Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przewlekły kaszel o 5 miesięcznego dziecka, co robić

Polecane posty

Gość gość

Mój synek od trzech miesięcy ciągle kaszle. Jest to kaszel suchy. Rozpoczął się bez żadnej infekcji. Byłam kilkakrotnie u pediatry. Osłuchowo zawsze było ok. Pierwszy raz stwierdziła ze to od nadmiaru śliny albo od palenia papierosów w otoczeniu, z tym ze u nas nikt nie pali. Kaszel się nasilał, więc ponownie wielokrotmie bylam u lekarza. Zapisała inhalacje z soli 3 razy dziennie i deflegmin. Stosowałam to pare tygodni i zero efektu. Następnie zapisałą syrop hedelix, również nic. Ostatnio powiedziała mi ze byłam u niej tyle razy a syn ani razu przy niej nie zakaszlał- chyba myśłi ze sobie wymyślam. Mimo to zapisała mi neddbud. Jak przeczytałam jest to steryd wziewny który likwiduje objawy... a nie przyczyne. Lekarka się zdenerwowała na taki argument i powiedziała dosadnie ze rozszerza on oskrzela i ulatwia odksztuszenie wydzieliny.... tylko ze kaszel jest suchy,. Ale dochodząc do wniosku ze to lekarz i wie lepiej zastosowałam go. Kaszel minał w okresie stosowania. Gdy przestałam powrócił. Niewiem co mam robic. Synek się bardzo męczy przy kaszlu, przerywa mu jedzenie. Budzi się w nocy. Może ktoś miał podobny przypadek?Dodatkowo ciągle jest spięty, rozdrażniony, marudny. Nagle wybucha placzem aż do bezdechu. Sprawia wrażenie jakby dorwał go nagły silny ból.Ta sama pediatra zdiagnozowała mu wzmożone napięcie mięsniowe. BYłam u dwóch neurologów i to wykluczyli. Na swoją rekę zrobiłam morologie. Wyszły podwyższone eozynoile- jak wyczytałam w necie wskazują one na alergie ( niema żadnych innych objawów) bądź pasożyty. Jutro niosę kał na badanie żeby to potwierdzić bądź wykluczyć. Lekarka na wynik morologi stwierdziła ze laboratorium ma zanizone normy, a za przyczynę kaszlu tym razem podała kurz w domu i kazała częściej sprzątac... z tym że kurzu jako tako niema bo sprzątam regularnie. Już sama niewiem w którym kierunku badać. Dodam ze lekarka jest ceniona z samymi dobrymi opiniami. Za tydzień do tego jest szczepienie i niewiem czy iść. Może ktoś mial podobny przypadek

Gość gość
Idź na dział macierzyński, tam ci któraś kafe-mamuśka doradzi, co pomogło u jej Brajanka czy innej Vanessy.

Gość gość
Pewnie alergia. Karmisz piersią?

Gość gość
Ewentalnie zbyt suche powietrze

Gość gość
Przez dłuższy czas również nie mogłam poradzić sobie z kaszlem mojego dziecka. Wybrałam się w końcu do medicus DCL, lekarze wykonali badania i znaleźli przyczynę. Teraz mamy spokój z kaszlem :) Polecam