Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Głosowałyscie na PiS? To teraz macie! Pisowską tv, 20mln na Rydzyka i te 500zł k

Polecane posty

Gość gość

Pociągnie naszą gospodarkę na dno, jeszcze 2-3 lata a będziemy druga Grecją, bez kasy na bieżące wydatki: emerytury, renty, wypłaty dla budżetowej, brak kasy na służbę zdrowia etc. Już teraz Polska straciła wiarygodność na zachodzie, co lada chwila pociągnie za sobą niekorzystne skutki w postaci zwiększenia rat kredytów walutowych, zamykania zachodnich firm w naszym kraju i przenoszenia ich do krajów bardziej wiarygodnych i wydolnych ekonomicznie, gdzie nie dowala się na każdym kroku przedsiębiorcom zwiększaniem podatków i kosztów prowadzenia firmy, a co za tym idzie masa ludzi może przez to stracić pracę. Wolność o jaką walczyła solidarność w postaci choćby wolności słowa, wolnych mediów w zaledwie 3 miesiące rozpieprzylo PiS, robiąc stronnicze media TVP i regionalne, podając w nich tylko wygodne dla PiS fakty na każdym polu, cenzurujac kabarety. Nie wiem czy wiecie, ale mają wrócić komunistyczne programy w tv. Tylko czekać kiedy prezes w ciemnych okularach oznajmi, że mianuje siebie wodzem IV RP. Coście qrwa zrobiły głosując na ten pisowski pohybel ?!! Szczerze zaczynam się bać tego co się dzieje :-(

Gość gość
Głosowały bo pincet złoty było dla nich jak lep na muchy, a że Polska pójdzie na dno to najmniej ważne :-o

Gość gość
Dodam,ze 18 lutego Rzad PIS sprzedal obligacje Skarbu Panstwa ( czwarą) o wys 8mlrd L), w ten sposob w ciagu 2 miesiec zadluzyl panstwo na 20,13 mld zl. Ludzie umieraja na raka przez zanieczyszczenia Srodowiska, tymczasem odebrano pieniadze na to pzreznaczone i dano Rydzykowi http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19664795,nfosigw-zabral-pieniadze-na-walke-ze-smogiem-i-zgodzil-sie-na.html?utm_source=facebook.com&utm_medium=SM&utm_campaign=FB_Gazeta

Gość gość
W najlepszych stadninach koni, chlubie Polski wywalono szefów, dzieki ktorych kwitły . Mianowali ludzi , ktorzy sie na tym nie znają (ale politycznie poprawni). Min Szyszko chce wyrzynać Puszcze Białowieską Niszczą Polske z dnia na dzień. Na świecie bylismy znani z Walęsy, koni i Białowieży - wiec trzeba to zniszczyc. Czekam, kiedy rozwalą Wieliczkę. Normalny Polak by na to nie wpadł. Komu służa?

Gość gość
Wp*****lają swoich pisowskich ludzikow nie mających o niczym pojęcia wszędzie gdzie się da, a wyzwalają przez to ludzi kompetentnych i znających się na swojej profesji! Qrwa cyrk! Jak można było wywalić połowę dziennikarzy TVP i tv regionalnych? Jak można wywołać dyrektorów stadnin koni, z których słyniemy? Jak można udostępniac teczki IPN, bez sprawdzenia wiarygodności, a co za tym idzie odrzucać goownem Wałęse? Jak można przekazać 26mln Rydzykowi, pod pretekstem odszkodowania, kiedy NFZ nie ma na leczenie raka dla dzieci? Qrwa no jak?!

Gość gość
z tym rydzykiem to przeginka ale 500 na dziecko to i tak mało! uswiadomcie sobie ze utrzymanie wieżnia w Polsce kosztuje 3 tys miesiecznie z naszych podatkow to co juz bedziecie inaczej spiewac! ja wole dac takiej biednej matce te 500 niz recydywiste utrzymywac za 3 tys miesiecznie z naszych podatkow! o tym nikt nie mowi tylko załujecie te marne 500 na te niedne dzieci a niecj wiezniowie się do roboty wezmą! albo głowy ucinac mordercom i gwałcicielom!

Gość gość
No tak, ale danie na dziecko 500 zł nie spowoduje, że na więźniów się już przestanie dawać. Co do pisowskiej telewizji, to chyba trochę przesadzasz. Zawsze władza obsadza swoimi media, bo po pierwsze to kasa, a po drugie możliwość uprawiania prorządowej propagandy. PO wcale nie była lepsza w tym względzie, ich media wcale nie były obiektywne, tylko tez służyły ich propagandzie. Co do prezesów państwowych spółek - tak jest zawsze. Po to zdobywa sie władzę, aby zagarnąć stołki i miliony. Problemem jest całkowita niekompetencja niektórych nowych prezesów. Prezesem Orlenu został facet, który ma 70 lat, kierownicze stanowisko piastował raz za czasów komuny, a przez ostatnie dwadzieścia lat nie pracował tylko był posłem (pracy w kaczorowej spółce Srebrna nie liczę). Jakim on może byc prezesem i czemu to ma służyć? Czy oni naprawdę nie mają wykształconych kadr? Podobnie jest w innych spółkach. Autorko, tez mnie to przeraża, ale przynajmniej mam czyste sumienie, że nie przyłożyłam do tego ręki.

Gość gość
No lepsze PO było sprzedając cały kraj juz się za lasy brali

Gość gość
No lepsze PO było sprzedając cały kraj juz się za lasy brali x Zgadzam się. Dla mnie PIS i PO to jedno g****o. PO nawet trochę większe.

Gość gość
rydzk dostał 20 mln i dostanie wyrównanie do 50 mln.

Gość gość
PiS nie sprzedaje lasu on go rozdaje klerowi. Poszukaj sobie jak KUL dostał las.

Gość gość
Dla mnie to tez wszystko złodzieje i oszuści po jednych pieniądzach. Problemem jest to, że PO na początkach rządów sprawiało pozytywne wrażenie i jakoś się starali udawać uczciwych, a ci się nie przejmują prawem ani przyzwoitością od samego początku. Najzabawniejsze jest jednak ich tłumaczenie "PO tez tak robiła". No robiła, dlatego ludzie ich nie wybrali. PiS natomiast obiecywał, że będzie święty i wspaniały, a to takie samo bagno jak poprzednicy. :o

Gość gość
Może Po nie było święte, ale za ich kadencji Polska była wiarygodna w świecie i była poważna jako porządny sojusznik. Teraz? Teraz jesteśmy odbierani jak mało wiarygodne państwo pod przywództwem prezesa. Ostatnia karykatura w Niemczech, Jarosław przebrany jak Jaruzelski trzyma pod butem Polskę jako kobietę z podbitym okiem, a obok nóżki Jarka stoi radio Maryja. Tak nas odbierają w świecie. Coraz bardziej przypominamy Korę Północną, a nie zachodnie sojusznicze państwo :-o

Gość gość
Premier jawnie kłamała w kampanii obiecując 500 zł na każde dziecko (są dostępne linki z jej wystąpieniem), a teraz sobie urządzają kpiny dając bogatym dzieciom tylko dlatego, że maja rodzeństwo, a biedne mając w d***e.

Gość gość
Z TV nie przesadzam, bo Po się do tv nie pchało.

Gość gość
Ludzie naiwnie uwierzyli, że PiS chce zrobić coś dobrego. Tymczasem każdy polityk dba przede wszystkim o siebie, a nie o państwo czy ludzi. Juz zaczęła się powtórka afer z teczkami, lada moment zaczną nas dręczyć zamachem w Smoleńsku.

Gość gość
inwigilacje się zaraz też zaczną. Internet ma być "inwigilowany", trzeba będzie uważać co niepochlebnego się pisze o PIS :O

Gość gość
obiecali bijąc sie w pierś, że będą darmowe leki dla ludzi po 75rż. I co? I goowno, grunt, że ludzie w podeszłym wieku się nabrali i na PIS zagłosowali :O włączcie sobie w sobotę pod wieczór radio maryja i posłuchajcie jak pisowcy włażą w doope Rydzykowi, co mówią, no wazelina na maxa. Becia Kępa to jest dopiero wazelina ojczulka dyrektora, o innych pisowcach nie wspominając. In vitro cofnęli, ze względu na poglądy kleru, inne ustawy też są pod kk podciągane. Włącznie radio maryja i posłuchajcie. Otworzą wam się szeroko oczy na wiele spraw. Mi się otworzyły już dawno. W Polsce było wiele władz, lepszych, gorszych, złodziei, ale to co się teraz dzieje to totalne dno. Ci to robią na legalu i na bezczelnego, nawet się nie kryją.

Gość gość
Pisda

Gość gość kula 2
Dopiero 100dni minelo od czasu jak zaczeli rzadzic a wy już byscie chciały Bog wie co. Ja jestem zadowolona z pis-u, wszytsko co robia jest mi na reke. Szkoda tylko , ze tych czarnuchow uchodzcow będzie trzeba przyjąć. Chociaz jeszcze nic nie jest przesadzone.

Gość gość
Druga grecja mozemy byc przez tesco lidl biedronke kaufland netto zabke. Wszystkie pieniadze tam wydane wyjezdzaja za granice do niemiec portugalii czy tam anglii a ty piszesz ze 500zl na dziecko szkodliwe.

Gość gość
ja głosowałam na pis ze względu na 500 zł na dziecko. I os początku kampanii było mówione że to będzie 2 i kolejne dziecko, każdy słyszy jak chce. Jak na razie jestem zadowolona z ich władzy, ludzie to dopiero 100 dni, co myślicie, że po 100 dniach powinno byc Eldorado? Rząd się rozlicza po zakończeniu kadencji a nie na początku! PO już zostało rozliczone, podwyzki Vatu, wszystko zdrożało, umowy śmieciowe wręczane nagminnie, głód i bieda dzieci. Dość tego, wolę żebyśmy byli bankrutująca Grecją niż głodująca Afryką!!!

Gość gość
Przygotujcie się lepiej na gorącą wiosnę, którą zgotuje Wam wasze kochane PO wraz z Wałęsą. Ja już wiem kogo jest trudno odciągnąć od koryta. Robić zapasy bo za chwilę może nie być nic w sklepach tak jak było dawniej tylko ocet.

Gość gość
"gość dziś Druga grecja mozemy byc przez tesco lidl biedronke kaufland netto zabke. Wszystkie pieniadze tam wydane wyjezdzaja za granice do niemiec portugalii czy tam anglii a ty piszesz ze 500zl na dziecko szkodliwe. x dokładnie ale jedna z druga się ciesza, ze w biedrze tanio marchewke kupi. Ale nie wie , ze pl rolnikowi zapłacono 1/10 za ta marchewke.

Gość gość
Po co dyskutować? Jak te komentarze pisze jedną osoba. Trzeba mieć trochę oleju w glowie, czytać prasę, nie tylko Fakt i Wyborczą. Wszystko o co oskarża się PiS to właśnie metody PO. Ustawiona telewizja, złodziejstwo i wiele innych. Ją jestem zadowolona że Polska w końcu postawiła się UE. Co to maa być że nas jakąś stara niemra stawia do kąta??? Jesteśmy niepodległym Państwem, autonomicznym. A Tuska zrobił z nas podnóżem Merkel. Szkoda że nie ruszyliście z marszem jak PO ukradła miliardy z OFE. Albo po aferze taśmowej, albo jak ustawili swoich sędziów w TK bo boją się o swoje tyłki. Że wszyscy pójdą do pierdla za przekręty. Albo jak syn Tuska był a nawet dalej jest zamieszany w Amber Gold. Wystarczy poszerzyć horyzonty, poczytać różne źródła. Onet to nie koniec internetu.

Gość gość
Taaa bo najlepiej było za czasów PO , kretactwa oszustwa , większy VAT, praca do 67 lat .. Tego nikt nie pamięta ?? To było Ok? Nie wspomne juz o prezydencie który zawsze miał jakąś wpadke poza granicami naszego kraju, smuali się z nas i to bylo w porządku ?? Nie wiem kiedy Polaczek będzie w końcu zadowolony? bo to ze obecna władza nie zamiata ważnych informacji pod dywan i chce wyjaśnienia to juz bee bo nasz reputacja poleci na pysk, to ze daje na dziecko to tez według was źle bo zadłużenie , bo za malo itd.. Mogli nic nie dac i co ?? Poki co widzę ze rząd cos robi i próbuje zmieniać a oceniać możemy gdy skończy się ich kadencja. Dajmy im szanse niech rzada. Poprzednia władza nie zostawia suchej nitki i krytykuje rząd , rozlicza ich za 100 dni ??!! To może ktoś podsumuje 8 lat rządów PO które nie były uslane różami.. Tego nikt nie pamięta ??? Dziwne...

Gość gość
ja głosowałam na pis ze względu na 500 zł na dziecko. I os początku kampanii było mówione że to będzie 2 i kolejne dziecko, każdy słyszy jak chce. xxx Nieprawda, Straszydło wyraźnie mówiło, że będzie na każde dziecko. Poszukaj wystąpienia w necie, jest dostępne. Z resztą ona nawet się tego nie wypiera, tylko twierdzi, że mówiła to "w emocjach". Nie opierajcie sie tylko na prorządowych mediach.

Gość gość
gość dziś i ta gościówa pod tobą Polski w tej chwili nie stać na rozdawnictwo 500+, bo to jest kilka mld zł obciążenia budżetu, który już teraz jest na minusie! NFZ nie ma na leczenie dzieci przewlekle chorych i walczących z niektórymi nowotworami, ale na rozdawnictwo po 500zl ma! Dostaną i tak w więksxzości rodziny zamożne, których stać na wiele dzieci, bo biedniejsze matki z jednym dzieckiem mogą się oblizać :O

Gość gość
gość dziś chyba PIS zgotuje bo to o oni są u władzy jeśli już, poza tym tak szczekali na PO, że wpycha swoich w kadry, a oni co robią?! Wywalają wszystkich i obsadzają swoich, rzeczywiście lepsi po huhu !

Gość gość
gość dziś Druga grecja mozemy byc przez tesco lidl biedronke kaufland netto zabke. Wszystkie pieniadze tam wydane wyjezdzaja za granice do niemiec portugalii czy tam anglii a ty piszesz ze 500zl na dziecko szkodliwe. x Kocham takie myślenie. Wydane pieniądze idą na pensje dla pracowników w Polsce, oraz podatki. Reszta to jest ich zysk i goowno ci do tego gdzie lądują. Czy ktoś się do ciebie dopierdziela jak jedziesz na zagraniczne wakacje za swoje zarobione pieniądze i tam je zostawiasz? Może trochę stare dane, ale są : - Zarzut, że sieci nie płacą podatków i transferują zyski za granicę, jest nieuzasadniony i niesprawiedliwy. Jesteśmy spółkami prawa polskiego, jesteśmy zobligowani do płacenia podatków w Polsce. Nie uciekamy od ich płacenia. Pamiętajmy też, że efekt "zielonej wyspy" sprzyja inwestycjom, więc i w ten sposób swój zarobek zagraniczne sieci zostawiają w Polsce. Gdy się was pyta, ile tych podatków zapłaciliście, odmawiacie odpowiedzi. - Tylko za 2011 r. siedem firm - POHiD czyli JMP (Biedronka), Tesco, Auchan, Selgros, Metro (Real, Media Markt, Saturn, Makro), Lidl i Kaufland - zapłaciło łącznie ponad 4 mld zł podatków! Z tego 1,3 mld zł VAT, 600 mln zł CIT. Reszta to PIT, akcyza i ZUS oraz podatek od nieruchomości. 200 mln zł podatku od nieruchomości zasiliło budżety gmin. :) Taka Biedronka bierze towar w 80% o ile nie w 95% wyprodukowany w Polsce. Mlekovita, produkująca dla Biedronki to polska firma, tak samo jak Tymbark, jest polski i w polskich rękach. Mrożonki między innymi dostarcza polska firma Iglotex, a nawet, gdy firma jest w rękach zagranicznych, to przetwarza żywność z polskich płodów rolnych i daje pracę polskim obywatelom. Idąc twoim tokiem myślenia, to też trzeba się uczepić tych fabryk, jeśli właścicielem jest zagraniczna spółka. Żabka to franczyza. Poczytaj co to jest, zanim coś napiszesz.