Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamulkaa567

Moja córka sie zakochala

Polecane posty

Gość Mamulkaa567

Mam 12letnią córkę (skończyła w styczniu 12 lat). Ostatnio zaczęłam się o nią martwić. Zauważyłam, że córka się odchudza-nie je kanapek w szkole, odmawia kolacji czy obiadów, zaczęła intensywnie ćwiczyć. Osiąga też gorsze wyniki w szkole, nie chce się uczyć do sprawdzianów. Chodzi zamyślona. Przeczytałam jej pamiętnik (wiem, źle zrobiłam ale nie chciała ze mną rozmawiać). Napisała że się zakochała. Co mam zrobic?

Gość gość
Autorko a rozmawiałaś z nią już o antykoncepcji? Może jakaś wizyta u ginekologa i kupienie jakiejś formy antykoncepcji. Lepiej nie tabletki bo jest za młoda ale prezerwatywy powinny być odpowiednie dla niej i dla jej partnera seksualnego.

Gość gość
To, że się zakochała to nie znaczy od razu, że bedzie sie bzykać! ludzie... Jak nie chce gadać to trudno. Może zakochała się bez wzajemności i jej głupio przed matką. Powiedz jej te pierdoły co tam się zawsze mówi: zawsze mozesz na mnie liczyć, pogadać, nie bede cie oceniać, itd. A potem przejdź do gadki o zdrowiu. Zaproponuj, że skoro chce lepiej wyglądać to możesz iść z nią do dietetyka i zrobi jej super indywidualną diete tak jak mają gwiazdy itd. A dietetyczka jako autorytet w tym temacie jej wytłumaczy, że niejedzenie to samo zło. A sport to samo zdrowie ;) Za miesiac czy 2 jej przejdzie i wróci wszystko do normy. Dziewczynki w tym wieku szybko się "odkochują".

Gość Mamulkaa567
Tylko, że ona jest strasznie chuda... A to jej "zakochanie" trwa już prawie rok, z tego co przeczytałam w jej pamiętniku.