Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przytulas

Czy mozliwe ze sie udalo?

Polecane posty

Gość Przytulas

Witam chcialam zapytac i uslyszec opinie. W tym cyklu staralismy sie z mezem o dzidzie cykle mam 27-28 dniowe. Jednak ostatni byl 31sni tylko ze wzgledu na to ze okazalo sie ze mialam cyste czynnosciowa ale juz jej nie ma wchlonela sie. I tak po okresie 8dc 10dc 11dc 14dc i 15 dc byly przytulanka jak myslicie jaka szansa na dzidzie???

Gość gość
szansa zawsze jest...ale nie napalaj się...

Gość gość
szanse są takie same jak w przypadku zdrowej pary współżyjącej w dni płodne.

Gość gość
ja już jestem po wielu cyklach, gdzie czułam owulację, był seks kiedy trzeba i ciąży dość długo nie było...na logikę aż niemożliwe, bo my zdrowi, a jednak, tu logika często jest rozłożona na łopatki...

Gość gość
Ja miałam kilka lat takich starań gdzie my zdrowi, owulacja wyznaczana na podstawie obserwacji śluzu i temperatury, z cyklem wszystko w porządku z nasieniem też, a dziecka nie było. Dopiero się trafiło jak daliśmy sobie spokój z dzieckiem.

Gość gość
gość 10:53...> Jak ci się udało wyluzować? :)

Gość Przytulas
Ciekawi mnie tylko czy ten cykl bedzie takiej dlugosci jak zwykle czyli 27-28 dni bo jesli bedzie dluzszy to raczej lipa:(. Nie napalam sie poprostu bede czekac do dnia spodziewanej i zrobie test zeby sie nie rozczarowac. A ma ktos podobnie ze ma takie cykle jak ja i w ktorym dniu sie udalo???

Gość gość
a czujesz po śluzie, albo jakiś ból? przy takich cyklach możesz mieć owulację i 17 dc...ja mam cykle 25-30 dni, a owulację często 16 tc, mimo że cykl np. wychodzi 26 dni...

Gość Przytulas
Wiesz 14-15 dnia cyklu sluzu bylo sporo poprostu sie ze mnie wydobywal i byl przezroczysty i rozciagliwy i probowalismy do tego mialam klucie jajnika i lekki bol brzucha a dzis spokoj jest ale taki bialy i mleczny. Piersi nie bola raczej lekko swedza. Tylko sie zastanawiam czy po tej cyscie i zastosowaniu duphastonu na wywolanie cykl mi sie nie poprzestawia zawsze mialam jak w zegarku. Niby zdazylam wybrac zaledwie 4 tabletki i okres dostalam wiec przerwalam. Jak bylam na katroli cysty nie bylo a ja zapomnialam zapytac o woulacje kiedy moge miec i jak pecherzyk:(

Gość gość
to pewnie miałam owulkę 14, 15 dnia cyklu...jak po cyście ani śladu, to cykle raczej będziesz miała normalny, powodzenia! :D a jak się nie uda, to radzę chociaż do 18 dc próbować ;)

Gość Przytulas
Dzieki za rade tylko maz, nie zawsze w domu. To proponujesz zeby dzis tez zadzialac? Mam nadzieje ze sie uda mam juz coreczke :) i mam nadzieje ze bedzie ok. Tylko jakos nie mialam tak zeby mnie piersi bolaly na owulacje nigdy nie wiem kazda ma inaczej. Tylko sie zastanawiam kiedy test zrobic patrzyc na ostatnia miesiaczke co mialam cyste 31 dni czy wczesniejszy 27-28?

Gość gość
jak już masz mleczny śluz, to płodnych ;), chodzi mi bardziej o sytuację, jak masz dość długo płodny śluz, może go nawet prawie nie być, a owulacja jest i np. wydaje ci się, że owulka była 14 dnia, a w rzeczywistości może być i 17 dnia, powiedźmy, a wy współżyliście 14 dnia, no i już małe szanse że do 17 dnia nasienie dotrwa... no ale ja miałaś 2 dni wyraźnie więcej, to to był prawie pewne że szczyt płodności, tak masz w każdym cyklu? ja bym poczekała conajmniej do 28dc...

Gość gość
*to po płodnych ;)

Gość Przytulas
Wspolzylismy 8dc 10dc 11dc 14dc i 15dc boje sie ze moglammiec 12-13 a nic nie bylo bo maz byl chory

Gość Przytulas
Wspolzylismy 8dc 10dc 11dc 14dc i 15dc boje sie ze moglammiec 12-13 a nic nie bylo bo maz byl chory

Gość Przytulas
Wspolzylismy 8dc 10dc 11dc 14dc i 15dc boje sie ze moglammiec 12-13 a nic nie bylo bo maz byl chory dzis jest 17dc i nie wiem juz sama czy dalej probowac? Przewaznie zawsze mam taki sluz w polowie no ale czasami jest go mniej. Tempki nie mierze

Gość gość
a miałaś jakies USG potwierdzające że owulkajest 14, 15 dnia?

Gość Przytulas
13dc bylam na USG czy ta cysta jest i z tego szczeacia ze jej nie ma zapomnialam zapytac:(:( mowilqm tylko ze sie starac bedziemy a moj gin gdyby przez pol roku sie nie udalo to prosze przyjechac. Sama zawalilam jak nie wiem:(

Gość gość
jak wiadomo największe szanse za zajście są ok. 24 h przed owulacją...no i z tego mi gin mówił, to różnie z czasem życia jajeczka, są nawet kobiet których jajeczko żyje tylko pół godziny...także jak jest seks 3 h po owulacji, super śluz itp, to już może być za późno...

Gość gość
no ale też sam mógł coś powiedzieć, czy widzi rosnące jajeczko, jak duże jest...oj spokojnie najwyżej będziecie w następnym cyklu działać :)

Gość gość
A ja wczoraj ok 18 uprawialam seks, a dziś od rana owulacja. Jaka szansa na ciążę. Dodam że owu miałam mieć za pięć dni

Gość Przytulas
No wlasnie mi sie tak pomieszalo ze zapomnoalam zapytac a on mogl od siebie cos wydusic wkoncu sie ceni i wizyta 150zl. No zobaczymy czyli polecasz testowac 28dc. Dzis pomylilam mam 18dc nie 17 takze dzis to chyba i tak nic z tego troche pozno:( oby soe udalo

Gość gość
A ja wczoraj ok 18 uprawialam seks, a dziś od rana owulacja. Jaka szansa na ciążę. Dodam że owu miałam mieć za pięć dni To jak ją w końcu wyznaczasz tą owulację?

Gość gość
mam specjalną aplikację w telefonie. generalnie się sprawdza.

Gość gość
po pierwsze od przytulania w ciaze sie nie zachodzi po drugie odpusc bo za bardzo sie spinasz -czekaj do terminu okresu-zrob test, na razie to jak wrozenie z fusów, stwierdzenie u ciebie ciazy

Gość gość
nie jest to skuteczna metoda, bo opiera się na kalendarzyku. Dużo lepszym rozwiązaniem byłyby testy lh albo jeszcze lepiej tester na slinę np Afrodyta.