Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda ,,że zęby leczone kanalowo wytrzymują maks 5 lat i do wyrwania??

Polecane posty

Gość Chomiczowski
Ja miałem z dobre 8-9 lat temu robiony kanałowo ząb 6 czy tam 7 i do tej pory ani pół problemu. Oczywiście to zależy od lekarza, lepiej an tym nei oszczędzać. Osobiście moge polecić kogoś w rzeszowie i warszawie. W rzeszowie profamilia a w warszawie Dental design i Dr Jaworską albo Dr Rybickiego, więcej nie znam więc nie wypowiadam się ;)

Gość zanieppokojona
Kurcze... zaintrygowałam się tym postem. W sumie mam 2 zęby leczone kanałowo, ale póki co się trzymają i jedynie pociemniały mi trochę. Muszę koniecznie zapytać na kolejnej wizycie dr Rybickiego, czy to prawda czy to zwyczajna ściema.

Gość gość
Zęby leczone kanałowo są słabe i najlepiej nałożyć na nie koronki dla wzmocnienia.

Gość gość
Jak zwykle najwięcej do powiedzenia o leczeniu kanałowym maja ci którzy nie mają zrobionej ani jednej kanałówki w paszczy.

Gość gość
bzdury, jak sie potem robi systematyczne przeglady i dba o takie zeby to nic sie im nie dzieje. ale nabijanie durnych tematow jest w modzie :O

Gość gość
Co za nonsens ząb dobrze zrobiony wytrzyuj***ardzo długo. Jeszcze zależy gdzie bo na nfz leczyć zębów kanałowych nie polecam bo wypadnie po roku tak jak u mnie. Ja polecam dentystę http://clearaligner.olsztyn.pl/

Gość gość
Uwazajcie, tu jest pelno trolli-reklamiarzy jakich podupadajacych gabinecikow, ktorych nie stac na normalna reklame, a kilientow im brak. Moj znajomy ma zab lecznony kanalowo w dziecinstwie, czyli 40 lat temu. Dopiero teraz mu sie rozsypal, tj. pekl i trzeba bylo sztukowac, ale wciaz ma swoj korzen i czesc korony. Nawet mu korony nie zakladali, bo mieszka na Zachodzie, a tam robi sie tylko tyle ile trzeba, bo placi ubezpieczenie, wiec nie ma naciagactwa na licowki, korony, wymiane plomb, itd. - bo ubezpieczenie NIE zaplaci, a dokumentacja RTG jest i ja sprawdzaja jesli u jakiegos dentysty pojawia sie podejrzany ruch.

Gość gość
Mój się pokruszył po około10 latach, ale on już przed kanałówką był jakby połową zęba, więc i tak długo go przetrzymałam ;)

Gość gość
Ja mam co najmniej jedna szostke kanalowo leczona w czasach szkolnych, czyli kilkanascie lat temu. Do tego zdaniem mojego dentysty nie jest dobrze wypelnione, a i tak nie sprawia problemow.

Gość gość
Wie ktoś może co dentysta robi z zębem kanalowym który się psuje ? Ja miałam kanałowo 7 i jedyne co mi dentysta powiedział to to że stara plomba (robione 8 lat temu) a ja widze ze juz się pod spodem robi czarny. Boję się wyrwania, ponieważ nie umiejętne wyrwanie może powodować wyrwanie nerwu a to podobno boli strasznie.

Gość Esti155
To nie sa bzdury tylko prawda zab ktory nie ma juz nerwu jest o polowe bardziej kruchy i trzeba uwazac a najlepiej nalozyc na niego koronke

Gość Ania

Ja ostatnio musiałam wyrwać dwa zeby leczone kanalowo jakieś 15 lat temu. Na zdjęciu rentgenowskim okazało się że mam od tych zębów już przewlekły stan zapalny w dziąśle. Często w zębie gromadzą się bakterie beztlenowe i ząb jest nie do odratowania. Może źle miałam wyczyszczone kanały... tego nie wiem, ale też slyszalam że takie "martwe" zęby po leczeniu kanałowym mają krótszą żywotność

Gość gooscc

predzej cyz pozniej taki zab leczony sie rozleci, ja wolalem wyrwac, wole miec czysto