dostana lepsze jedzenie, może jakieś zajęcia dodatkowe. Patologia była, jest i będzie, nie zależnie od ilości dzieci. Jak masz się tak bulwersować to może nie tym, że pieniądze ida na dzieci tylko tym, że ida na narkomanów, alkoholików, utrzymanie pedofilów w więzieniach, służbowe samochody posłów itp. Dlaczego sie nie bulwersowaliście, że nie dostajecie rodzinnego 80 zł a sąsiadka dostaje? I tu i tu jest ograniczenie dochodowe żeby dostać kasę, ale chyba chodzi o zazdrość, że 500 zł to tak dużo, że może sąsiadka mieć lepiej niż ja... Żal mi takich ludzi...

Gość gość
500+ obciąży kieszenie wszystkich podatników. Bo pisowi z nieba nie spadnie kasa żeby "dać". Podatek od handlu uleży we wszystkich. Usługi bankowe też. Jeszcze firmy ubezpieczeniowe będą opodatkowane. Wiec ubezpieczenie auta wzrośnie. My z mężem będziemy mieli pierwsze dziecko wiosną i będziemy musieli utrzymywać dzieci innych. Mamy dobre dochody wiec nasze dziecko nie dostanie. Nie ubolewam nad tym bo sobie radzimy. Ale to jest niesprawiedliwe. Zamiast dawać kasę patologii niech zniosą opłatę za przedszkola, vat na ubranka dla dzieci i inne produkty. Wszyscy by skorzystali. A tak to patologia będzie się rozmnażać na potęgę i kolejne pokolenie trutni społecznych gotowe. Pomijając fakt że cała ustawa jest niezgodna z konstytucją RP.

Gość gość
15.10 ty jesres taka glupia czy tylko taka udajesz? Mylisz ze ta kasa skad sie weźmie? Z nieba spadnie? Wszyscy za to zapłacą. Pracujacy rodzice jednakow tez. Nie podoba mi sie ze z moich podatkow bedzie spondorowana patologia ktora mnozy sie jak króliki.

Gość gość
no i dobrze, niech sie mnoży, jak cie tak to boli to sama jedna z druga wez się za rodzenie a nie innym do kieszeni zaglądacie! Lepiej żeby Polacy się rodziły niz mają napływac imigranci czy ludzie z krajów 3 świata! Niemcy już są zapchani imigrantami bo nie ma kto u nich pracować! Oczywiście, kasa idzie z podatków od sklepów i banków, ale PO też podniosło podatki i wszystko zdrożało, nie tylko żywność ale i leki, ubrania itp. I dzieci nie miały z tego korzyści a teraz mają! Kto komu zabroni rodzić dzieci? Ródzcie i zobaczcie jaki to trud wychować gromadkę dzieci jak z 1 nie dajecie rady!