Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy bycie dziewicą w wieku 22 lat to wstyd?

Polecane posty

Gość gość

według mnie nie, traktuje seks po prostu poważnie ale nie wiem jak inni to odbierają czy warto czekać?

Gość gość
Żaden wstyd być dziewicą w jakimkolwiek wieku... Wstyd to się upijać a potem dawać każdemu.

Gość gość
Tylko, że faceci uważają za jakieś dziwne takie stare dziewice.

Gość gość
Nie do końca się zgadzam, a jestem facetem. Chodzi o zgoła co innego. Chodzi o to, jak kobieta traktuje siebie i swoje dziewictwo właśnie. Jeśli dziewictwo kobieta traktuje jako swoją porażkę, frustrację, kompleks itp to widać na zewnątrz. Mianowicie, dziwaczeje i zachowuje się odpychająco. To samo ma przełożenie wobec mężczyzn bez inicjacji seksualnej. Wszystko to subiektywny punkt widzenia, Twoje własne podejście do tego tematu. Poza tym, czy kobieta bądź mężczyzna mają wypisane na czołach "jestem dziewicą/prawiczkiem"? No właśnie, niektórym się wydaje, że tak i tak się zachowują. Stąd nieśmiałość, wycofanie itd. Uwierz mi, piszę to jako doświadczony mężczyzna. Znałem i znam kobiety, które zachowywały się bardzo prowokacyjnie, robiły wrażenie femme-fatale, a okazywały się być dziewicami. Spotykałem też takie, które wydawały się być aspołeczne, wycofane, zalęknione, a były bardzo pewne siebie w łóżku. Mam nadzieję, że mój "wywód'' pozwoli Ci spojrzeć na to z nieco innej perspektywy. Pamiętaj, dystans do wszystkiego, do siebie przede wszystkim. To podstawa zdrowia psychicznego. Pozdrawiam, Stan.