Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł07011

kurier brak zapłaty

Polecane posty

Gość Paweł07011

witam. dziś przyszła paczka z allegro. rano dzwoni kurier ze będzie za 40minut i od razu zadałem mu pytanie czy będzie miał wydać z 200zł resztę a ten zdziwiony do mnie jaką resztę . mówię że za paczkę mam zapłacić 177zł a on że nie ma nic napisane o zapłacie. przyjechał zapytałem o zapłatę sprawdził dwa razy i mówi że ma tylko paczkę zostawić to mówię czy coś podpisać a on na to że nie trzeba jak to powiedział że mnie odchaczy żezostawił paczkę i odjechał. I co teraz . cieszyć się że mam za darmo paczkę ?

Gość gość
a ciesz się

Gość gość
skontaktuj się ze sprzedawcą i zgłoś problem. najwidoczniej to wynik przeoczenia. zatrzymanie towaru bez zapłaty to przecież zwykła kradzież...

Gość gość
ale jaka kradzież.

Gość gość
no a jak to inaczej nazwać? jak znajdziesz portfel na ulicy to też pytasz ludzi na forum czy go sobie zatrzymać? ludzie - trochę uczciwości!!! jak zgłosisz się do sprzedawcy, pewnie przeprosi za zamieszanie i odbierze produkt na swój koszt lub poda numer konta do wpłaty, a znając życie da jeszcze rabat. jak nie zgłosisz i sprzedawca sam się skapnie, poprosi o zwrot produktu lub wpłatę. jeśli nie wpłacisz w rozsądnym czasie, dostaniesz przedsądowe wezwanie do zapłaty, a po 3 miesiącach zgłosi się do Ciebei komornik, który doliczy do sumy jeszcze swoje koszty.

Gość gość
napisałem mail do sprzedawcy o całym zdarzeniu to nie mam odpowiedzi. pisałem na forum prawnym że ja za to odpowiedzialności nie ponoszę mogę uznać to nawet jako prezent . tylko jeśli biedny kurier ma płacić za swój błąd to wolę zapłacić za towar . I to żadna kradzież jak pytałem o zapłatę towaru nie jedno krotnie kurier tylko zostawił paczkę i odjechał miałem mu ją powrotem do auta wrzucić.