Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki dać prezent

Polecane posty

Gość gość

Mam być świadkiem na bierzmowaniu chrzesnicy. Ma 16 lat, nie mamy że sobą za bardzo kontaktu. Jej mama zaprosiła mnie i męża na kolację po mszy. Glupio mi nic nie dać. Kupilam już książkę, pamiątkę i nie wiem co jeszcze. Czy dać z 2 stowy, czy coś kupić? Nie wiem czy zegarek, czy no taki mały obrazek ' Jezu ufam tobie' pokryty srebrem? Co myslicie?

Gość gość
coś z biżuterii - kolczyki, bransoletkę, wisiorek...

Gość gość
Pierwszy raz spotykam się z sytuacją, że z okazji bierzmowania coś się wręcza... Jak już chcesz coś wręczyć to niech to będzie jakiś drobiazg, może tak jak ktoś podpowiedział coś z biżuterii, ale symbolicznie, max 50 zł, książka. 200 zł to bardzo duża kwota.

Gość gość
No właśnie nie wiem co by to mogło być z biżuterii...czy ona w ogóle lubi? Generalnie wszystko ma....mnie glupio tak z pustymi rękami jechac, zwłaszcza że kolacja ma być w knajpie...

Gość gość
delikatna bransoletka lub łańcuszek spodobają się każdej dziewczynie.

kolczyki albo wisiorek z łańcuszkiem.bedzie miała co założyć na specjalne okazje typu randka ;)

Gość gość
niedroga i oryginalna biżuteria ręcznie robiona jest na www.srebrnaagrafka.pl

Gość gość
16-latce daj te 200 zł nie znasz jej gustu, a to już prawie dorosła pannica to sobie coś kupi

Gość olleczkowa22
Ja uwielbiam szyć i chyba nawet nieźle mi to wychodzi i swojej chrześnicy uszyłam taki biały płaszczyk, co prawda chrzest za miesiać dopiero ale zastanawiam się czy nie dorobić na tym wdzianku kilku haftów Berniną, zobaczcie jak to wygląda - https://www.youtube.com/watch?v=OzNaTQLgDpk&list=PLfT1DJU1aElqnfaDjsl6wNvs2ajuf3SSM&index=5 chciałabym właśnie takie różowe kwiatuszki.

Gość gość
Prezent z okazji Bierzmowania?Pierwsze słyszę..

Gość gość
też mam w maju bierzmowanie chrzesniaczki i tez zastanawiam sie co jej dac w prezencie,chociaz kontakt mamy cały czas to wiem ze najbardziej ucieszy sie z kaski,od pewnego czasu z różnych okazji nie kupuje jej tylko wreczam koperte bo nie wiem co jej sie spodoba,ciezko trafic w gust tych młodych teraz. Wiec kupie jakas drobnostke jako pamiątke i dam jej po prostu kase.

Gość gość
Prezerwatywy. Żeby nie zaszła w ciążę. :D I qwibrator. Żeby nie miała z kim. :D

Gość gość
Ale PO co w ogóle jeszcze dodatkowy prezent??? W ogóle nie kojarzę takiego zwyczaju, zeby obsypywać prezentami z okazji bierzmowania! ludzie dają 200 zł na wesele i uwazają że to wystarczy, a bierzmowanie nie jest jakąś wielką okazją. Książka i pamiątka to aż nadto. Na pewno daruj sobie kiczowate obrazki z hmmm dziwnymi napisami - takie rzeczy są kosztowne a lądują na pawlaczu... (no chyba, że ludzie są mega wierzący)

Gość eszka778
myślę tak samo jak moje poprzedniczki, biżuteria byłaby strzałem w 10, myślę ze najbezpieczniejszy moze byc łańcuszek, nie wszyscy w sumie mają dziurki na kolczyki, fajny wybór jest na violette.pl bo mają ogromny wybór biżuterii w świetnych cenach

Gość gość
ja dałam 100zl

Nie masz pomysłu na prezent dla mamy? Moją propozycją jest srebrna zawieszka z piękną czarną perłą. Jestem pewna, ze mama zakocha się w niej od razu. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie.

Koszulka z krótkim rękawem Trevel jest wykonana z materiału w kolorze moro. Bardzo polecam. Idealnie nadaje się do sportowej stylizacji. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie.