Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

500 zł na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Nie lepiej za tą kasę wybudować żłobki/przedszkola i matka w tym czasie zarobi sobie te 500, jak nie więcej?

Gość gaajowy
ty myślisz że te 500 to taki kosmiczny socjal? Poczytaj sobie co np. taka zła Rosja wykłada na dzieci. U nas lepiej zabrać dziecko rodzicom bo mało zarabiają, oddać rodzinie zastępczej i dopiero wp*****lać kasę na utrzymanie tego dziecka.

Gość gość
gaajowy Zauważ, że i tak mamy pełno różnych zasiłków, niezasiłków, a zamiast dawać kolejną kasę, lepiej byłoby to zainwestować w przedszkola, bo prawda jest taka, że nawet przy 500+ ludzie nie będą się rozmnażać (nie mówię o patoli, bo to co innego), bo brakuje właśnie żłobków/przedszkoli i stabilnej sytuacji materialnej. Więc gdyby zainwestować w przedszkola, to rodzice mieliby większą swobodę w podjęciu pracy i dopiero wtedy ewentualnym myśleniu o kolejnym dziecku.

Gość gaajowy
noto wymień mi te inne zaśiłki. Bo ja jak miałem czworo na wychowaniu to rodzinne mi odebrali bo parę złotych na osobę przewalało.

Gość gość
11:01 Nie wiesz, jak dobrze robisz dla świata, że się nie rozmnażasz, tępaku :)

Gość gość
gość dziś Zatem idź teraz do swojej mamy i ją opieprz, że nie miała kasy na wyskrobanie cię :)

Gość gość POpieram
lepiej zamiast orlik w każdej gminie powinno być przedszkole w każdej gminie

Gość gość
Jest ktoś w temacie ,może ktoś mi podpowie .Mam dwóch synów jeden właśnie skończył 18 lat drugi jest młodszy ma 10 lat .Czy na drugiego syna otrzymam te 500+ czy to w ich mnie maniu mam jedynaka i nie mam prawa do tego dodatku??/

Gość gość
nie dostaniesz na młodszego jeśli twój dochód na osobę w rodzinie przekracza 800 zł.

gość 2016.02.27 gaajowy Zauważ, że i tak mamy pełno różnych zasiłków, niezasiłków ... Oczywiście,że mamy. Dla meneli,którzy stugają wariatów,schizofreników i nie wiem co jeszcze. Rodzinom się nie pomaga - dzieci zabierane są od kochających rodziców,którzy nie dysponują wystarczającą ilością gotówki.Ów dziateczki trafiają do rodzin zastępczych,które na utrzymanie tych oto dzieci otrzymują okrągły tysiąc.

Gość gość
Na młodszego dostaniesz. starszy do kiedy się uczy i jest na twoim utrzymaniu do 25 r. zycia też wlicza się do dochodu rodziny.

Gość gość
Nie, lepiej wybudować Orliki!