Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy powinnam przytyć?

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Mam 15 lat i przy wzroście 170 waże 44 kg. Od dziecka zapowiadałam się na tzw. Kluseczke xd dlatego już od podstawówki postanowiłam schudnąć. Teraz kiedy jestem naprawdę chuda puerwszy raz w życiu podobam się sobie. Jem co chcę i ograniczam tylko jedzenie słodyczy. Niestety prawie wszyscy wokół mnie (cała moja rodzina) każe mi przytyć.. Tak mnie dreczyli że postanowiłam dla nich przytyc te 3 kilo.. Bo wazylam 41kg a oni dalej to samo.. Nie ma mowy abym przytyla jeszcze (specjalnie). Teraz nie mam tak strasznych kompleksów i podobam się sobie. A to chyba dobrze że Ja jestem z siebie zadowolona.. Co mam robić?

Gość gość
Jeśli już od dzieciństwa masz z tym problemy i tak o to walczyłaś to nic dziwnego, że nie chcesz. Ale Twój obraz siebie jest nieco zniekształcony. Może poproś mamę, żeby poszła z toba na wizyte do dietetyka czy kogoś takiego, kto sie zna i Cie zbada. Ile powinnaś ważyć przy tym wzroście, ile masz tłuszczu w skórze itd. poczytaj sobie o tym. Wg. to trochę za mało i pewnie wyglądasz jak sucharek dlatego tak mówią. Uwierz mi, że jak przytyjesz jeszcze 5 kg to nadal bedziesz dobrze wygladać. Nie bedziesz już chuda, ale szczupła. A właśnie takie kobiety podobają sie facetom!