Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żeby mniej przytyć

Polecane posty

Gość gość

w ciąży co robiłyście, jakiś sport, dieta, ograniczenie niektórych produktów itp. Nie to żebym była jakaś świrnięta, wiem, że zdrowie mojego dziecka najważniejsze ale dobrze by było nie stać się hipopotamkiem

Gość gość
Nie znasz się! Duże jest piękne! :-)

Gość gość
A ja nic nie robilam i przytyłam 7 kg. No właśnie strasznie zaluje , że nic nie robilam bo wazylam prawie 70kg. A jakbym się ruszała było by lepiej ale juz mam to za sobą. I masz racje zdrowie dziecka jest najważniejsze. Możesz ćwiczy tak ''delikatnie'' no i oczywiście zdrowo się odżywiać a to tez pomoże ;) byle nie glodzic ;)

Gość gość
basen, basen i jeszcze raz basen, to super sprawa dla naszego obciążonego słodkim ciężarem kręgosłupa. Pływaj kiedy możesz ale profilaktycznie jako ochronę przed szkodliwymi patogenami zastosuj probiotyki ginekologiczne np. polecany przez mojego gin. provag.

Gość gość
W ciąży wykluczyłam z diety sery pleśniowe, wędzone ryby i słodycze. Przez całe dziewięć miesięcy chodziłam na basen i na długie spacery. Przed wyjściem na basen okolice intymne smarowałam provag żelem, w celu ochrony przed infekcjami moczowo - płciowymi. Przytyłam 10 kg, po porodzie karmiłam piersią, już w drugim miesiącu wróciłam do swojej poprzedniej wagi. Myślę ze *******ał na to duży wpływ i oczywiście karmienie piersią.

Gość gość
Ja przytyłam 20kg w ciazy :) juz dzien po porodzie 12kg mi spadlo. Ale jesli w Twojej rodzinie kobiety po ciazy byly bardzo otyle to dbaj o linie nawet w ciazy.

Każda przyszła mama w ciąży powinna przytyć. Rzecz w tym, by mieściło się to w normie. Jeśli przed ciążą miałaś prawidłową masę ciała, to do porodu powinnaś przytyć od 11,5 do 16 kg. W pierwszym trymestrze przyrost masy ciała na ogół wynosi od o,5 do 2kg, a w kolejnych jest szybszy. W I trymestrze zapotrzebowanie na energię nie zmienia się, w II wzrasta o 360kcal a w III o 475kcal. Dieta przyszłej mamy musi być urozmaicona, odżywcza, pełnowartościowa, by dostarczyć wszystkich niezbędnych składników odżywczych sobie i dziecku. Pozdrawiam!