Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CharyzmA

BARDZO TWARDA KuPA

Polecane posty

Witam. Od roku praktycznie codziennie mam bardzo twarde k*py. Choruję przewlekle na Zapalenie Trzustki, a przy tym mam dwudzielność trzustki. Mój główny problem jest taki że przy tej chorobie, mam dostosowane kilka diet (trzustkowa, i do wątroby) . Jak wspominałam wcześniej codzień mam bardzo twarde k*py . Dosłownie niczym nie da się ich zmiękczyć :( Przy ich oddawaniu czuję ogromny ból (przy końcu) i praktycznie zawsze mam plamienie na papierze. Żadne diety, herbatki ani leki mi nie pomagają. Aktualnie codziennie biorę FORFLAX w saszetkach co by załatwiać się codziennie. Aktywność też nie daje efektów.Czasami celowo staram się zatrzymać to na kilka dni z obawy przed bólem :( byłam 3 dni w szpitalu, ale nie powiedziano mi tam niczego konkretnego, po prostu miałam przez 2 dni robione lewatywy i zostałam wypuszczona z nową dietą. Stosowałam i nadal ją stosuje natomiast zupełnie zero zmian. Dalej ogromny ból i cierpienie psychiczne. Czy któraś z was to przechodziła? Czy może którejś z was coś nareszcie pomogło? Proszę o pomoc, bo wykańczam się psychicznie:C A i mam 17 lat. Proszę potraktujcie to poważnie

Gość gość
Ciężka sprawa. Takie sprawy reguluje eię dietą ale ty masz dietę ze względu na chorobę więc trudno ci coś doradzić żeby ci nie zaszkodzić. Dobrze by było, żeby twojej diecie przyjrzał się lekarz dietetyk. Jak tak dalej pójdzie nabawisz się hemoroidów albo szczeliny o***tu o ile już nie masz. Masz pewnie dietę ubogoresztkową a w sprawie kupy bogatoresztkowa przydałaby się. Spróbuj pić więcej i całkowicie cukier odstawić lub do minimum ograniczyć, zwiększyć liczbę warzyw dozwolonych przy chorobach trzustki.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Jeśli ma dolegliwości małe dziecko, oznacza to że rodzic powinien popracować nad sobą. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Gość gość
Rób sobie lewatywe kiedy czujesz ze ci się chce, ale nie taka jak w szpitalu tylko płyciej, małą gruszką. Ciepłą wodą. Wiem co mówię niestety. Czarna kawa z rana pogania, Próbowałas?

Gość gość
Jeśli dieta jest odpowiednia a tak się dzieję to najwyraźniej pijesz za mało wody i to musisz zmienić, dobrze robią też środki takie jak dicopeg, doustne które łagodnie oczyszczają cały układ pokarmowy.