Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to za bol w 36tc? ktos tak mial?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 36 tc, dzis rano po sniadaniu dostalam okrutnych boli,nie moglam sie wrecz ruszyc ani nawet myslec nawet nie wiem czy to byly skurcze czy ciagly bol. Polezalam 10min, nie przechodzilo wiec zebralismy sie na IP. Tam zrobiono mi KTG gdzie podobno skurczow nie wykazalo choc co do umiejetnosci poloznej w podpinaniu ktg mam watpliwosci. Musialam trzymac ten czujnik i jeszcze jej pokazywac gdzie go dac zeby bylo slychac tetno ale mniejsza. W kazdym razie na usg wyszlo ze szyjka ma 16mm, lekarz powiedzial ze mimo jako takiego zapisu ktg mogly rano byc skurcze i zaczela sie skracac. Teraz mam bol jak na okres cale podbrzusze chwilami nawet w ledzwiach/krzyzu,boli mnie miednica i pachwiny przyjeli mnie na oddzial ale guzik sie dowiedzialam. Dziecko wazy prawie 3kg.Mial ktos tak? Wypuszcza mnie jeszcze do porodu czy raczej potrzymajatydzien a potem wola boska?

Gość gość
Up

Gość gość
ja urodziłam w 36, ból jak na okres, twardnienie brzucha, potem krzyze i poszło:/

Gość gość
Up

Gość gość
W 36 to miałam bolesne klucia w szyjce macicy, kiedy mały ruszał głową. Było to dla mnie udreka to trwało to aż do porodu. Ale takie bóle jak na okres itp miałam dopiero po odejściu wód w dzień porodu. Może to jedynie przepowiadacze. A w trzymaniu pacjentek na oddziale to różnie bywa i zależy od szpitala. U mnie jak po tyg poród się nie rozkręcal wypuszczali do domu. Spytaj na obchodzie lekarzy.

Gość gość
Zbadal mnie lekarz ze stwierdzeniem ze wszystkosie szykuje ku porodowi, 2 min pozniej mialam kroplowke z magnezem ktora guzik pomaga bo boli nadal jak na okres. Wody nie odeszly czop chyba nie odpadl.

Gość gość
Uu mnie w ogole inny bol niz na okres bo na okres podbrzusze boli a mnie bolalo pod zebrami

Gość gość
Up

Gość gość
Jesteś dopiero w 36 tc, jak skurcze miną to cię wypuszczą, najpewniej po jutrze

Gość gość
Skoro twierdza ze wszystko sie szykuje do porodu ze zgladzila sie szyjka i dostaje druga kroplowke z magnezem tojak moga mnie puscic najpozniej pojutrze do domu? Mialam juz tydzien temu we wtorek krotka szyjke ale nic sie nie dzialo bo dziecko bylo 0,5kg lzejsze. To co bedzie za tydzien?

Gość gość
Up.

Gość gość
Może bóle przepowiadające?