Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spadlo mi niemowle

Polecane posty

Gość gość

Czy zdazylo Wam sie kiedys, ze niemowle spadlo np z kanapy lub lozka?

Gość gość
tak ,z wózka mi syn wypadł ,miał jakieś 9 mc ,musisz jechać do szpitala koniecznie,trzeba zrobić tk głowy

Gość gość
Nikt bez powodu nie narazi dziecka na TK czy RTG. Obserwuj czy dziecko nie ma niepokojących objawów: nadmierna senność, wymioty it..Ma guza na głowie? Płakał od razu po upadku? Każdy prędzej czy później to zalicza...

Gość gość
zawinelas je w śliski kocyk :D

Gość gość
Plakal przez pol godziny a potem byl jak zawsze. Guza nie ma

Gość gość
Ile ma dziecko i z jakiej wysokości spadło?

Gość gość
tak, spadło z najapy na dywan..... byłam strasznie chora, to bylo male niemowle, po prostu usnelam z powodu choroby i nie sadzilam ze mi sie poturla. Płatał bo sie ledwo wystraszyl. Nic mu nie bylo, za chwile sie smiał. Zdarza sie, nie usprawiedliwiam sie, ale nie zostawilabym drugi raz dziecka ze mna na kanapie....pozdrawiam

Gość gość
Tak, jak mój maly mial 5 miesięcy i zaczął pełzać to spadł mi z łóżka. nie chciałam mu fundować rtg/tk. obserwowalam. plakal bardziej ze strachu niz z bolu, bo po 2 min juz sie smial. guzow nie bylo. 2 raz jak mia rok, to nie dopielam go w pasy w wozku. wrocilam po cos do domu, a on wstal, stracil rownowage i zapikowal glowa w grys. nie plakal dlugo, ale poniewaz guz wyskoczyl nieziemski, to zaliczylismy szpital i rtg

Gość gość
Dziwnie jakoś piszesz....:O no ile ma to dziecko i kiedy to się stało?

Gość gość
Dziecko ma 4 miesiace, spadlo z kanapy na cieniutki dywanik, wysokosc ok 60 cm.

Gość gość
to tak jak u mnie. Jesli chcesz byc spokojna idz z nim do lekarza/ szpitala/ albo lepiej prywatnie do lekarza, zeby cie te z osrodka nie obgadtwały / na wsiach tak jest/..... iidz z nim dla swietego spokoju

Gość gość
wystarczy lekarz prywatnie - pojdz

Gość gość
mi spadla z lozka jak miala 7 mcy i pojechalam do spitala zeby byc spokojna,na szczescie bylo ok

Gość gość
Jak 4 miesiące, to ja bym pojechała. Dla doroslego 60 cm to pryszcz, ale dla takiego malca to dużo

Gość gość
Nie denerwuj sie, dorosły człowiek jak upada to sie spina, niemowleta i małe dzieci upadaja jjak nieprzytomni czyli nie zrobią sobie zbyt krzywdy, upadek niemowlaka do 50 cm jest, ze tak powiem w miarę bezpieczny, oczywiście zależy na jaka powierzchnie. Zobacz czy ma guza i obserwuj.... Prawdopodobnie nic jej nie będzie, moja tez spadła jak miała 7 miesięcy.

Gość gość
Nieprzytomni czyli maja bezwladne i rozluźnienia ciała, co jest lepsze przy upadku.

Gość gość
Dzieki, pojde w poniedzialek do lekarza, mam nadzieje, ze vedzie ok

Gość gość
mi mój roczniak w nocy spadł z łóżka, przeszedł przeze mnie przez sen i później jak się przekręcił to usłyszałam jak spadł, wstał, popłakał ze 2 minuty i poszedł spać znowu, nic mu nie było

Gość gość
nie chce nikogo straszyć, ale zaliczyłam z dzieckiem pobyt na chirurgi dziecięcej, 2 msc dziecko spadło z kanapy na dywan i miało pękniętą czaszkę. Drugie 4msc też spadło z 60cm i tez miało pękniętą czaszkę a zachowywało się po urazie normalnie Także nie ma reguły

Gość gość
Dlaczego nie przewidujecie? Żadne z moich dzieci nie spadło a mam hiperaktywne. Chodzace może się gdzies tuknac bo nie wszystko się przewidzi ale to akurat MOZNA.

Gość gość
Ja swoje dawno odchowałam ale do dzis pamiętam słowa ciotek, że każde spaść musi. Moje też spadło. Ma 35 lat i nic mu nie dolega:)

Gość gość
to ja pisałam o pobycie na chirurgi dziecięcej Podałam przykłady dzieci z sali obok nie swoich dzieci My byliśmy na obserwacji