Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja matka jest toksyczna

Polecane posty

Gość gość

I to naprawdę. Zastanawiając się nad swoim życiem doszłam do wniosku że od zawsze taka była. Nie mogłam bawić się z innymi dziećmi bo "one mnie nie lubiły", chociaż tak naprawdę to chodziło jej o to bym nie miała kolegów., mówiła mi zawsze "ty nie umiesz, nie potrafisz" zabijala w zarodku wszystkie moje zainteresowania. Nie mogłam czytać książek, grać w gry, wychodzić z domu. Krytykowała mnie i ponizala przy rodzinie i znajomych, potrafiła kazać mi się rozebrać do naga przy kilkunastu osobach a kiedy zaczęłam protestować nazwała mnie niewdzięczną kurwą. wychwalała moich rówieśników z rodziny pytając jednocześnie czemu ja taka nie jestem. Kiedy moje koleżanki z gimnazjum zaczynały się malować ja nie mogłam nawet popatrzeć na kosmetyki a kiedy kupiłam sobie podkład i tusz do rzęs zostałam zwyzywana od kurew. Potrafiła mi kupować 2 rozmiary za duże ubrania w nijakich kolorach. Kiedy zaczęłam sama na siebie zarabiać ona zażądała żebym oddawała jej pieniądze. Do tej pory pamiętam jak mi powiedziała " przecież ty więcej jak 200 zł na nowe bluzki nie potrzebujesz". Bardzo szybko uciekłam z domu ale jako osoba o niskim poczuciu własnej wartości i bez umiejętności społecznych szybko wpadłam w tarapaty. Ale to nie jest coś z czym sobie nie dam rady, najgorszy jest strach który matka we mnie zaszczepiła. Strach przed działaniem, porażką, życiem. Za każdym razem gdy mam pomysł słyszę w mojej głowie jej słowa, że nie dam sobie rady, że nic nie umiem Boję się wszystkiego co prowadzi do samodzielności i jednocześnie brak mi wiary we własną wiedzę, mądrość. Jak ostatnio dostałam pracę w branży około zawodowej ona stwierdziła że ja sobie nie poradzę. Nie dam rady jako sprzedawca w sklepie! Na szczęście poznałam wspaniałego faceta który pokazuje mi ze jestem mądra, dobra, wartościowa. Czego i wam życzę. Ten post to oczyszczenie żebym mogła się uwolnić od toksycznych myśli.

Gość gość
Radze Ci przeniesc Twoj post na watek: Toksyczna matka zatruwa zycie. Temat zostal zalozony na kafeterii kilka lat temu i w dalszym ciagu zyje. Tam sa setki wypowiedzi osob, ktore maja lub mialy takie matki jak Twoja.

Gość gość
Twoja matka jest nienormalna, powinnaś jej to wszystko twarz wykrzyczeć i uświadomić jej jaka jest beznadziejna i nie nadaje się na matkę po co cię urodziła, chyba po to żeby siebie dowartościować. Powinnaś to z nią załatwić, może kiedyś do tego dojrzejesz i jej wszystko wygarniesz i sprawisz, żeby poczuła się tak jak ty się czułaś wtedy zrobi ci się lżej. Nie bierz do siebie i pozbądź się tych zaszczepionych obawy, bo to nie prawda, to chora psychicznie osoba ci tak wmawia, bo sama czuje się gównem