Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam powiedzieć rodzicom, ze zawaliłam jedne studia?

Polecane posty

Gość gość

Bo studiuję 2 kierunki... Jeden już kończę bez problemu, drugi zawaliłam 1,5 roku temu i się nie przyznałam. Wlasciwie teraz powinnam konczyć dwa. Drugi mam zamiar jednak wznowic jesli sie uda... Myslicie, ze sie obrażą na śmierc? :( Jakbyście im to powiedzieli? Myslicie, ze to,ze koncze ten drugi kierunek jakos ich pocieszy?

Gość gość
up

Gość gość
trzeba było iść na jeden porządny kierunek a nie dwa bylejakie.

Gość gość
Wyjdz za mąż, to będzie ulga dla rodziców.

Gość gość
To nie są dwa byle jakie ,ale dwa pokrewne, niestety zawaliłam ten trudniejszy kierunek, moze bardziej przyszłościowy

Gość gość
Wow, wygląda na to, że jesteś bardzo ambitna i pracowita. Studiować równolegle dwa kierunki wymaga dużej dyscypliny i uporu. Gratuluję. Miałaś prawo zawalić jedne studia, ludzie rezygnują z jednych, które mają, a Ty się załamujesz... Ja rzucałem studia aż trzy razy...

Gość gość
14:36- dzieki za takie rady narazie nie zamierzam wychodzic za maz :P Zawaliłam fizjoterapię,a kończę chemię więc kierunki miały dużo ze sobą wspolnego, ale nie dałam rady pociagnąć dwóch...

Gość gość
Oj a co studiujesz?

Gość gość
* zawaliłam farmacje-bład

Gość gość
14:38- teraz chemię jak pisałam... Ja nie wiem jak im to powiem, ale strasznie mnie to stresuje juz od kilku miesiecy, a nie chce brnąć w kolejne klamstwa

Gość gość
dobrze, ze chociaz cos jednago koncze, moze ich to troche pocieszy choc bardziej im zalezało na farmacji...

Gość gość
niemota z ciebie i tyle.

Gość gość
14:46- na jakiej podstawie tak uważasz? A ty jakie studia skonczyles/as? chemia też nie dla każdego jest łatwa...

Gość gość
Poza tym takie wpisy mnie nie ruszaja bo nie piszę tu o ocenę mnie, tylko pytam się jakbyscie porozmawiali z rodzicami na moim miejcu - myslałam ,ze dostane jakiej konkretne rady, a nie pouczanie mnie itd

Gość gość
Normalnie z nimi porozmawiaj... najlepiej jak nie będą mieli akurat innych problemów na głowie czy nie będą mieli zlego dnia, jesteś już dorosła wiec uczysz się dla siebie, a nie dla rodzicow, to ty masz się w tym spełniać

Gość gość
A sądzę, ze mogą się zdenerować, ale jeśli Cię kochaja to raczej się nie odwrócą od Ciebie, w koncu jedne studia konczysz wiec nie jest tak zle

Gość gość
Na takiej podstawie, że zataiłaś przed rodzicami. Jaj Ci brakuje?

Gość gość
up

Gość gość
Tak brakuje mi jaj z racji płci :P A tak na serio to bałam sie im powiedzieć... Ale to był blad bo teraz jest jeszcze trudniej

Gość gość
Niech się p*dolą, a nie wyżywają swoje hormony ambicji na tobie. Też tak miałem, starzy z chorą ambicją, ale ch*j im w dUpę.

Gość gość
No i będzie jeszcze gorzej. Dziewczyno 1,5 roku?! Widywałaś się z nimi, nie wierzę, że nie pytali Cię o studia. A ty kłamałaś jak z nut? Im dłużej w to brniesz tym boleśniej będzie...ale dla Ciebie przede wszystkim. Pomyśl o zaufaniu.

Gość gość
No niestety okłamywałam ich :O Mam nadzieje, ze jakoś mnie zrozumieja, co innego gdybym nie robiła nic, a je jeden kierunek faktycznie konczę w czerwcu

Gość gość
Ale masz racje, juz nie chce w to brnać i wyznam im prawdę :O W koncu jestem dorosła to musze ponosić odpowiedzialność swoich czynów... Poza tym te 2 kierunki to bylo dla mnie za duzo, niestety moi rodzice są po studiach medycznych wiec zawsze byli wobec mnie wymagający, w ogole to oni chcieli kiedys zebym poszła na medycyne, ale naszczęście nie poszłam. Może po tym sa pieniądze, ale pewnie bym sobie nie poradziła...