Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szczepcie MMR ostrzegam

Polecane posty

Gość gość
po roku 80 była i odra i różyczka i każdy był na to szczepiony, czy chciał czy nie, bo się kiedyś nie pierdzielili z rodzicami tak, jak teraz

Gość gość
Moje dziecko ma prawie 2 lata i też odwlekam MMR, boję się tej szczepionki panicznie. Też w moim otoczeniu mam przypadek ciężkiego NOP-u. Wszystkie pozostałe szczepienia miał w terminie. Teraz chciałabym go zaszczepić czwartą dawką DTP (u nas Infanrix), ale nie wiem jak to zrobić z pominięciem MMR. Czy którejś z Was się to udało? (Zaszczepić na coś innego, mimo braku szczepienia MMR?)

Gość gość
Znalazłam w internecie kalendarz szczepień z lat 60 ;) fakt faktem,że kiedyś szczepienia rozpoczynały się w 3 m-cu i były pojedynczo podawane,pomijając gruźlicę od 4-15 dnia po narodzinach.

Gość gość
Mój 12-letni kuzyn jest autystykiem, jego mama też powiazala ta chorobę z mmr. Dlatego młodszego syna nie szczecina, mały obecnie ma 5 lat i od 2 lat diagnozę autyzm wczesnodzieciecy.

Gość gość
Współczuję siostrze :( ostatnio na FB przeczytałam wypowiedź ojca,który stwierdził,że autyzm został dziecku wszczepiony wraz z szczepionką,bo nie jest to przecież choroba genetyczna :/

Gość gość
gość dziś Acha..swinka, różyczka? a czy ktoś z Twoich walecznych znajomych przeszedł może odrę? Bo tak się sklada, że z tych 3 atrakcji odra jest najniebepieczniejsza. Też przeszłam w dzieciństwie świnkę i różyczkę i żyję. xx Ja przeszłam odre jako dziecko :) Zyje i mam sie swietnie. Mój syn , nie szczepiony MMR tez przeszedł odre jako 3 letnie dziecko. Zyje i ma sie swietnie. Mimo epidemi swinki w szkole-on nie zachorowal :) Szczepie dzieci na choroby smiertelne, ani swinka, a ni rózyczka nimi nie sa , z załozenia.

Gość gość
w latach 70 też szczepiono na odrę i ospę, praktycznie w tym samym wieku, co teraz MMR, kiedyś szczepionki były dużo bardziej zanieczyszczone, a nie było takiej paniki

Gość gość
Powiem Wam tak: jestem pielęgniarką w dużej warszawskiej przychodni i codziennie szczepimy kilkanaście dzieci. Niestety NOP występuje często i jest niestety ukrywany przez lekarzy i pielęgniarki szczepiące. Dostałyśmy przykaz z góry aby rodzicom szczepiących dzieci, którzy pytają o powikłania, mówić, że ich nie ma. To było polecenie służbowe aby nie zniechęcać rodziców, by przychodnia nie miała problemów z Sanepidem. Kontrole z Sanepidu bywają naprawdę uciążliwe (potwierdzam, bo nie jedną taką przeszliśmy już, pełno papierkowej roboty, mnóstwo czasu itd). Takie polecenie mają pielęgniarki, jak i pracujący lekarze. Także odradzam pytanie lekarza z 20 i 30 letnim stażem czy bezpiecznie jest szczepić, bo duża szansa, że wam nie powie prawdy. A powikłań jest naprawdę sporo i spotykam się z nimi na codzień.

Gość gość
autyzm jest genetyczną chorobą poczytaj sobie

Gość gość
15.39- bardzo wątpię w to, co napisałaś, poza tym, że NOP-y faktycznie występują

Gość gość
Być może wysunę śmiała hipotezę, ale wydaje mi się, że autyzm i zaburzenia neurologiczne to efekt skażenia środowiska. Pracuję w laboratorium ochrony srodowiska i nic nie ma tak toksycznego wplywu na układ nerwowy młodego organizmu jak pestycydy i metale ciężkie. Jakich związków najwięcej bada się w wodach przeznaczonych do picia? Metale i pestycydy wlaśnie.. Związki te uwiebiają kumulować się w tkance tłuszczowej, więc wyobraźcie sobie, co przyszła matka ma w sobie i ile tego towaru.

Gość gość
gość dziś Mogłabyś powiedzieć dokładnie jakie pestycydy? Ja miałam niestety w ciąży styczność z esbiotryną i boję się o autyzm właśnie:(

Gość gość
Koleżanko, nie panikuj. Chodziło mi raczej o przewlekły kontakt przez cale życie. Spożywanie żywności faszerowanej pestycydami i hormonami. Zauważcie, że kiedyś problemu autyzmu nie było. Stawiam na 3 opcje: - zmiana składu szczepionek - zamiatanie problemu pod dywan i chrzczenie dzieci łatką "niegrzeczne" - zmiana warunków środowiskowych właśnie

Gość gość
Ja się strasznie boję tego szczepienia i chyba się nie odważę zaszczepić... a czeka mnie dopiero za 10 miesięcy

Gość gość
ludzie, kobiety przestancie sie nakręcać napisała kobieta wyżej że w jej rodzinie jeden chłopak obecnie 5 latek ma diagnoze autyzmu bez szczepienia mmr wiec jak wasze dzieci będą mieć autyzm to będą je mieć bez względu na to czy sobie odwlekacie szczepienia lub nie