Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masakrawpanstwie

2 grecja z Polski

Polecane posty

Gość Masakrawpanstwie

Czemu utrzymujemy anglie niemcy i portugalie. Wszystkie pieniadze im wysylamy. Niedlugo nic w polsce nie zostanie. Lidl netto tesco kaufland Biedronka zabka. Robiac tam zakupy szkodzisz polsce bo wysylasz pieniadze za granice. Grecja tak robila nic swojego nie miala i kupywala od innych. Polskie kopalnie sprzedaja niemcom niemcy biora wegiel i sprzedaja Polakom. I tak pieniadze ida znowu do niemiec. Kupujemy nasze polskie produkty placac innym panstwom. Jak czegos nie zrobimy to Polski beda utrzymywac swoje rodziny dajac tylka za 5 euro. To bedzie jedyny zarobek

Gość gość
żabka przecież jest polska tak samo jak dino lewiatan polomarket avans mix electronics media expert rtv euro agd empik smyk pepco agata meble meble bodzio meble forte rossmann croop house reserved diverse sinsay orsay cocodrillo euro sklep alma groszek piotr i paweł to są polskie sklepy

Gość gość
i spot komputronik big star bomi abc sieć 34 to też są polskie

Gość Robin Hood z Inowroclawia
Czemu nie tworzymy swoich marketow? Czy to tak trudno? Ja jakbym pieniadze miala bym zainwestowala w duza sie polskich marketow ktora by wygryzla te zagraniczne tylko mnie nie stac bo Polski rzad za duze opodadkowanie robi. W polsce przetrwaja tylko najbogadsi. Smutno sie robi ze Polak ma losy Polski w tylku. W nastepnych wyborach bede kandydowac na prezydenta i zrobie markety panstwowe nie podlegajace opodadkowaniu. Znizsze podatki i zlikwiduje bonusy nierobow w sejmie. Obnize im wyplaty które nie przekracza 5tys zl. Polska nie bedzie zerowac na ludziach ktorzy pieniedzy nie maja. Bede jak Robin Hood bede odbierac bogatym i dawac biednym. Polska bedzie samo wystarczalna! Glosujcie na mnie!

Gość gość
Wymieniasz sklepy wielkości kauflanda?

Gość gość
Przecież pisze że są powyżej napisałem że są umiesz czytać polska ma ich bardzo dużo nie wierzysz wpisz sobie polskie sieci handlowe i wejdź na Wikipedię

Gość gość
Polska ma 68 swoich sieci handlowych chyba najwięcej spośród krajów UE Niemcy wielka Brytania Francja nawet tyle nie mają Holandia ma tylko 4 czyli MEXX SPAR ALBERT HEIJN I JESZCZE JAKĄŚ JEDNĄ NIE PAMIĘTAM NAZWY

Gość gość
Odpiszcie i poczytajcie sobie

Gość gość
marcpol też jest polski fotojoker ahold stokrotka psb mrówka czerwona torebka ccc ...

Gość gość
Lepiej być bankrutująca Grecją niz głodującą Afryką a do tego PO doprowadziło!

Gość gość
MPM TO NAJWIĘKSZA SIEĆ MARKETÓW POLSKA W POLSCE

Gość gość
abc gama agromarket delikatery centrum to wszystko polskie wy kuurwy

Gość gość
Polska przecież nie bankrutuje przecież polska się najszybciej w ue rozwija w 2014 2015 wzrost PKB wyniósł 3,4 i 3,5 % w 2016 2017 2018 ma wynieść 3,8 3,9 i 4,1 % i polska w 2009 jako jedyny kraj w UE miała wzrost PKB i polska w zeszłym roku stała się bogatsza od Grecji

Gość gość
To niby Czemu w polsce tak zle?

Gość gość
Jak źle przecież dobrze jest w Polsce nie jest źle zrozum to w Polsce są niższe koszty utrzymania i ceny średnia pensja rośnie tak jak płaca minimalna i to że dla ciebie jest źle to nie znaczy że wszystkim ty jesteś jeden na 38 milionów

Gość gość
Żabka jest czeska . wymyślona przez Polaka , który sieć odsprzedał Czechom za ok. 500 mln zł

Gość gość
1 stycznia każdego roku rząd ustawowo podnosi płace minimalną w 2013 wynosiła 1600 brutto w 2014 1680 brutto w 2015 1750 brutto w 2016 wynosi 1850 brutto

Gość gość
to se popacz na zarobki a grecji a w polsce:-D kumpel tam jezdzi malowac sciany bo tu zdech z glodu za zlotowki:-P

Gość gość
Za płace minimalną żyje w Polsce wg danych gus 10% społeczeństwa a 68-70 procent zarabia od 2200-2400 wzwyż

Gość gość
PS a średnia pensja brutto w gospodarce narodowej w Polsce wynosi 4 tysiące złotych brutto czyli 3 tysiące netto polskie PKB na osobę wynosi 27 300 USD na osobę we Francji 40 tysięcy USD w Niemczech 47 tysięcy USD w wielkiej Brytanii 45 tysięcy we Włoszech 38 tysięcy USD w Hiszpanii 37 tysięcy USD w Grecji 25 800 USD w Portugalii 28 300 w Rumunii 18 000 USD w Bułgarii 15 tysięcy USD na Białorusi 10 tysięcy USD na Ukrainie 7 tysięcy USD

Gość gość
Polska wg wskaźnika rozwoju społecznego Human development Index 2015 w skrócie HDI jest krajem bardzo wysoko rozwiniętym na 36 miejscu na 49 bardzo wysoko rozwiniętych krajów i 187 wziętych w rankingu źródło list of countries by Human development Index 2015

Gość gość
W kwietniu ma być 500 zł na dziecko i to też świadczy o wzroście zamożności

Gość gość
Kolejny dowód że w Polsce jest dobrobyt : Wystarczy sobie pójść do pierwszego lepszego centrum handlowego czy byle jakiego marketu zobaczyć ile jest tam ludzi i jakie rzeczy kupują lub zobaczcie sobie ile w górach nad morzem czy na mazurach jest masa turystów zobaczcie jakimi autami Polacy jeżdżą Polacy też na zagraniczne wakacje latają zobaczcie jakie ludzie mają w domu urządzone itp.

Gość gość
Skoro wy dobrobytu nie widzicie i ciągle narzekacie że jest źle to z wami jest coś nie tak i polska płaca minimalna nie jest najniższa w UE na 23 kraje UE które wprowadziły płace minimalną polska płaca minimalna jest mniej więcej w połowie stawki na 12 miejscu

Gość gość
Wiem że to nic nie da bo wy i tak twierdzicie że lepiej wiecie i wiem że zaraz na mnie spłynie fala okropnego hejtu możecie myśleć co chcecie ale faktem jest to że polska jest krajem powszechnego dobrobytu

Gość gość
Gość 11:41 owszem zarobki w Grecji są wyższe ale są tam wyższe ceny i koszty utrzymania wiem bo byłem w Polsce jest taniej i poziom życia dzieki kosztom utrzymania sie wyrównał polska wg Eurostatu jest po Rumunii najtańszym krajem UE to że zarobki są wyższe to nie znaczy że Grecja jest bogatsza

Gość gość
Podam np przykład Irlandii w Irlandii zarobki są niższe niż w wielkiej Brytanii Francji Belgii Niemczech we Włoszech a Irlandia od tych krajów jest bogatsza

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
Odpiszcie

Gość gość
Wiem że fala hejtu na mnie spłynie