Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szwagierka straszy,że kupiłam złe ubranka dla noworodka bo rozm.56

Polecane posty

Gość gość
Moja córka urodziła 3900 i w ubrankach 56 wyglądała jak parówka:) także nie przewidzisz, zobaczysz dopiero po porodzie

Gość gość
ja myślę, że szwagierka dobrze ci radzi. znam wiele dzieci, które w rozmiar 56 po prostu nie wchodziły, albo rzeczywiście chodziły bardzo krótko. lepiej mieć odrobinę za duże, niż za małe, a te większe przydadzą się na pewno. jak dziecko będzie bardzo małe to zawsze można dokupić 56, a 62 sobie poczekają i się nie zmarnują. widać, że po prostu nie lubisz szwagierki i dobrą radę przyjmujesz jak atak.

Gość gość
Mój synek urodził sie 50 cm, wiec na początku nosił rozmiar 50. Na 56 musieliśmy trochę poczekać. Tak od ok 3 mięs. Nosi 62.

Gość gość
Moim zdaniem trzeba kupić 56 i zabrać do szpitala te i 62. Przecież nie musi tych ubranek być dużo, 4 komplety wystarczą,potem zawsze można dokupić. Dziecko w za dużych ubraniach wygląda po prostu źle i jest też niewygodnie, np gdy podkurczy nóżki, to potem one wchodzą w jedną nogawke

Gość gość
Jak dla mnie to 3 komplety to i tak malutko :) W szpitalu zużyłam 5, przez 3 doby. Fakt, widziałam mamy które od urodzenia zakładały 62, dziecko ze stopami w okolicy kolan pajacyka i podwijanymi 2x rękawkami, w tych większych wręcz zaplątane były. Moje dziecko rozm. 56 (urodziło się tej długości) nosiło miesiąc, wystarczająco długo żeby kupić tyle zestawów ile jest potrzebne (na moje oko, minimum 10 dla wygody, ale miałam więcej, nieraz zużywał 3-4 na dobę, suszarki automatycznej nie mam a pralki też z pięcioma pajacykami nie puszczałam_). Autorkę rozumiem, hormony buzują i każdą pierdołą się człowiek przejmuje, ale wyluzuj, serio :) Usłyszysz jeszcze taką masę tego typu uwag i porad że osiwiejesz jeśli wszystkim się będziesz przejmować.

Gość gość
Ja na pierwsze dzicko kupowalam wszystko na 62 tak mi doradzali wszyscy. Jedynie jeden pajac i spiochy na 56. Corka urodzila sie 3kg i 54 dlugosci. W 56 sie topila. Dokupilam kilka sztuk na 56 bo 62 dopiero w 4 miesiacu zaczela nosic. Dostalam od siostry kilka ubranek 50 rozmiar i w tyc lh chodzila 2 miesiace byly na nia dobre. Syna natomiat urodzilam 3700 i 56 dlugi ale taka ma budowe ciala ze odrazu w 62 chodzil. W 56 sie nie miescil. Teraz ma 4,5 miesiaca i ma rozmiar 74. To cokupilas na 56 wystarczy terwz na 62 kupuj a jak urodzi sie male zawsze dokupizlsz 56

Gość gość
Jak masz po kilka sztuk, to nie dużo. Mnie też wydawało się, że rozmiaru 56 nie ma co kupować, ale wzięłam na wszelki wypadek kilka ciuszków. Synek urodził się 3800 i 54cm, nie był więc jakimś maleństwem. Nosił ten rozmiar w zależności od producenta ubranek 2-4 tygodnie. Gdybym kupiła mu od razu 62, to i tak musiałabym po porodzie wysłać męża po mniejsze, bo w tych się topił.

Gość gość
nie martw sie, ten rozmiar jestidealny dla noworodkow. ja kupilam dla dziecka rozmiar 62(0-3)( bo tez sie nasluchalam o malych ubrankach) to byly za duze, dopiero przed 3m zycia zaczelam to jej zakladac. dziecko ur 56cm i 3kg wagi. niczym sie nie przejmoj tak trzyamac.

Gość gość
Już widzę, jak autorka wychodząc ze szpitala biegnie po mniejsze ubranka, bo jej się dziecko w 62 topi a potem je pierze, prasuje i składa. A może te, co radzą jej nie kupować, polecą za nią do sklepu i przygotują ubranka. Autorko, dobrze zrobiłaś, że kupiłaś kilka kompletów 56. Większość dzieci z nich korzysta. A jeśli urodzisz giganta, to najwyżej zostawisz sobie dla kolejnego potomka, sprzedasz lub oddasz szwagierce, jak ona urodzi maleństwo a będzie miała tylko duże ubranka :p

Gość gość
Ja kupiłam i w rozmiarze 56 i 62 a od znajomych dostałam rozmiar 42 ( to dopiero malutkie)