Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie miałyście skutki odstawienia antykoncepcji hormonalnej?

Polecane posty

Gość gośćautorkaaa
Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieje, że mi się uda nie zajść w ciąże, heh...

Gość gość
Bedziecie sie smazyc w piekle antykoncepcha to grzech!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja nie miałam żadnych ;)

Gość skiperowa
Ja brałam tabletki jakies 7 lat (teraz mysle ze to strasznie długo, o wiele za długo...), postanowiłam odstawić bo zaczełam realnie myśleć o dziecku. Na początku nic się nie działo, okres co miesiąc, migreny, które miałam podczas brania tabletek ustały ( teraz rzadko boli mnie głowa), myślę - jest git. Po jakiś 3 miesiącach włosy zaczeły mi tak wypadać, że byłam przerażona. Nie miałam nigdy gęstych włosów, takie normalne, ale to co mi wypadło spokojnie przerzedziło się o jakąś 1/3 :( Podczas mycia wychodziły normalnie garściami, zadne specyfiki na wypadanie nie pomagały. Zaczeły mi również wychodzić pryszcze ( miałam z nimi jedynie problem zanim zaczełam brać tabletki, podczas stosowania problem ustał) nie tylko na twarzy ale również na dekoldzie czy na plecach (to mnie najbardziej wkurza). Nie jest to może jakiś mega wysyp ale twierdzę, że nie mam ładnej cery. Po jakiś 4 miesiącach wypadanie włosów ustało ( całe szczęście), z pryszczami niestety się męczę. Jeden plus, że skończyły się bolesne okresy ( zanim zaczełam brać tabletki, miałam takie bóle, że umierałam, po odstawieniu, taki ból zdarzył się tylko 1 raz a nie biorę tabletek już prawie 8 miesięcy). Podsumowując: z perspektywy czasu nigdy nie zdecydowałabym się na tak długie stosowanie tabletek

Gość gość
Up

Gość gość
Brałam pigułki kilka lat, z 5 czy 6 nie pamietam dokładnie i dopiero, gdy odstawiłam odżyłam! Zniknęły bóle głowy, kłucie w jelitach, schudłam z wagi 59-60 na 55, no i co najważniejsze wróciła ochota na seks. Cykl uregulował się bez problemu w ciagu miesiąca, jedyny minus gorsza cera. Nie biorę pigułek od ponad 4 lat i nigdy już brać nie będę bo dla mnie to była trucizna. Dodam, ze bez problemu po zaprzestaniu pigułek zaszłam w dwie ciąże.

Gość gość
Up

Gość gość
Same plusy. Waga mi spadła po odstawieniu, napady głodu, wróciła ochota na seks

Gość gośćautorkaaa
No ja schudłam jak zaczęłam je brać, mam nadzieję, że teraz nie przytyję... Dzisiaj powinnam zacząć nowe opakowanie ale tego nie zrobię i boje się jak cholera ;(

Gość gość
U mnie tylko huśtawki nastrojów.

Gość asdsas
Przyjmowałam tabletki (yasmin) przez 10 lat, nie robiłam żadnych przerw (wiem, nierozsądne ), w końcu miałam dość niskiego libido i odstawiłam. Straszono mnie, że teraz, to mogę mieć spore kłopoty. Miałam skłonność do torbieli, więc tabletki miały podwójne działanie. Dokładnie w 14 dni od ostatniego krwawienia pojawił się ból jajników, okropny, niesamowity, to był ból ich 'obudzenia się', trwał 2 dni, pojawiła się owulacja i libido wzrosło, po prostu wreszcie , po tylu latach miałam ogromna ochotę na seks. Okres pojawił się o czasie i tak przez 3 mce, potem zanikł na 2 mce, przyjmowałam luteinę przez kolejne 3 i w tym momencie mija 1,5 roku, jak nie przyjmuję tabletek, owulację mam w terminie, okres również, wszystko wróciło do normy, więc jestem zaprzeczeniem najczęstszych teorii związanych z odstawieniem tabletek po długim czasie.

Gość gośćautorkaaa
Cześć dziewczyny, jestem już 4 dzień bez tabletek i jak na razie codziennie boli mnie głowa :( straszne, bo nie mogę pracować bez naszprycowania się ibupromem ;(

Gość laura_1988
ciąża! :P

Gość gość
Też mnie bolała głowa po odstawieniu tabsów...

Gość AgataJABLONKO
Jak odstawiacie hormony od razu zacznijcie cos brac na cellulit bo bedziecie plakac! Ja dostalam od swojego ginekologa get slim cellulite http://www.rossmann.pl/Produkt/Noble-Health-Get-Slim-Cellulite-Redukcja-niedoskonalosci-skory-wystepowanie-cellulitu-45-szt,352846,4791,5539 ja kupuje w rossmann i jest maga! jedno opakowanie starcza na 1,5mc i bardzo male tableteczki :)

Gość sylwia015
ja miałam mega wysyp trądziku na całej twarzy i na plecach.. także nie polecam ale każdy organizm reaguje inaczej, znam osoby które w ogóle nie odczuły odstawienia tabletek... długo z resztą z tym trądzikiem walczyłam, ciągle wracał ale znalazłam tabletki iqface i postanowiłam wypróbować czy zadziałają cokolwiek no i jakie było moje zdziwienie kiedy po 2 miesiącach po trądziku nie został ani jeden ślad:D

Gość gość
U mnie też bez większej zmiany (po odstawieniu po 2 latach stosowania). Trochę większa ochota na seks. Ustąpiły dolegliwości wątroby.

Gość gość
łatwiej schudłam, przestałam mieć migreny i wahania nastroju. Same plusy :) teraz myślę o kupnie komputera cyklu do metody obj-term. Podobno jest skuteczna.

Gość gość
Ja odstawiłam po 9 latach, teraz mija ok. 1,5 roku odkąd nie biorę. Pierwsze 3-4 miesiące bez zmian, później pogorszenie stanu cery (przed braniem pigułek miałam rochę problemów z cerą, w czasie brania mniej), włosy wypadały bardziej niż zwykle, choć podczas brania też wypadały (chyba taka moja uroda...), teraz już wypadanie wróciło do "normy", okresy po odstawieniu co jakieś 2 miesiące, dopiero od ok. pół roku są w miarę regularne (co 30-33 dni), choć zdarzył się ostatnio cykl 6-tygodniowy:/ niestety hormony strasznie rozregulowują organizm, nie wiem czy jeszcze kiedyś do nich wrócę

Gość gość
gość 2016.03.20 łatwiej schudłam, przestałam mieć migreny i wahania nastroju. Same plusy usmiech.gif teraz myślę o kupnie komputera cyklu do metody obj-term. Podobno jest skuteczna. Ja moge potwierdzić ze jest. Od roku używam cyclotestu i ani razu się nie zawiodłam.