Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smerfiatka

Czy możliwa ciąża

Polecane posty

Gość Smerfiatka

Witam, przeszukałam rozne fora ale wolalabym uzyskac odpowiedzi na nurtujace mnie pytania na podstawie swojego przykladu. Muanowicie: Cykle mam raczej regulerne 29 dni, miesiaczka wystapiła 11 lutego, wedlug moich wyliczen dni plodne zaczely sie w niedziele, a test owulacyjny w srode wskazal dwie wyrazne kreski. I tak w niedziele wieczorem kochalismy się z partnerem, nastepnie we wtorek rano no i w srode troche sie piescilismy nie skonczyl we mnie ale po skonczeniu wszedl we mnie na chwile. I teraz pytanie czy moge byc w ciazy, kiedy najszybciej moge zrobic test z krwi, naprawde to wazne zebym nie musiala czekav do terminu spidziewanej miesiaczki.

Gość gość
To ty w końcu chcesz być w ciązy czy nie?

Gość Smerfiatka
Prosze o odpowiedz na pytanie a nie dociekanie czy chce czy nie chce bo to moja prywatna sprawa.

Gość gość
To sobie sama znajdź odpowiedź. Czyżby wyszukiwarka się zepsuła? :O

Gość gość
Zależy to od tego jaki masz test. Jak taki bardzo czuły które można kupic na necie to najwcześniej po 8 - 9 dniach od terminu owulacji. jak taki dostępny w aptekach i sklepach czyli od 25 ml to po 10 - do 12 dni. ale nie ma co się nakręcać i robić za wcześnie. Znaczna część zagnieżdżonych komórek się nie przyjmuje i nie kończy się ciążą.

Gość Smerfiatka
A jak jest z testem krwi? Nienjest dokladniejszy? Nie mozna go zrobic szybciej niz sikany?

Gość gość
można go zrobić szybciej niż sikany ale mniej niż 7 dni po owulacji nie ma sensu. Do zagnieżdżenia dochodzi między 6 a 12 dniem po owulacji i dopiero zaczyna rosnąc hcg. W dodatku na wynik też trzeba poczekać przynajmniej dzień bo zazwyczaj tak działają laboratoria. A jak trafisz na weekend czy święto to bez różnicy czy sikany.