Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój dzisiejszy jadłospis. oceńcie, czy utyję od punktu 2?

Polecane posty

Gość gość

1. śniadanie - 2 kanapki z serem białym i pół szklanki mleka 2. mały hamburger z sieciówki 3. 5 owoców kiwi i 1 pomarańcza 4. własnoręcznie robiony wrap z warzywami - mały 5. jogurt 7 zbóż for men 6. kolacja - zobaczy się

Gość gość
Utyjesz na 100 procent, 1,5kg ci przybedzie :D Ludzie, przyjmijcie reszcie do wiadomosci ze nie tyje sie od konkretnych pokarmow tylko kiedy bilans kaloryczny jest dodatni. A jak na marginasie... Jak dla mnie, przy 6 posilkach dziennie to ty caly czas geba ruszasz :P

Gość gość
Powinno się jeść 5 posiłków dziennie, więc ten jeden więcej to chyba nie jest ciągłe "ruszanie gębą" (tak się matka wyraża???).

Gość gość
Punkt 2 masakra. Ogólnie na pewno przekroczyłaś dzienna ilość kalorii. Jak nie chcesz tyc to radze zmienić dietę.

Gość gość
wcale nie powinno się. to kolejna legenda miejska mówiąca, że częste małe posiłki nakręcają metabolizm.to jest dobra strona, gdzie możesz poczytać o prawidłowym odżywianiu (nie tylko dla kulturystów wbrew pozorom), tam są obalane tego typu mity wraz z sensownym wyjaśnieniem: http://www.bodybuilding.com/ jak ci taki sposób odżywiania odpowiada, to ok. ja jem 3 posiłki dziennie, za to bardziej konkretne i jestem szczupła. od jednego hamburgera nie utyjesz.

Gość gość
gość dziś Punkt 2 masakra. Ogólnie na pewno przekroczyłaś dzienna ilość kalorii. Jak nie chcesz tyc to radze zmienić dietę. x nie sądzę, że przekroczyła. wlaściwie ten hamburger to jedyny konkretny posiłek dnia. reszta to przekąski. ps. przypominam, że zapotrzebowanie kobiety wynosci 2- 2,5 tys kcal.

Gość gość
Sam hamburger to 400-500 kalorii. Pol biedy jak jesz tak czasami gorzej jak codziennie. Pozatym niezdrowe sa takie rzeczy bo zawierają same nasycone tłuszcze.

Gość gość
utuczyłaś się jak wieprz od tego hamburgera!

Gość gośćania
słucham? kobiety i owszem , ktora moze ma prace fizyczna i intensywnie cwiczy hobbistycznie a wiekszosc niestety ma prace biurową a d**e wozi autem wiec sorry ale nie trafiłas z tym bilansem autorko te kiwi wbrew pozorom to tez przegiecie- owoce w tym kiwi maja wiele cukru

Gość gość
A ja myślę, ze ok. Wiadomo zależy jeszcze co na kolację zjadaś :) Pozdrawiam :)

Gość gość
a ja wczoraj tak jadlam , jak to widzicie ? sniadanie koktail jogurt naturalny duzy banan 2 kiwi na drugie chleb pelnoziarnisty sadzone jajko i plaster szyki i plasterki ogorka na lunch miseczke taka z ikea leczo bez niczego tzn bez chleba czy ziemniakow czy dodatkow, samo leczo na obiadokolacje I TU UWAGA - dwa talerze pomidorowej i trzy kromki chleba wasa z szynka . serem i twarozkiem po kolacji dostalam 3 zelki od syna i zjadlam chociaz nie przepadam za slodkim w ciagu dnia pilam wode i trzy kawy bez cukru to wszystko jak myslicie ile kalorii zjadlam, powiem szczerze musze zwalic 4 kg ale diety mnie nie rajcuja , raczej kupie jakies tabletki

Gość gość
Moim zdaniem autorka troche za czesto je. Ja nie jadam kolacji wogóle a śniadanie nie codziennie. Urodziłam 3 dzieci a figury nie jedna moźe mi pozazdrościć.

Gość gość
jogurty ze sklepow owocowe to dziadostwo, nie wiesz?

Gość gość
Dokladnie , dlatego ja jem naturalne , mam ochote na owocowy to sama sobie robie, albo robie szejka

Gość gość
Moim zdaniem autorka troche za czesto je. Ja nie jadam kolacji wogóle a śniadanie nie codziennie. xxx To, że ty tak robisz, nie znaczy, że to jest prawidłowe.

Gość gość
polecam jogurt naturalny, bez dodatru cukru, musli lub inne ziarna osobni, owoc, lub troszke dzemu swojego. Jogurt w miare zdrowy i nie ze sklepu, od nich sie mega tyje. Kolezanka kiedys jadła jogurty, bo myslala, ze od nich schudnie, a tu zonk :)

Gość gośćania
gość dziś a ja wczoraj tak jadlam , jak to widzicie ? sniadanie koktail jogurt naturalny duzy banan 2 kiwi na drugie chleb pelnoziarnisty sadzone jajko i plaster szyki i plasterki ogorka na lunch miseczke taka z ikea leczo bez niczego tzn bez chleba czy ziemniakow czy dodatkow, samo leczo na obiadokolacje I TU UWAGA - dwa talerze pomidorowej i trzy kromki chleba wasa z szynka . serem i twarozkiem po kolacji dostalam 3 zelki od syna i zjadlam chociaz nie przepadam za slodkim w ciagu dnia pilam wode i trzy kawy bez cukru to wszystko jak myslicie ile kalorii zjadlam, powiem szczerze musze zwalic 4 kg ale diety mnie nie rajcuja , raczej kupie jakies tabletki xxx przeczytaj mój wpis-na takiej podstawie NIE DA SIE powiedziec ile zjadłas kcal wszelkie liczenie z tabeli bez wazenia i podawania dokładnej gramatury to wrózenie z fusów....

Gość gość
Duzo zjadłaś autorko, bardzo duzo jak na osobę która nie chce utyć. Zapotrzebowanie na kcal dla kobiety która chce sie odchudzać to 1500max a nie 2tys czy 2,5tys-to moze dla faceta ktory pracuje fizycznie. Hamburger-masa pustych kcal i niezdrowy. Trzeba było sobie go podarować albo zjeść w ramach obiadu. 5x kiwi??? Ciebie pogięło??? Owoce sa potrzebne ale nie w takiej ilości bo to cukier i powinnas jesc je do południa a nie po. Na drugie śniadanie najlepiej. Dzien trzeba było zacząć od jajecznicy z pomidorami, szczypiorkiem i jakas chuda wędlina. Zjadłaś duzo białka ktore łatwo sie trawi wiec warto jesc je na kolacje a nie na początek dnia. Wrap-mam nadzieje ze placek rownież sama zrobiłaś z maki pełnoziarnistej. Jogurt-lepiej naturalny zjeść z Miodem. Kolacja-no sporo jedzenia.

Gość gość
pkt.2 nigdy nie jem, bo tam cała tablica Mendelejewa i 1500 pustych kcl. dziwie się ludziom, że świadomie taki syf w siebie wpychają. Na szczęscie to nie moje zdrowie. A wracając do pytania, to tak utyjesz, bo ten jadłospis znacznie przekracza dobowe zapotrzebowanie na kcal . Wyeliminuj fast foofy i powinna być ok

Gość gość
Przez takie menu niedługo dobijesz do 100kg. Nie dlatego, ze jesz za dużo tylko za mało. W Twoim jadłospisie nie ma zadnych konkretnych i wartościowych rzeczy ( bialko) tylko same smiecie. Podejrzewam, ze często podjadasz bo masz za maly bilans energet i za mało wart odżywczych. Prawidlowy jadłospis. 3x dziennie porządny posiłek ( wegl + bialko + warzywo lub owoc) 2 przekąski. PS nie wiem ludzie co wy w tych hamburgerach widzicie :O ja bym tego nie tknela bo to swinstwo.

Gość gość
mięso na kotlety do hamburgera to MOM (w tym pazury, dzioby, kupry - jeśli drobiowe; wymiona, ryj, uszy, ogon krowy -jesli wołowe, nogi, ryj, uszy świni - jeśli wieprzowe) oraz same E + fosforany. Smacznego :D

Gość gość
Serio zjadlas 5 kiwi i pomaranczę naraz? Padłam :-D

Gość gość
Przy takim jadlospisie raczej nie schudniesz. Jesli juz to utrzymasz wage. Musialabys naprawde codziennie uprawiac sport.

Gość gość
Autorka nie użyjesz od tego. Jeśli to jednorazowe to pobudziłaś metabolizm, osoby, które Cię krytykował same są otyłe ale umysłowo. Nie przejmuj się.

Gość gość
Pipi

Gość gość
Na tym forum nie dosc ze same bogaczki to w dodatku nic nie jedza bo owoce to tez cukier xD

Gość gość
jak myslicie ile kalorii zjadlam, powiem szczerze musze zwalic 4 kg ale diety mnie nie rajcuja , raczej kupie jakies tabletki xxx przeczytaj mój wpis-na takiej podstawie NIE DA SIE powiedziec ile zjadłas kcal wszelkie liczenie z tabeli bez wazenia i podawania dokładnej gramatury to wrózenie z fusów.... xxx ok rozumiem to zapytam inaczej, czy myslicie ze duzo zjadlam , dodam ze podobno obliczono ze w ciagu godz mojej pracy kobieta z moja waga spala 170kalorii ( pracuje 8 godz)

Gość gość
Jakbym tak jadla to bym ciagle glodna byla :/

Gość gośćania
gość dziś jak myslicie ile kalorii zjadlam, powiem szczerze musze zwalic 4 kg ale diety mnie nie rajcuja , raczej kupie jakies tabletki xxx przeczytaj mój wpis-na takiej podstawie NIE DA SIE powiedziec ile zjadłas kcal wszelkie liczenie z tabeli bez wazenia i podawania dokładnej gramatury to wrózenie z fusów.... xxx ok rozumiem to zapytam inaczej, czy myslicie ze duzo zjadlam , dodam ze podobno obliczono ze w ciagu godz mojej pracy kobieta z moja waga spala 170kalorii ( pracuje 8 godz) a jaka to praca i kto tak wyliczyl?konkretnie kto i na jakiej podstawie?

Gość gość
Na tym forum nie dosc ze same bogaczki to w dodatku nic nie jedza bo owoce to tez cukier x przesadzasz ja jem owoce ale nie lubie jesc tak samych czesto mixuje mieszam z jogurten naturalnym czasem nawet kapke miodu dobrego dodam , owoce maja fruktoze , poza tym bez przesady nie mozna chyba wyeliminowac cukru do 0 z organizmu