Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak wy to robicie, że jestescie takie wyksztalcone, predsiebiorcze, madre matki

Polecane posty

Gość gość

powiedzcie mi, bo ja taka byc nie umiem:(

Gość gość
książki czytam i gazety :) studia skończyłam zaocznie, bo miałam samozaparcie by coś osiągnąć, ale musiałam pracować, bo rodziców nie było stać bym mogła studiować dziennie.

Gość gość
A ja nie jestem. Jestem za to niedoskonała a przez to doskonała dla mojej rodziny.

Gość gość
gość dziś i co osiagnelas

Gość gość
pisałam wyżej, że ksiązki czytam, a to kształci najlepiej :) choć sama mam mgr to przyznaje, że znam głupków z tytułem mgr i znam tez sporo ludzi mądrych i fajnych po szkołach zawodowych i średnich papierek nie czyni z nas mądrych, na mądrośc się pracuje swoim postepowaniem ;)

Gość gość
Urodziłam późno, studia ( dobre) skonczyłam duzo wczesniej, zdazylam popracowac i odnieść sukcesy, poznałam sporo swiata, z racji wieku nabrałam troche doswiadczeń w róznych tematach, a to oczywiscie pomaga w wychowywaniu dzieci.

Gość gość
Takie wszystkie są tu mądre i z doskonałą karierą zawodową oraz zarobki, ponieważ "papier przyjmuje wszystko". Na forum można wypisywać wiele rzeczy, które w rzeczywistości są kłamstwem. Przykład - pisała tu kiedyś (może jeszcze to robi) osoba, która udzielała matkom cennych porad, dosłownie idealnych. Pisała o tym jak wychowane ma dzieci, jak jest zadbana, jak dba o dom. Okazało się, że mieszkamy w jednej dzielnicy. Kobieta z nadwagą, mega odrostami na głowie, bezrobotna. Dziecko niegrzeczne, niedopilnowane, bo ma młodszego, malutkiego brata. Po 3 godziny siedzi w świetlicy szkolnej zanim ona go odbierze. Tak więc widzisz, jak to jest z tymi chodzącymi ideałami. Sama byłam w szoku, jak się dowiedziałam.

Gość gość
czyli dla was miarą inteligencji jest wykształcenie i jak ktoś nie robi błędów ortograficznych :-D wystarczy mgr i już yntelygentny bóg hehe dobre jesteście lecz strasznie ograniczone co można stwierdzić po niektórych wpisach i tematach tu 80% nie ma pojęcia o czym pisze :-) ma tak płytkie i zawężone poglądy a reszta to rynsztok i patologia :-)

Gość gość
Cóż, niektórych cech nie da się "nabyć". To kwestia genów i po części też wychowania. Nie uważam się za ideał. Choć mam mgr to nie szczycę się tym bo i nie ma czym.

Gość gość
18:34 Jesteś tak głupia żeby myśleć, że każdy sukces jest wymyślony? Tak się pocieszasz?

Gość gość
Nie jestem na tyle głupia, żeby musieć się pocieszać i dowartościowywać na kafe, a tym bardziej wyzywać inne kobiety, tak jak ty widzę masz w zwyczaju. Nie każdy sukces jest wymyślony, ale też nie każdy na forum jest prawdziwy. Ja podałam akurat taki przykład, bo znam osobę, o której pisałam. Ale widzę, że coś cię w moim wpisie zabolało...

Gość gość
Każdy mierzy swoja miarą... są ludzie którzy kłamia nawet na anonimowym forum - ale na pewno nie wszyscy! Uważacie, że nie ma mądrych , wykształconych kobiet?

Gość gość
daj spokoj nie wszystkie ja mam 3 letnie dziecko i jestem z nim w domu, bo nie mogę znaleźć normalnej pracy jeśli chodzi o wyksztalcenie to mam tylko licencjat czyli w dzisiejszych czasach tyle co nic chciałam być w zyciu niezalenza, a skonczylo się na tym ze jestem kurą domową na łasce męża

Gość gość
I co te kobiety by tu robily? :D wyzywaly sie od szmat czy wyrodnych matek? 90%kafe to patola, a matki szczególnie. Tyle syfu co tu na innych działach próżno szukać I nie jesten matka, wiec mam odrobine obiektywizmu. A gdybym byla kobieta sukcesu w tym czasie czytalabym książkę czy uczyla sie jezyka. Ale jestem za leniwa :D wiec czytam bzdury na kafe

Gość gość
mgr to nie lek na całe zło niekiedy samouk potrafi o wiele więcej ponieważ uczy się całe życie a nie ....

Gość gość
Haha... Ja nawet nie będę pisała, jakie mam wykształcenie, doświadczenie zawodowe czy zarobki, bo i tak mi zaraz jakaś babka z kompleksem braku szkoły powie, że to sobie wymyśliłam. Bo przecież kobiety wykształcone i odnoszące sukcesy nie istnieją. Nie ma kobiet lekarzy, prawników, aktorek. Bzdura, nie istnieją. Wszystkie kobiety to leniwe kury domowe bez zawodu.

Gość gość
a ja nie mam tytulu, bo rodzicow nie bylo stac... jestem kura domowa tak jak moje znajome po studiach. ale nie uwazam, ze nie odnioslam sukcesu. mam cudowna rodzine, poswiecam swoj czas dzieciom. zawsze sa zadbane, dopilnowane. obiadek dla kazdego o roznych porach. lubie to, wszyscy jestesmy usatysfakcjonowani takim obrotem sytuacji :)

Gość gość
"Bo przecież kobiety wykształcone i odnoszące sukcesy nie istnieją." Istnieja. Ale raczej nie będą przesiadywac na takim forum. Przecież co drugi temat tutaj to g****oburza i pokaz "kultury" matek. Poziom poprawności językowej tutaj jest bardzo niski, z myśleniem logicznym wiele osób nie ma zbyt dużo wspolnego. Do tego dochodzi zwykła ignorancja i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem. Normalnie istne kobiety sukcesu :D

Gość gość
Jestem wykształcona, bo poszłam na dobre studia. Kończyłam je w czasie, kiedy nawet mało osób miało maturę, o studiach nie wspominając. Był to czas powstawania banków, nowych firm, biur rachunkowych, więc z moim wykształceniem ekonomicznym nie miałam problemów ze znalezieniem pracy. Akurat tak się złożyło, że szybko zostałam kierownikiem księgowości a potem główną księgową. Gdybym na rynek pracy weszła 10 lat później, byłabym w zupełnie innej sytuacji. Nie jestem za to nawet trochę przedsiębiorcza, myślę, że to w większości cecha wrodzona i nie da się jej wypracować w sobie.

Gość gość
inteligencja to cecha wrodzona, podobnie jak zaradnosc czy przedsiebiorczosc. Wyksztalcenie rzecz nabyta, tylko czesciowo powiazana z inteligencja. Znam np bardzo inteligentnego chlopaka, ktory nie ukonczyl studiow bo oblal nieslusznie jeden egzamin na 3 roku, obrazil sie na caly swiat i nie podszedl do zadnej z poprawek. W tym czasie najwieksze glaby z roku podchodzily do trzeciej poprawki i jakos to zaliczyly. Kultura osobista to jeszcze inna sprawa, nie wiem dlaczego zakladacie ze dobre wyksztalcenie oznacza ze ktos jest inteligentny, kulturalny, ma dobra prace i zarobki, nie przeklina i nie przekracza dozwolonej predkosci, chodzi do opery zamiast ogladac seriale, slucha Mozarta a nie disco polo;) Moze w idealnym swiecie tak jest, w realnym niekoniecznie. Mam mgr i ACCA, znam 2 jezyki obce, mam dobra prace. Po co tu wchodze? z nudow, dla rozrywki, gdy mam kilka minut czasu do zabicia i szkoda rozpoczynac cos czego nie skoncze. Poza tym zdarzaja sie ciekawe tematy, mozna poznac inny punkt widzenia a nawet sie czegos czasem dowiedziec.

Gość gośćjol
Ja skończyłam dobre studia dzienne na prestiżowej państwowej uczelni, znam 2 obce języki , mam dobrą pracę zgodną z kierunkiem studiów, używam obu języków w pracy. Praca daje mi satysfakcję lubię to co robię , zarobki też są całkiem niezłe. Poza tym czytam dużo książek , tak jestem wykształcona, i także przedsiębiorcza bo jeszcze po pracy dorabiam i jestem też mądra i troskliwą mamą , pomimo pracy bawię się z dzieckiem i uczę ją nowych rzeczy , mała ma 2,5 roku a zna już połowę literek i kilkanaście słów po angielsku na kafe wchodzę bo mnie to bawi :)

Gość gość
Część ludzi wchodzi na kafeterię, bo na co dzień nie ma styczności z taką grupą ludzi, jak jej użytkownicy . Dla mnie to egzotyka, którą chcę poznać, żeby zrozumieć, dlaczego np. nasze społeczeństwo tak głupio głosuje w wyborach, jest tak zaściankowe, ma mętne pojęcie o wielu ważnych sprawach. Czasem zdarzają się mądre wpisy, ale procentowo jest tego tyle, ilu mądrych ludzi w realu - czyli niestety zdecydowana mniejszość. Dobrze o tym wiedzieć, a kafeteria to pokazuje.

Gość gość
gość dziś popieram cię, dla mnie to też egzotyka, nie mam nawet takich znajomych, którzy by tak zaściankowo myśleli i byli tacy "prości" jak 80% kafeterianek. Czytam to i mam ubaw, i przy okazji mięśnie brzucha ćwiczę :D

Nie trzeba mieć tego głupiego mgr żeby być mądrym i przedsiębiorczym, ja nie mam a lepiej sobie radzę w życiu niż inne "wykształcone" w tym moja bratowa Mam wspaniała rodzina: ponadprzeciętnie rozwijającą się córkę oraz kochanego męża, mam też pracę i dobrze się w niej sprawdzam ponieważ szefowa wręcz błagała mnie żebym wróciła po macierzyńskim Poza tym ja mam głowę na karku : nigdy nie przepłacam , zanim coś kupię to szukam żeby było w takiej samej jakości ale niższej cenie , umiem wykorzystywać okazje i promocje

Gość gość
A mnie, wbrew pozorom, kafe czegoś nauczyła - że czyny ludzi nie zawsze są takie, jak się pozornie wydaje. Często tematy pozwalają mi poznać motywacje ludzi i zmienić opinie o ich postępowaniu.

Gość gość
A ja nie mam wyzszego wyksztalcenia i posluguje sie biegle 4rema jezykami :P

Gość gość
Agatka198801 dziś buhahahaha leje ze śmiechu! ty jesteś ponadprzeciętną ale idiotką :) twoja "ponadprzeciętna" córa szcza w gacie mając 2 lata!! :D

Gość gość
Agatka : "mam też pracę i dobrze się w niej sprawdzam ponieważ szefowa wręcz błagała mnie żebym wróciła po macierzyńskim" xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx szefowa błagała na kolanach wręcz :D grunt to piąć się po szczeblach drabiny w sklepie z firankami :D