Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia1912

przeziębienie w I trymestrze czym grozi

Polecane posty

Gość Kasia1912

Część dziewczyny.Jestem obecnie w 9tc.Tydzień temu dopadli mnie przeziębienie katar,ból gardła i suchy kaszel,gorączki brak.Byłam u lekarza rodzinnego kazał leczyć się domowymi sposobami co robilam wcześniej i po prostu leżeć w domu.Tak też robilam po kilku dniach mi przeszło.ale teraz strasznie się boje że mogło coś stać się z dzieckiem.tyle się naczytalam na różnych forach. Czy ktoś miał podobnie?jutro mam wiYte u gin ale wciąż o tym mysle

Gość gość
Spokojnie. Nic sie nie stanie jeżeli nie będziesz brała leków niewskazanych w ciąży.

Gość gość
Na pewno z dzieckiem wszystko w porządku :) Nie masz się czym martwić - zaszkodzić mogłyby tylko leki niewskazane w ciąży. Przeziębienia przecież się zdarzają o tej porze roku i będąc w ciąży trzeba radzić sobie z nimi domowymi sposobami.

Gość gość
Dokładnie, tak jak odp powyżej. Nie martw się. W internecie są opisywane tylko hardcorowe historie. Większość kobiet w ciąży miała przeziębienie i nic się z dziećmi nie działo.

Gość gość
Nic się nie martw. Większość kobiet w ciąży prędzej czy później przejdzie jakąś infekcję. Ja byłam mocno przeziębiona na początku ciąży. Zaraziłam się od małego dziecka. Nie brałam żadnych leków, nawet paracetamolu. Leczyłam się domowymi sposobami i po jakimś czasie przeszło. Dziecko na tym nie ucierpiało.

Gość gość
praktycznie cały pierwszy trymetr byłam chora, potem jeszcze w drugim mnie dopadło, dziecko zdrowe, ma się dobrze, oczywiście bierz tylko te leki, które można stosować w ciąży, a najlepiej metody naturalne

Gość Kasia1912
Hej dzięki.trochę mnie uspokoilyscie.wiem że nikt nie da gwarancji że wszystko będzie dobrze ale jakoś w tej ciąży schizuje.

Gość gość
Ja bralam nawet antybiotyk- zapalenie oskrzeli na poczatku ciazy. Wszystko ok

Gość Kasia1912
Dzisiaj IDE do lekarza i będę wiedziała wszystko