Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda ,,że zęby leczone kanalowo wytrzymują maks 5 lat i do wyrwania??

Polecane posty

Gość gość

podobno tak.. ma ktos takie zęby dluzej niz 5 lat?to chyba niemozliwe zeby az tyle wytrzymaly.

Gość gość
nie, ja mialam jako 10 latka robionego zeba, mam 36 teraz i zab jest, raz byl poprawiany.

Gość gość
Ja mam tylko jednego zęba leczonego kanałowo, jakieś 9 lat temu i nic złego się z nim nie dzieje;)

Gość gość
Ja miałam leczone w wieku 16 lat a dzisiaj mam 35 i nadal jest. Więc to bzdura. Nigdy o czymś takim nie słyszałam.

Gość gość
niestety to prawda. może wy wyżej macie jedynki i dwójki leczone kanalowo,bo te wytrzymuja dłużej jak sie nimi nie gryzie. większe zęby niestety sie łamią bo sa osłabione te korzenie i robia sie stany zapalne i inne cuda.

Gość gość
zależy od zęba i genów jak są łamliwe to i tak się połamią bez leczenia kanałowego zęby to kość

Gość gość
Ja mam leczoną kanałowo piątkę dolną. Jak na razie wytrzymała 7 lat.

Gość gość
oj tam ..ja mam od podstawówki i mam dalej:):) wiem tylko od swego stomatologa ,ze nie wolno plomb trzymac dłuzej niz 5 lat. jeśli ktos ma dłuzej stare plomby to wczesniej czy pozniej pod spód wchodzą bakterie i ząn sie psuje wtórnie.zawsze kolo plomb sa mikrouszkodzenia i nie ma bata ,żeby plomba wytrzymala dluzej niż 5 lat(chyba ze stary amalgamat)

Gość gość
Mam 5 leczoną kanałowo temu 30 lat. Mam ją do dzisiaj. Nie pisz głupot.

Gość gość
Skąd wy takie głupie informacje czerpiecie to ja nie wiem. Moje zęby kanałowe mają już po 20 lat i więcej i nic im nie jest. I nie, nie są to ani jedynki, ani dwójki tylko zęby z tyłu.

Gość gość
Ja mam ok 20 lat na 4 i 5. Ale wszystko w prywatnych klinikach za dużą kasę.niech mi ktoś mądry wytłumaczy jak może się popsuć ząb leczony kanalowo skoro w środku zęba są same sztuczne wypełnienia. Co "plastik" zachoruje. Co najwyżej może pęknąć szkliwo i odlamac się.

Gość gość
znowu ta kretynka od leczenia kanałowego :o mam kanałowo przeleczoną połowę zębów. Od jedynek począwszy, na szóstkach skończywszy. Wszystkie są w porządku, a niektóre od leczenia mają już 20 lat. Skończ więc już z tymi bzdetami :o

Gość gość
to masz dobre geny jak ci wytrzymuja takie zeby ..chyba nie gryziesz nimi twardych rzeczy ,bo dawno by sie zlamały. Mój dentysta ma doktorat nawet i chyba wie co mówi,a mówi ,że takie zeby sa strasznie słabe i pozniej sie łamią albo nawet gnije korzen od środka.

Gość gość
Korzeń przy leczeniu kanalowym jest wypełniamy sztuczna substancja więc co Ci się psuje.

Gość gość
Mi po roku się schrzanily wszystkie 3 żeby po leczeniu kanałowym. Ale ja mam ogólnie bardzo slabe zęby tak wiec mnie to nie dziwi. Mam 22 lata i nie mam polowy zębów.

Gość gość
skoro juz piszecie o tym ze w srodku korzenia jest sztuczny material to musicie wiedziec ze to powoduje raka..ten material sztuczny wlasnie..przenika do krwi itd.. cztalam o tym materialy naukowe jakiegos profesora. osoby po leczeniu kanalowym chorują na serce i inne choroby oraz na raka. nie ma zdrowych ludzi po leczeniu kanalowym.

Gość gość
*zęby

Gość gość
dooope pewnie miałaś leczoną kanałowo i dygasz że się zapsuje ???

Gość gość
No tak, ja po leczeniu kanałowym jem tylko papki. Wszystko przemielone blenderem. Głupich frytek nie mogę zjeść na mieście, bo zdarzają się twarde przypieczone - i już po zębie. Niestety, takie żcycie po kanałowym. Więc dobrze ci radzę, zastanów się dwa razy zanim to zrobisz autorko.

Gość gość
oczywiście ze nie, po to się je leczy, żeby je mieć. Mam dwa zęby leczone kanałowo i żyją juz bardzo długo

Gość gość
Wy wiecie że dziewczyna pisze głupoty po to żeby w odpowiednim momencie reklamy wstawiać?

Gość gość
to nie reklama.to badania naukowe profesora od stomatologii.

bzdura miałam leczonego kanałowo w podstawówce, gryzie do dziś mam 45 lat

Gość gość
15lat a nawet 25 te leczone za prlu ale teraz juz się nie leczy kanałowo teraz biznes STOMATOLOGIA-BIZNES DERMATOLOGIA-BIZNES KAŻDA INNA DZIEDZINA MEDYCYNY -BIZNES FRYZJERSTWO-BIZNES MECHANIKA..-BIZNES wszystko dziś jest biznesem Chodzi o to żebyś jak najwięcej wydawał, żeby nie starczało ci na wszystko i musiał się zapożyczać. Wobec czego cały przemysł poddany jest kontroli jakości Jakość ma być taka by nie trwała wiecznie. Masz mieć stale niezaspokojone potrzeby...

Gość gość
14:33 zgadza się za prlu i to z tą srebrną plombą co ma w sobie niby rtęć;;; A pamiętasz rosyjską czy też radziecką jakość? Masywne solidne-kto by dziś coś solidnego na rynek wpuścił? Ehhhh nie ma o czym gadać Niedługo będą nas skanować jak w tym serialu sf. i karać za nieterminowe spłacanie części zamiennych od których będzie zależało nasze życie. Zmuszą nas do wydawania.

Gość gość
;0

Gość gość
Zęby leczone kanałowo psują się jedynie jak nie mają odpowiednio doczyszczonego kanału oraz wypełnionego. Pamiętam, że jak założyłam aparat stały u dr Iwony Gnach-Olejniczak, to miałam też zalecenie by po zdjęciu aparatu ponownie przeleczyć je kanałowo.

Gość gość
Ja mialam dwa zeby leczone kanalowo. Jeden 15 lat temu i nadal dobrze sie trzyma. Drugiego musialam usunac tak wlasnie po 5 latach bo wdalo sie zapalenie okostnej.