Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość4554

Opóźniony rozwój dziecka

Polecane posty

Gość gość4554

Co to znaczy ze rozwój dziecka jest nieharmonijny? Byłam ze swoim dzieckiem 1.5 rocznym dzieckiem u psychologa i coś mówił o nieharmonijnym rozwoju a w testach wypadł o 2.5 miesiąca do tyłu? Czy to dużo? Czy ktoś ma podobny problem?

Gość gość
Up up

Gość gość
to znaczy, że w jednym sferach rozwija sie szybciej w innych wolniej-nie jest do tylu ze wszystkim, ale z niektórymi sferami-pewnie psycholog ci powiedzial z którymi 2,5 miesiaca to nie jest duzo-mozna to nadrobic

Gość gość
Czy coś niedobrego działo się z Twoim dzieckiem? Pod jakim kątem było diagnozowane? Na jakiej podstawie psycholog stwierdził opóźnienie? Nic Ci nie wytłumaczył? Mam dziecko w podobnym wieku.

Gość gość
A dlaczego byłas u psuchologa ? tez mam dziecko w podbnym wieku

Gość gość4554
Dziecko urodzone z zamartwicy dlatego jest pod opieką różnych specjalistów, wszystkie badania póki co dobrze wychodziły tzn wzrok, słuch, usg głowy, rezonans głowy, i neurologicznie tez ok, ale właśnie pani neurolog stwierdziła że jest jeszcze potrzebna opinia psychologa tak więc chodzimy i u psychologa właśnie to usłyszałam, ogolnie to mowa jest ok i rozumie, tylko ma problemy z koncentracja jest chaotyczny, nie umie np dopasować kształtów, miał problemy z wkladaniem klocków do kubeczka, chodź z tym już lepiej, nie umie kreslac kredka po kartce, nie włozy łyżeczki do kubka itp

Gość gość
Trzeba wspierać dziecko w rozwoju. Wtedy efekty będą lepsze.

Gość gość
Warto poprosić o pomoc we wsparciu rozwoju dziecka. Ja chodziłam ze swoją córką do poradni psychologicznej dla dzieci www.poradnia-rodzinna.pl w Szczecinie. Tam pomogli mojej córce w nadrobieniu zaległości.

Gość gość
W dzisiejszych czasach jest to coraz bardziej powszechny problem. Aby nie narazić naszego dziecka na kłopoty w przyszłości, wraz z mężem zdecydowaliśmy się nawiązać współpracę z Agathum http://agathum.pl/ . Ich pomoc okazała się niezmiernie przydatna przy wczesnym etapie rozwoju dziecka.