Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie bierzcie tabletek..nie robicie sobie tego

Polecane posty

Gość gość

Ginekolog przepisał mi z 7miesiecy temu vibin mini od tak nie robiąc żadnych badań. Kilka dni temu robilam badania pod względem krzepliwosci krwi okazało się, że robią mi się skrzepu krwi które prowadzą do udaru mózgu, zawału itd.. To jest trucizną! Nie każda kobieta ma taka tendencje ale mysle, że sporo z Was a nie robicie odpowiednich badan. Nawet jeśli je robicie to pomyślnie jaką krzywdę sobie robicie, skazujecie się na niszczenie swojego organizmu, choroby serca, raka. Prawie od tego umarlam..

Gość Lenywiec30
Ale lekarz jednoznacznie stwierdził, bez cienia wątpliwości, że przyczyną są tabletki, a nie np zakrzepica, albo jakiekolwiek inne choroby żył/krwi? Trudno mi uwierzyć, że pół roku brania tabletek antykoncepcyjnych miałoby spowodować Twoją śmierć :) A co do badań - lekarz, który ich nie zleca przed przepisaniem kobiecie hormonów jest skończonym głupkiem i trzeba takiego niedouczonego lekarza omijać szerokim łukiem. Ot co :)

Gość gość
@gość nie jesteś odosobnionym przypadkiem. U mnie po 4 miesiącach była już zakrzepica :/ wydaje mi się, że mój przypadek jest akurat bardzo wczesny. Może dlatego, że mam genetycznie uwarunkowaną zakrzepicę. Po tym co przeszłam, wszystkim kobietom odradzam pigułki, albo zróbcie sobie chociaż badanie, czy macie predyspozycje do zakrzepów.

Gość gość
u mnie po miesiacu brania wystapila zakrzepica, podejrzenie choroby ukladowej i zapalenie tarczycy a potem hashimoto. Lezalam 2 tyg w szpitalu. w zyciu juz nie zdecyduje sie na sztuczne hormony, sa o wiele mniej szkodliwe srodki antykoncepcji np. spirala. moze ja akurat mialam pecha, bralam cilest ktory jest juz wycofany z obrotu. jednak wieloletnie branie sztucznych hormonow bez watpienia zostawia swoj slad na zdrowiu kobiety, i tak przyjmujemy mnostwo hormonow w miesie.

Gość gość
Mnie ginekolog zapisał tabletki antykoncepcyjne ze względu na rozregulowany cykl. Tez na poczatku sie obawiałam skutków ubocznych ale polecił mi stosowanie osłony do antykoncepcji Harmonella, która chroni zarówno przed zakrzepica, chorobami zatorowymi jak i osłabieniem wątroby.