Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodatek mieszkaniowy

Czy miałyscie robiony wywiad srodowiskowy przy wniosku o dodatek mieszkaniowy?

Polecane posty

Jak to wyglada?Zlozylam wniosek ponownie i przyszlo pismo,ze przyjdzie pracownik socjany.Dziwi mnie to poniewaz korzystam kilka lat z dodatku i nigdy nie bylo zadnego prawownika socjalnego. Jak wyglada taki wywiad?Czy pyta tez sasiadow?

Nikt?

Gość gość
Ja nigdy z tego nie korzystałam wiec nie pomogę w tej kwestii.

Oki:)Tak mnie zastanawia czy ta babka będzie zaglądała po szfach,lodówce.Mieszkanie mam ładnie urządzone,sprzęty typu telewizory.nowa lodówka,pralka itd

Gość gość
Może,ktoś doniósł na Ciebie,u mnie nikogo nie było jeszcze

A długo pobierasz dodatek?Składasz papiery raz na pol roku?

Gość gość
Na wywiadzie pracownik da ci do wypełnienia oświadczenie majątkowe i w zasadzie to wszystko. Chyba, że coś ściemniałaś i ktoś na ciebie doniósł.

Gość gość
O proszę! Sprzęty masz nowe i mieszkanie ładnie urządzone a po kasę wyciągasz rece?

Gość gość
Przecież dziewczyna napisała, że ma nową pralkę i lodówkę tylko, przecież takie rzeczy sa potrzebne w każdej rodzinie, a lepiej mieć nowe niż jakieś stare, które zeżrą więcej prądu w ciągu roku niż by za nowe zapłaciła. Autorko Jeszcze zależy ile masz tych telewizorów skoro użyłaś liczby mnogiej, bo jak plazma w każdym pokoju to faktycznie ktoś mógł cie podkablować i może to nie za dobrze wyglądać dla takiego pracownika. Ale spoko, po szafach ci nie będa grzebać, chyba że mają nakaz przeszukania :)

Gość gość
Ja składałam 2 razy na dodatek, jestem po rozwodzie, sama z dzieckiem i każdy grosz się liczy. Nie było nikogo na wywiadzie. Z tego co wiem, przychodzą jak się składa na zasiłek celowy i okresowy, ale ja się na to nie łapię, przekracza mi dochód, więc z doświadczenia własnego nie powiem.

Lodowke mam nowa od 2 miesiecy,poprzednia miała 20lat(naprawde) i padla po prostu.Pralke tez mam nowa bo poprzednia po 20latach tez padła.Wczesniej wszystko zostawiła mi mama Ale jesli dzis mam byc zebrakiem za 200zl to dziekuje:)Bo tyle mam tej doplaty.I to chyba z kasy mopsu nie idzie

Gość gość
A jaki jest prog dochodowy do dodatku mieszkaniowego

Mam 2 pokoje.Wlasnosciowe.Dostalam na start od mamy aktem sluzebnosci. W 1 pokoju telewizor 36cali-10lat,w drugim 32 cale-roczny

Gość gość
nikt z telewizorów nie będzie cię rozliczał. Nie są to rażące dysproporcje między tym co wykazałaś w deklaracji a stanem faktycznym. Zgodnie z ustawą wywiad może być wyznaczony do każdego wniosku o przyznanie dodatku, ale wcale nie musi

Zadzwonie tam bo dzis mial byc ten wywiad a ja musze isc do pracy.Mama im drzwi nie otworzy a poza tym to chyba ja musze byc.

Gość gość
Pracuje sprzety ma nowe miej godnosc i nie wyciagaj lapy po 200zl

Gość gość
A niby dlaczego ma nie wyciągać skoro jest ustawa i jej się należy bo spełnia kryterium :-D tak czytam tą kafeterie i nie wierzę każdy by ciągnął ile wlezie jak by mógł ja mieszkam w uk i polki tu są znane z rodzenia dzieci i zasiłków które z resztą mają być teraz ukrócone heheheh a tu proszę proszę płace w polszy każdy wie jakie są zasiłki też ;-) ale nie wy wszystkie święte na socjal macie wyje/bne nie martwcie się wasi ciapaci przybysze chętnie wezmą kasę której wy nie chcecie i się brzydzicie hehe

Godnością głodu nie zaspokoje.Nalezy się bo spełniam wymagania wiec dlaczego mam nie korzystać.Lepiej Wg Ciebie zadluzyc mieszkanie?Samego czynszu z woda mam 600zl wiec place tylko 400zl.Pieniadze na dodatki mieszkaniowe idą z innej puli tzn nie z opieki społecznej wiec nikomu nie zabieram.Zadzwonilam i kobieta powiedziała,żebym pr,uszka do niej skoro nie mogę się zwolnic z pracy w tych godzinach,w których ona robi wywiady po domach.

Gość gość
Nikogo nie było nigdy a korzystam od prawie dwóch lat..

Gość gość
Jak nie stac na taki drogi czynsz to na mniejsze isc.

Gość gość
Na dodatek mieszkaniowy jest wysoki próg dochodowy bo nieco ponad 1tys zł na osobę. Jak na polskie warunki to dużo. Dużo ludzi tez to pobiera ale się nie przyznaje.

Gość gość
Dla osoby zarabiającej 1500zł mieć a nie mieć 200zł to dużo. Każdy by wziął sobie 200zł gdyby na chodniku leżało. Spełnia warunki wiec może korzystać z tej ulgi.

Gość gość
autorko mniej gdzieś wredne wszystkowiedzące one tu na Ciebie jadą a same do mopru co tydzień gonią po zasiłki :-)

Gość gość
A niby dlaczego ma nie wyciągać skoro jest ustawa i jej się należy bo spełnia kryterium smiech.gif tak czytam tą kafeterie i nie wierzę każdy by ciągnął ile wlezie jak by mógł ja mieszkam w uk i polki tu są znane z rodzenia dzieci i zasiłków które z resztą mają być teraz ukrócone heheheh a tu proszę proszę płace w polszy każdy wie jakie są zasiłki też oczko.gif ale nie wy wszystkie święte na socjal macie wyje/bne nie martwcie się wasi ciapaci przybysze chętnie wezmą kasę której wy nie chcecie i się brzydzicie hehe xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Też mieszkam w UK jakoś nie widzę tych milionów z zasiłku na moim kącie oprócz 20 Funtów co tydzień na dziecko wow nie każdemu się kasa należy trzeba spełnić kryterium dochodowe. Jakbym miała żyć za 16 tys. funtów rocznie i czekać na zasiłki to bym zdechła razem z rodziną z głodu.

Dzięki dziewczyny za wsparcie.Nic nie będę zamieniała bo to tylko 2pokoje a nie pałac 500m.kw.