Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co dawac na sniadanie roczniakowi ktory niecierpi kaszy?

Polecane posty

Gość gość

I ma alergie na mleko :/ Pomocy.

Gość gość
jajeczniczkę, chlebek z serkiem białym, chlebek z pastą jajeczną, dobrej jakości kiełbaski na ciepło

Gość gość
jajecznica, kanapki wszelakie : z serem, dżemem, wędliną, awokado, naleśniki, omlet, płatki na mleku sojowym/migdałowym

Gość gość
A co lubi jeść? Jaką kaszę podawałaś? U mnie było tak, że dziecko nie chciało jeść rzadkich kaszek, dopiero takie gęste smakowały. Gotowałam kaszę jaglaną i dodawałam owoce i wszystko blendowałam i tak przygotowaną kaszę wcinał. U nas do tej pory nie podaję mleka, ale spokojnie podaję jogurty, kefir po nich dziecko nie ma żadnych objawów alergicznych. Nie mogę też podawać za dużo nabiału, czyli ograniczam się do raz dziennie. Z innych potraw na śniadanie: jajecznica, naleśniki ( zamiast mleka możesz podać tzw. mleko roślinne np. jaglane), kanapki z różnymi pastami, wędliną, placki z mannej, omlet. Tam gdzie jest konieczne mleko podajesz mleko roślinne. Spokojnie możesz zrobić je w domu. U nas sprawdza się jeszcze jeden przepis: gotuję kaszę np. jaglaną dodaje owoce i rozgniatam. Robię bardzo gęstą kaszę. Potem lepię z tego kulki i obsypuje np. wiórkami kokosowymi, zmielonymi migdałami lub same podaję. Może twojemu dziecku posmakuje tzw. mleko roślinne. Możesz dosłodzić je daktylami. Moczysz takie rozgniecione daktyle przez noc a potem dodajesz "miksturę". A potem dodać płatki czy inne dodatki.

Gość gość
upiecz schab i na kanapeczki