Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką szczepionką szczepic niemowlę? 6 w 1 czy podstawowe?

Polecane posty

Gość gość

Teraz tyle słyszy się że skojarzone powodują autyzm, że ja już zgłupiałam.... Czym wy szczepicie?

Gość gość
5w1, ma juz 3 lata i jak narazie zadnych skutkow ubocznych nie widze

Gość gość
5w1 bezpieczniejsza, ja się boję mmr

Gość gość
tez szczepiłam 5w1 i teraz jak urodze równiez ta zamierzam. przeciez 6w1 praktycznie od 5w1 sie nie rozni..\

Gość gość
Starsza córkę szczepilam 6w1, na rotawirusy i pneumokoki teraz z młodsza tez powtórzę ten schemat. Ja sie boje nie szczepić i dziwią mnie osoby które tego nie robią

Gość gość
Ja szczepiłam 6 w 1 i nic dziecku się nie działo. Bez przesady z tymi nopami i autyzmem. Po wzięciu aspiryny można umrzeć a Polacy żrą to jak cukiereczki.

Gość gość
Ja pierwsze dziecko ze względu na stan naszych finansów zaszczepiłam tylko refundowanymi. Chyba dwa razy córcia miała gorączkę, poza tym nic. Drugie dziecko - wcześniak, za darmo miał pneumokoki (http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/grupy-ryzyka/) a lekarze doradzali nam też aby wybrać szczepienia 5w1lub 6w1 i zdecydowaliśmy się na te pierwsze. Żadnych objawów poszczepiennych.

Gość gość
ja mam za sobą 3 szczepienia skojarzone i jak na razie po żadnym dziecko nawet nie marudziło.

Gość gość
Ja 5w1 dodatkowo ospa i pneumokoki. Nic jej nie jest ma 2l4m i konwersuje zdaniami od dawna:)

Gość gość
moja corka ma za soba trzy szczepienia 5w1 i po zadnym nic sie nie dzialo. Nie była nawet marudna

Gość gość
Planuje szczepic 5w1.

Gość gość
Ja szczepiłam 6 w 1 plus pneumokoki i rotawirusy. Po pierwszym szczepieniu (6w1 i rota) mały przespał w dzień więcej niż normalnie i pojawiła się temp. 38, na którą wystarczyła 1 dawka leku. Po drugim szczepieniu (6w1, rota i pneumo) już nie spał, ale też podałam 1 dawkę leku na wieczór, bo temp. urosła do 38. Po każdym kolejnym szczepieniu nie było już ani temperatury, ani nic innego. Jestem świadoma, że skutki uboczne mogą wystąpić po KAŻDYM leku, bo sama jestem farmaceutą, więc zawsze po szczepieniu szczególnie obserwuję dziecko przez kilka dni. Uważam jednak, że bilans potencjalnych zysków i zagrożenia wychodzi na korzyść szczepienia. Bałabym się nie szczepić dziecka. Kolejne dziecko też będę szczepiła.

Gość gość
6w1

Gość gość
Ja szczepiłam podstawowymi ze względów finansowych plus do tego pneumokoki. Mała rośnie jak na drożdżach i na razie nie choruje.