Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bolec 33 lata

potrawy z jajek

Polecane posty

jajecznica to nuda generalnie, kazdy chyba zrobi jajecznice, zaden problem, dlatego mi sie zbrzydla jajecznica, bo stwierdzilem ze jajko sadzone to jest to, i sztuka zrobic idealnie usmazone jajko sadzone, gdy nocowalem u mojego przyjaciela, jego ojciec mi zrobil na sniadanie tosty z jajkiem sadzonym, co dalo mi wizje na to jak mozna wykorzystac jajka sadzone w przyjemny sposob, polozyc na tosta, obok polac keczup, troche zmielic pieprzu i podane do stolu, to tradycyjni anglicy, w polsce nigdy nie wdizialem, zeby ktos mi dal jajko sadzone na tosta. Dopiero sie ucze robic jajko sadzone, nawet z wylewaniem jajka ze skorupki na patelnie mialem problemy, ale podstawa to jajko trzymac tuz przy patelni, zeby nie musialo leciec, wtedy wylatuje cale. Choc nie powiem, ze jajecznice na cebulce tez bym sobie opiertolil

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zapomnialem napisac, moim zdaniem idealne jajko sadzone, to jak jajko na twardo, pol twarde zoltko, pol miekkie. Jak smaze za dlugo sadzone jajko to wiem, ze cos jest nie tak, bo smazenie jajeczka powinno trwac gora 2-3 minuty

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×