Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weselny gosc2016

koperta na wesele

Polecane posty

Gość weselny gosc2016

Dwa lata temu mialam swoj slub. Teraz slub ma siostrzenica meza. Na naszym slubie ta siostrzenica byla z chlopakiem dala 200 zl, jej mama z ojcem (czyli siostra mojego meza) dala 300 zl. Za talerzyki placilam 180 wiec sie nie zrownalo nic. Teraz jak mowie ma slub ta dziewczyna i rozmyslam ile dac. Chce dac 400 moim zdaniem to i tak duzo wiem ze za talerzyk placa 170 zl. Ale maz upiera sie ze to rodzina bliska i chce dac 800 lub 1000. Nie krytykuje tego ile oni nam dali widocznie tyle mogli, ale moim zdaniem my mozemy 400 i nie widze powodu by zwiekszac te kwote odejmujac sobie czegos tyle dlatego ze to rodzina... jak myslicie. Slub w wakacje wiec rzutowaloby to troche na nasz urlop. Ja wole jednak na ten urlop pojechac i dac 400 niz nie jechac a wsadzic w kieszen parze mlodej. O nas jakos nikt tak dobrotliwie nie myslal. Dostawalismy dosyc malo w kopertach nawet od rodziny.

Jak idziecie sami, to 400 zł w zupełności wystarczy.

Gość gość
nie krytykujesz tego ile dali ale pół postu poświeciłaś na pisanie ile ona i jej rodzice dali ci do koperty, ile płaciłaś za talerzyk i że nic ci się z jej strony nie zwróciło. Więc jesteś zakłamana, bo jednak krytykujesz i wypominasz ile co dała. gdyby ci dała tysiąc to nawet nie zakładałabyś tego postu, a ty gdybyś nawet zarabiała 10 tyś to i tak dałabyś jej te 400zł w ramach zemsty

Gość gość
Ja bym dała 500. Na pewno nie tysiąc. Oni się nie wysilili. 300 zł siostra z mężem? A wy macie kosztem urlopu dać ponad 3 razy tele?nie zgodziła bym sie

Gość gość
Ja tez bym sie nie wysilala. Na moim weselu tez sie niektorzy nie wysilili i ja tez nie bede sie wysilala.

Gość gość
400 wystarczy w zupełności... a mąż niech nie presadza... Oni na waszym slubie się nie wysilili a też są przeciez rodziną...