Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martina26

ciaza biochemiczna

Polecane posty

Gość martina26

Witam, Mam do was pytanie, w poniedziałek dostałam krwawienie myślałam że to miesiączka ale okazało się ze poronilam 5 tyg ciąża biochemiczna... :-( Lekarz zlecił beta hcg wyszlo mi 1.1 czy ten wynik jest dobry? Druga rzecz która mnie niepokoi to lekarz powiedział ze powinnam krwawic przynajmniej tydzień.. A jak nie to do szpitala i łyżeczkowanie, A mi krwawienie juz ustaje.. Nie wiem co robić nie chce mieć zabiegu, a nie słyszałam jeszcze żeby ktoś kto poronil w 5tyg miał zabieg

Gość gość
Ale jakie mialas wczesniej bhcg? Bo 1'1 nie oznacza ciazy, ja mialam 3razy biochemiczna, bhcg dochodziło do 1000 ,potem krwawienie i beta spadala, czasem 2tyg trwalo zanim spadla do zera. Nigdy nie mialam łyżeczkowania, plamilam normalnie jak na okres. Kochana na tym etapie to nie ma co lyzeczkowac. W moim przypadku ciaze biochemiczne byly powodem niedoczynności tarczycy.tsh mialam piekne w granicach 1 ale ft4 bylo przy dolnej granicy normy(jeszcze w normie) tylko ,ze wciazy dziecko podbiera hormon t4 od matki .Mam synka z 4tej ciazy, wystarczylo brac thyrex.

Gość marika260
Nie miałam wcześniej badanego bhcg. 23 lutego miałam dostać okres.. (zawsze mam regularnie) I nie dostałam zrobiłam test na drugi dzień wyszedł pozytywny (ale druga kreska blada) powtórzyłam wyszło tak samo, w piątek zaczął mnie boleć brzuch, sobota bóle się nasiliły, w niedziele zrobiłam test była jedną kreska, wieczorem zaczęłam plamic, nad ranem dostałam krwawienie bardzo duże... We wtorek wyleciał ze mnie duży skrzep.... wtedy wiedziałam że coś jest nie tak, lekarz powiedział ze była to ciąża biochemiczna z poronieniem zupełnym, hcg miało to potwierdzić...

Gość gość
moim zdaniem to nie ciąża biochemiczna 1.1 nie świadczy o tym że nei jesteś w ciąży. to normalny okres. ja miałam ciąże biochemiczną i wygladało to tak: pierwsza beta w dniu okresu 330, potem ciągle wzrastała, aż doszło do tysiąca. Ale na usg nie było nic widać. Potem beta zaczęła spadać, nastąpiło krwawienie, silny ból, wszystko samo się oczyściło. Przy tak niskiej becie jak w twoim przypadku nie ma sladu po ciąży.

Gość marika260
tylko ty robiłaś bete w dniu okresu , a ja tylko testy które były pozytywne, a bete mialam robiona dopiero W czwartym dniu krwawienia i lekarz sugerował mi ze ten wynik naj prawopodobnie będzie negatywny bo juz po wszystkim... beta juz spadła a ciąża była bardzo krótka i hcg dużo nie wzrosło, chociaż już sama nie wiem.. Rzeczywiście wolałabym zeby to byl zwykly okres, ale ja to czuje ze coś było nie tak te bóle podbrzusza trzy dniowe przed "niby okresem" i potem podczas krwawienia cały czas czułam pobolewanie, nigdy tak nie miałam, zawsze okres jak w zegarku co do dnia, i do tego jeszcze mam zapalenie cewki moczowej, lekarz powiedział ze to właśnie od poronienia, że podobno często sie tak zdarza. Staram się już o tym nie myśleć, mam już córkę ma 2 latka, teraz zdecydowaliśmy się na drugie odrazu dwie kreski a tu już po wszystkim... Zastanawiam się tylko czy jeśli to była ciąża biochemiczna to czy mogę odrazu się starać jeszcze raz? Lekarza nie spytałam zapomniałam, a nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych informacji na ten temat. A tak w ogóle to dzięki za odpowiedź, bo w końcu tylko ty mi odpisałaś :-)