Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście myślaly jakby facet nie odebrał 10 telefonów

Polecane posty

Gość gość

Bo na przykład miałby poważny problem a kobieta dala by mu do zrozumienia ze ma sobie radzić sam. Czy w takiej sytuacji ona ma prawo być zła o to?

Gość gość
On ma problem, mówi jej o tym. Ona słysząc o jego problemie każe mu radzić sobie samemu. On przestaje odbierać od niej telefony. Dobrze zrozumiałam? Jeśli tak, to pomyślałabym sobie, że się obraził. Że jest mu przykro i nie ma przez to ochoty na kontakt z tą kobietą. Że się na niej zawiódł. Że jest zajęty rozwiązywaniem problemu, bądź szukaniem rozwiązania i nie odbiera, bo nie ma czasu, siły, bądź dlatego, że skoro kazała mu radzić sobie samemu, to on teraz chce się uporać z całym problemem bez jej pomocy, obecności, towarzystwa.

Gość gość
Dobrze zrozumiałaś. Ale pytanie czy ona ma prawo się czuć pokrzywdzona i zła po czymś takim.

Gość gość
Moim zdaniem ma takie prawo. Pomyśl sobie, jak Ty byś się poczuła, gdybyś miała problem, powiedziała o tym partnerowi, a on nakazałby Ci radzić sobie z tym samej. Mi byłoby cholernie przykro. Poczułabym się olana, odrzucona, nieważna. Bo jakbym była ważna, to chciałby mnie wspierać. Może on poczuł się podobnie?

Gość gość
A sory, przeczytałam, czy on ma prawo się czuć pokrzywdzonym. Jeśli o nią chodzi, to raczej ona nie ma prawa. Może czuć co najwyżej, że powinna go przeprosić. Jak się kumuś sprawai przykrość, to nie powinno się mieć pretensji o to, że ta osoba tuż po tym nie ma ochoty na kontakt.

Gość gość
No nie o to mi chodzi to wydaje się jasne. Chodzi mi o to czy ona może mieć mimo tego że postawiła go w takiej sytuacji żal do niego o te nieodbieranie telefonów.

Gość gość
dzwoni się raz nieważne jaka sytuacja jeśli ktoś chce to oddzwoni

Gość gość
Ok dzięki za odpowiedzi